Alternatywny podłokietnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paulm
    Ambiente
    • 2005
    • 108

To jednak orgi jest czołgowy.
    No zgadzadza się, ale nie ze względu na budowę samego podłokietnika, tylko jak już ktoś wcześniej wspomniał ze względu na porządne mocowanie (stalowy rzepień - jeśli się nie mylę).

Mimo wszystko uważam, że lepszym wyborem jest zakup alternatywnego podłokietnika (pisze konkretnym modelu wspomnianym w tym topicu), oczywiście gdy bierzemy pod uwagę kategorię cena/jakość :!: Cena oryginału jest jak dla mnie kosmiczna - 860 zł (bo tyle sobie życzą w serwisie), a 400-500 zł za używany to też lekka przesada.
    Za 230 zł (z flockowaniem bo fajniej wygląda) mam produkt nowy i do tego porządnie wykonany. k A o mocowanie to bym się nie martwił prędzej połamie się cały tunel środkowy, niż coś się stanie podłokietnikowi.

PS

Na podłokietniku nie pozwoliłbym siadać ani tacie, ani 6-ścio letniej kuzynce. :wink:

Komentarz

• Qulek
      RS
      • 2005
      • 1630
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Twój Tata siedzi na podłokietniku
      Nie siedzi ale np. zakładamy taką sytuacje.. jedzie sobie na trasie i opiera sie łokciem o podłokietnik .. luzik ,muzyczka gra ,silniczek mruczy i wiadomo że podczas takiej nużącej trasy opiera sie coraz bardziej a podłokietnik to wytrzymuje.. (fantazja jest wspaniała..) Ale ogólnie podłokietnik spisuje sie rewelacyjnie i spełnia wydzielone mu zadania.. polecam ten podłokietniczek bo relacaj cena/jakość jest bardzo dobra... k
      BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• neck99
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1326

Za 230 zł (z flockowaniem bo fajniej wygląda) mam produkt nowy i do tego porządnie wykonany.
        Zgadzam się k

polecam ten podłokietniczek bo relacaj cena/jakość jest bardzo dobra...
        Ja również k
        OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
        SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• paulm
          Ambiente
          • 2005
          • 108

Wszystko fajnie, ale naszła mnie jedna myśl związana z podłokietnikiem. Otóż czy nie wydaje się Wam, że jest on nieco za wysoki ? :roll: Moje wątpliwości powstały po oglądnięciu tego zdjęcia http://forum.octaviaclub.pl/album_page.php?pic_id=887 Jakie jest wasze zdanie :?:

Komentarz

• Qulek
            RS
            • 2005
            • 1630
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Według mnie jest idealny .. nie wiem jak jest w serii bo nie miałemprzyjemności sprawedzić.. ten ze zdjęcia do tego jakis oklapnięty w dół ...

Było O1 jest O3

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Bo seryjny jest madry. Nie kazdy ma 1,9m wzrostu sa tez mniesi ludzi i sa tez wieksi. Jak damy fotel na sam dol, bo tak ktos lubi jezdzic a jest niski to gdyby podlokienik byl na plasko prawa reke mialby ciagle w gorze, a to jest meczace. Tak mozna sobie opuscic i po problemie. On ma wlasnie po to kilka polozen, zeby regulujac fotel gora/dol mozna bylo regulowac pod to rowniez podlokietnik.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• neck99
                L&K
                S_OCP Member
                • 2005
                • 1326

Dla mnie też jest idealny. Bałem sie ze moze byc za niski albo za wysoki ale jest ideal. Zawsze zreszta mozna te kilka cm sobie fotelem dostosować. Choć jest on tak ułożony ze czy mam max fotel UP czy max DOWN zawsze mi pasi Pozatym jest szerszy k

Komentarz

• tomi98
                  Rider
                  • 2004
                  • 564

neck99 - mam małe pytanie co tym masz na kierownicy założone - czy to jest jakiś pokrowiec, wygląda bardzo sympatycznie. W jaki sposób mogę taki sam posiadać :wink: ?
                  proszę o info

pozdr

Komentarz

• MZD
                    Ambiente
                    • 2004
                    • 242

A coś takiego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=62244849 ?
                    Za 90PLN chyba się opłaca ?
                    Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• neck99
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 1326

neck99 - mam małe pytanie co tym masz na kierownicy założone - czy to jest jakiś pokrowiec, wygląda bardzo sympatycznie. W jaki sposób mogę taki sam posiadać ?
                      proszę o info
                      Trzeba sie wybrać do TESCO jak będą dostawy Raz mi sie tylko udało trafić na taki. Kupiłem go w TESCO koszt 30zł Fajna sprawa super sie jedzie z tym (ja lubię jak kierownica jest grubsza - nie cierpię cienkich). Ładne sie trzyma i dłonie się nie pocą. Jest lekko mięciutki. Zapodam ci fotki (pod koniec tygodnia) bo rodzice wzięli aparat) k

A coś takiego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=62244849 ?
                      Za 90PLN chyba się opłaca ?
                      Przymierzałem go kiedyś katastrofa .. poza tym że nie sa one uchylane góra dół - a to blokuje całkowicie dostęp do zapalniczki i sa bardzo chwiejne. Też trzeba je wiercić w tunel bo sa za małe. Ale przewiercenie tego nie poprawi jego stabilności. Nie polecam ..

