Alternatywny podłokietnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chester121
    L&K
    • 2005
    • 1053

Dla mnie też jest idealny. Bałem sie ze moze byc za niski albo za wysoki ale jest ideal. Zawsze zreszta mozna te kilka cm sobie fotelem dostosować. Choć jest on tak ułożony ze czy mam max fotel UP czy max DOWN zawsze mi pasi Pozatym jest szerszy
    po tym zdaniu ktore napisales moglem wywnioskowac ze nie ma regulacji(zreszta w opisie wczesniej tez cos takiego sie przewijalo) a teraz piszez ze masz ja :shock:

po drugie nie wiem czy dokladnie ten model ale bardzo podobny(zdjecie) ma moj kolega i jest krotszy o pare cm

po trzecie moze i jest lepsza w dotyku bo ta oryginalna to :evil: ale przynajmiej pasuje do wnetrza a jak ktos ma zwykla tapicerke i fotele to skora w podlokietniku to pasuja jak :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
    nie twierdz ze ta alternatywa jest zla czy cos w tym stylu (bo gdybym nie mial tego to tez raczej nie chcialo by mi sie kupowac oryginala!!) ale nie mozesz twierdzic tez jest on jest najlepszy i koniec 8) 8)

Komentarz

• paulm
      Ambiente
      • 2005
      • 108

Pozwole sobie się wtrącić
      Po pierwsze ten alternatywny podłokietnik regulacji góra/ dół nie ma (przynajmniej mój egzemplarz ) a mam nadzieję, że w dalszym ciągu mówimy o produkcie z CASPOLU.

Po drugie jeśli podłokietnik nie ma regulacji góra/dół musi mieć opytymalnie dobraną długość, za krótki - podłokietnik nie będzie spełniał swojej funkcji :wink: a znowu za długi będzie przeszkadzał w zmianie biegów / zaciąganiu hamulca ręcznego. Moim zdaniem długość w tym alternatywnym jest dobrze dobrana - choć przyznam, że na początku miałem wątpliwości.

Po trzecie jak obszyjesz kierownicę to sie fajnie komponuje :wink:

Po czwarte orygianał jest lepszy bo to w końcu orygianał. k

Przepraszam, ale musiałem wtrącić swoje 3 grosze. :szeroki_usmiech

Pozdrawiam

Komentarz

• chester121
        L&K
        • 2005
        • 1053

fajnie 8)

Komentarz

• neck99
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1326

po tym zdaniu ktore napisales moglem wywnioskowac ze nie ma regulacji(zreszta w opisie wczesniej tez cos takiego sie przewijalo) a teraz piszez ze masz ja
          Co do regulacji sie nie zrozumieliśmy
          Bo można regulować znaczy sie przesuwać do góry i na dół cześć na której kładziemy łokieć by np dojść do zapalniczki etc. Ale regulacji wysokości góra dół całego podłokietnika to nie ma wiadomo

ale nie mozesz twierdzic tez jest on jest najlepszy i koniec
          Jak nie hehe .. mogę tak twierdzić kto mi zabroni k przecież to moje zdanie które możesz podważyć ale ja i tak będę uparcie w swoje k. Tak samo jak uważam ze octavka to najlepsza furka k co nie zgodzisz sie hehe k

Pozdrawiam .. k
          OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
          SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• entranger
            Drive
            • 2009
            • 71

Czy ktoś miał doświadczenia z którymś z tych podłokietników, które zdaniem sprzedawcy są dedykowane właśnie do octavii II?

Podłokietnik 1

LUB

Podłokietnik 2

Zastanawiam się, który będzie lepszy i bardziej stabilny oraz estetyczniej wkomponowany w tunel środkowy. Oba - jak widać na zdjęciach - montuje się w ostatniej komorze, przeznaczonej na kubeczek.

Osobiście skłaniam się do Podłokietnika 1, bo wygląda na solidny, chociaż Podłokietnik 2 może być lepiej dopasowana do hamulca ręcznego i można go obniżyć. Ten drugi trochę przypomina mi te montowane w samochodach VAG sprzed 2005 roku.

Jestem ciekaw komentarzy.

Skoda Octavia II 1.9TDI BXE 77kW

Komentarz

• mizerd
              Ambiente
              • 2007
              • 151

Też o tym myślę masz tu trochę lepszych zdjęć.
              Perfect Service by DobryGrześWawa
              Octavia 1,9 BXE 105 KM
              Uniden PC68XL+SIRIO AS-100

Komentarz

• emba
                Drive
                • 2008
                • 67

Zamieszczone przez entranger
                Czy ktoś miał doświadczenia z którymś z tych podłokietników, które zdaniem sprzedawcy są dedykowane właśnie do octavii II?
                Zastanawiam się, który będzie lepszy i bardziej stabilny oraz estetyczniej wkomponowany w tunel środkowy. Oba - jak widać na zdjęciach - montuje się w ostatniej komorze, przeznaczonej na kubeczek
                Jestem ciekaw komentarzy.
                Podłokietnik nr 1 montuje się za pomocą uchwytu przykręcanego wkrętami do tunelu a nr 2 w miejscu kubeczka. Porównując te dwa systemy montażu nr jeden wydaje się stabilniejszy.