Komentarz

• MZD
                        Ambiente
                        • 2004
                        • 242

Zamieszczone przez neck99
                        Przymierzałem go kiedyś katastrofa .. poza tym że nie sa one uchylane góra dół - a to blokuje całkowicie dostęp do zapalniczki i sa bardzo chwiejne. Też trzeba je wiercić w tunel bo sa za małe. Ale przewiercenie tego nie poprawi jego stabilności. Nie polecam ..
                        Ok, dzięki za info.
                        Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• tomi98
                          Rider
                          • 2004
                          • 564

dzięki neck99 - czekam na foty k

Komentarz

• neck99
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 1326

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Za grube jak dla mnie i to tylko polowa kierownicy a druga ciagle dotykam tego wrednego plastiku. Mnie sie to niestety dalej nie podoba :|
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• tomi98
                                Rider
                                • 2004
                                • 564

Za grube jak dla mnie i to tylko polowa kierownicy a druga ciagle dotykam tego wrednego plastiku. Mnie sie to niestety dalej nie podoba
                                aleś Ty wybredaś k

Komentarz

• neck99
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 1326

Za grube jak dla mnie
                                  Lubiem grube k

Komentarz

• tomi98
                                    Rider
                                    • 2004
                                    • 564

Trzeba sie wybrać do TESCO jak będą dostawy Raz mi sie tylko udało trafić na taki. Kupiłem go w TESCO koszt 30zł Fajna sprawa super sie jedzie z tym (ja lubię jak kierownica jest grubsza - nie cierpię cienkich). Ładne sie trzyma i dłonie się nie pocą. Jest lekko mięciutki. Zapodam ci fotki (pod koniec tygodnia) bo rodzice wzięli aparat)
                                    kupiłem - założyłem -
                                    może być, nie jest to co prawda jak obszyta skórą kierownica ale całkiem przyjemnie :drive:

dzięki neck99

Komentarz

• neck99
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 1326

dzięki neck99
                                      k

Komentarz

• chester121
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1053

tak sobie patrzylem na ten podlokietnik i oryginalny wydaje sie duzo wygodniejszy a i lepiej wpasowuje sie w calosc wnetrza
                                        ja takowy posiadam i nie chcial bym miec takiego nieoryginalneho
                                        po pierwsze nie ma regulacji dul/gora co dla mniejest stosunkowo wazne
                                        po drugie na fotkach wydaje sie byc krutszy od oryginalnego a to dla mnie powazny minus bo ten oryginalny jest ciutke za krotki wiec krotszy jeszcze nie wchodzi w gre
                                        jedynym plusem tego zaminnikia to cena(prawei 3 razy mniej :twisted: )
                                        a tak propo juz mam go jakies 3 lata i nic nie trzeszczy k :szeroki_usmiech

Komentarz

• paulm
                                          Ambiente
                                          • 2005
                                          • 108

Ale nikt tu nie twierdzi że ten alternatywny podłokietnik jest lepszy od oryginału. Gdyby nie cena 840 zł to napewno kupił bym ten oryginalny A tak za 230 zł mam produkt nowy, który naprawdę całkiem dobrze jest dopasowany do Octavii. A ceny używanych podłkietników to moim zdaniem przegięcie. :shock:

Komentarz

• Qulek
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 1630
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

paulm, dokładnie tak samo było u mnie... jak mam za orginał zapłacić ponad 800 zeta to sobie wole kupic ten za 230 a reszte wydać na paliwo :diabelski_usmiech

Pozatym ten podlokietnik jest naprawde fajny i wygodny .. k

Było O1 jest O3

Komentarz

• chester121
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1053

jakie 800zl
                                              w serwisie kosztuje oryginal 600zl na allegrgo mozna kupic oryginal za 400zl
                                              wiec nie wiem co lepsze :wink:

Komentarz

• paulm
                                                Ambiente
                                                • 2005
                                                • 108

jakie 800zl
                                                To widocznie staniały jak ja potrzebowałem to ponad 800 zł życzyli sobie w ASO.
                                                Na allegro za stary (niewiadomego pochodzenia) podłokietnik musiałbym dać ok. 450 zł - to ja wole nowy za 230 zł. :wink:

Komentarz

• chester121
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1053

swoja droga to tyroche wydaje misie :wink: przesada taki nie skomplikowany przedmiot 600zl
                                                  za tyle mozna turbine kupic ktora jest duzo drozsza w produkcji

Komentarz

• neck99
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 1326

Zamieszczone przez chester121
                                                    ... po pierwsze nie ma regulacji dul/gora co dla mniejest stosunkowo wazne
                                                    Ma takową

... wydaje sie byc krutszy od oryginalnego a to dla mnie powazny minus bo ten oryginalny jest ciutke za krotki wiec krotszy jeszcze nie wchodzi w gre
                                                    Nie jest a dodatkowo jest od oryginala szerszy i ma lepszą w dotyku górę.

... a tak propo juz mam go jakies 3 lata i nic nie trzeszczy k :szeroki_usmiech
                                                    Tu też raczej nie będzie bo nie ma co

Komentarz

Pracuję...