Co do samego podłokietnika to ja od 1,5roku użytkuję dokładnie ten pierwszy (z AUTOREMO) i muszę przyznać, że jestem z niego bardzo zadowolony.
                Podłokietnik ten jest bardzo solidnie wykonany - nie jest to jakaś "chińska tandeta". Nic się nie wytarło a parę razy mój 6-cio letni dzieciak "przespacerował się po nim przechodząc z tylnych foteli na przednie - i podłokietnik przetrwał. :-). Przez cały ten okres nic się nie przetarło ani nie "rozchwierutało",
                Ten model ma regulację wysokości i długości - można sobie tę podpórkę wysunąć do przodu. Ponadto podłokietnik jest bardzo pakowny - trzymam w nim m.in ładowarki do nawigacji, komórek, itp. Generalnie w O2 na nadmiar schowków nie można narzekać więc taki podłokietnik to świetna sprawa.
                Jedyną wadą takiego rozwiązania i to raczej będzie dotyczyło większości tego typu alternatywnych podłokietników jest niestety utrudniony dostęp do dźwigni hamulca ręcznego, ale można się do tego przyzwyczaić. Oczywiście w razie potrzeby wystarczy odchylić podłokietnik do tyłu i wtedy z ręcznym nie ma problemu (np. gdybyś w zimie chciał się poślizgać :-) ) Pokrywa podłokietnika dokładnie zabezpiecza jego zawartość i nie ma obawy, że po jego odchyleniu pokrywka otworzy się i wysypie się z podłokietnika jego zawartość.

Reasumując uważam, że jako alternatywa dla braku fabrycznego podłokietnika ten, oferowany przez AUTOREMO jest wart swoich pieniędzy i mogę go polecić.
                MINT

Komentarz

• entranger
                  Drive
                  • 2009
                  • 71

Zamieszczone przez emba
                  Reasumując uważam, że jako alternatywa dla braku fabrycznego podłokietnika ten, oferowany przez AUTOREMO jest wart swoich pieniędzy i mogę go polecić.
                  Dziękuję za bardzo wyczerpujący opis, który pomaga mi podjąć decyzję. Ostatnio coraz więcej jeżdżę octavią i brak podpórki pod łokieć mnie męczy. Po prostu jestem do podłokietnika przyzwyczajony.

A czy mógłbyś wstawić jakieś zdjęcia tego podłokietnika. Jestem szczególnie ciekaw jak wygląda w rzeczywistości. Szczególnie jaki prześwit jest do hamulca oraz jak wygląda mocowanie do tunelu środkowego. Za zdjęcia będę bardzo wdzięczny i nie zapomnę wcisnąć "pomógł".

Skoda Octavia II 1.9TDI BXE 77kW

Komentarz

• emba
                    Drive
                    • 2008
                    • 67

Zamieszczone przez entranger
                    A czy mógłbyś wstawić jakieś zdjęcia tego podłokietnika. Jestem szczególnie ciekaw jak wygląda w rzeczywistości. Szczególnie jaki prześwit jest do hamulca oraz jak wygląda mocowanie do tunelu środkowego.
                    Proszę bardzo - tak to wygląda w mojej O2 (na fotelach są pokrowce - jakby co :-) )
                    Załączone pliki
                    MINT

Komentarz

• easyskoda
                      Classic
                      • 2010
                      • 4

witam
                      podłokietnika szukam, i widzę że ktoś takie robi, ale gdzie? Jakiś adres albo mail czy coś?
                      do skody octavi I, dzięki za pomoc

[ Dodano: Nie 14 Mar, 10 19:02 ]
                      dobra już widzę gdzie, jestem pierwszy raz, wybaczcie, pozdrawiam

Komentarz

• kjopek1
                        Classic
                        • 2010
                        • 8

podłokietnik alternatywny

czołem, czy te wspaniałe podlokietnik można zamontować do OII?
                        Jaki jest adres do tej firmy?

dzieki

Komentarz

• emba
                          Drive
                          • 2008
                          • 67

Re: podłokietnik alternatywny

Zamieszczone przez kjopek1
                          czołem, czy te wspaniałe podlokietnik można zamontować do OII?
                          :?: ale który podłokietnik? Ten który opisywałem jest właśnie do O2
                          Jaki jest adres do tej firmy?
                          Poszukaj na Allegro. Ja kupiłem od użytkownika AUTOREMO - oczywiście chodzi o ten do O2
                          MINT

Komentarz

Pracuję...