MiKruS - to kiedy otwierasz szkołę startowania ?? :diabelski_usmiech
O mocach, pomiarach i dobrych startach...
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez PurchawaChyba trzeba bylo juz dzis wyrzucic mi te kluczyki.
Jak widac auto jezdzi, tylko kierownik dupa. :szeroki_usmiechk jak mi 3ka nie weszła to mało brakowało :shock: :wink:
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSA ja zwracam honor Tobie, Markowi, Twojemu samochodowi i nowej hamowni - przekonalem sie, ze Twoje auto jednak jezdzi tak jak wykres pokazuje.k
To tylko "lacznik" zawinil.
Jak widac nie ogarniam auta. :evil:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSPanowie prosze Was...ops:
Misiek - widac, ze Twoje auto jest mocniejsze, ale musisz przyznac, ze Piotrka te 153PS to ma pierdząco...
Zgadza sie?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
żart, a nie wniosek - nie stresuj się
[ Dodano: Czw 18 Sie, 05 09:38 ]
Zamieszczone przez MiKruSMisiek - widac, ze Twoje auto jest mocniejsze, ale musisz przyznac, ze Piotrka te 153PS to ma pierdząco...
Zgadza sie?k
Bo na starym programie nie było tych koni ani widać, ani słychać, ani czuć.... pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekMikrus, żarty żartami, ale Purchawa na nowym programie przegrywa teraz z Miskiem znacznie mniej niż kiedyś
To Mikrus jezdzac moim autem pokazal na co je stac."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaPurchawa przegrywa z Miskiem dalej tyle samo co kiedys.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Purchawa przegrywa z Miskiem dalej tyle samo co kiedys.
To Mikrus jezdzac moim autem pokazal na co je stac.. pzdr Jarek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSPiotrek przegrywa mniej, bo przed wyscigami z Miskiem jezdzilem z nim inside i po malej sugestii od razu zaczal robic czasy o 0,5 sek lepsze do "setki".
to ile kosztuje lekcja :?: :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSPiotrek przegrywa mniej, bo przed wyscigami z Miskiem jezdzilem z nim inside i po malej sugestii od razu zaczal robic czasy o 0,5 sek lepsze do "setki".
[ Dodano: Czw 18 Sie, 05 10:05 ]
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez MiKruSPiotrek przegrywa mniej, bo przed wyscigami z Miskiem jezdzilem z nim inside i po malej sugestii od razu zaczal robic czasy o 0,5 sek lepsze do "setki".
to ile kosztuje lekcja :?: :szeroki_usmiech. pzdr Jarek
Komentarz
-
-
MisiekWAW, ale kiedy ostatni raz sie razem scigalismy?
Bo z tego co pamietam to jeszcze na programie, ktory mialem na Bemowie.
Z Yarkiem scigalem sie juz na tym "przedostatnim" programie i zobaczcie sobie na wykresy. Tam doladowanie bylo tylko 1,2bara i moment szedl wczesnie do gory, ale zraz lecial na leb na szyje. I tutaj faktycznie trudno sie nie zgodzic, ze auto w pewnym momencie strasznie slablo i dochodzil calkowity brak trakcji na 1 i 2 biegu.
Teraz da sie odczuc ze auto idzie dluzej. Jednak nie kwestionujmy ze ten program na 157KM nie mial takich parametrow, tylko jego przebieg plus zbyt male doladowanie dawalo efekt ze auto nie jechalo tak jak powinno.
Obecny program jest zdecydowanie lepszy, bo jak widac nie tylko "cyferki" sa wazne, ale jeszcze to jak one sie ukladaja.
Do tego dochodzi, ze faktycznie to jak ja startuje, a jak Mikrus to nie ma porownania.
Michal pokazal mi tak naprawde, ze wszystko robilem zle."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekTu już nie chodzi nawet o czas "do setki", tylko o to, jak auto zbiera się na wyższych biegach...
Widze, ze bawimy sie w teoretyzowanie - okej wiec poteoretyzujmy.
Z tego co sobie przypominam to wlasnie sobie nie przypominam, zeby Misiek i Piotrek brali sie z rolowanego.
Bo tylko w ten sposob mozna ocenic na ile auto odchodzi na poszczegolnych biegach.
Jak wspomnialem chyba wczesniej Piotrek ma problem z opanowaniem zwlaszcza pierwszego biegu, nie wynika to z tego, ze jest slabym kierowca tylko z tego, ze ma styl nie pasujacy do mocnego, turbodoladowanego samochodu. Mysle, ze wynika to ze zlych przyzwyczajen - mam nadzieje, ze wkrotce sie to zmieni.
Ja rowniez nie jestem zaden kozak jesli chodzi o scislosc...
Ale wracajac do tematu - skoro Piotrek zaczal troche lepiej startowac to automatycznie wrazenie jest takie, ze samochod sie lepiej napedza rowniez na kolejnych biegach, bo osiaga zadane predkosci w czasie o iles ulamkow sekund wczesniejszym.
Jest to proste - mysle, ze nie musze tego dodatkowo tlumaczyc.
Zamieszczone przez Yarekjakiś czas temu ścigałem się z Purchawą (miałem wtedy serię) i jego auto jeździło mniej więcej jak 110 po programie (a miałem porównanie, bo tego wieczoru ścigałem się z kilkoma 110tkami)... z tego co słyszę, to jeździ teraz bez porównania lepiej
A teraz, zeby nie teoretyzowac dalej to mam mala propozycje - oczywiscie jesli Piotr sie zgodzi - poprosimy Mastersa, zeby wgral stary program i zorganizujemy znowu wieczorek. Bedzie mozna w praktyce wszystko sprawdzic.
Stawiam 10 zeta, ze stary program bedzie szybszy od obecnego.
Kto przyjmuje?TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSA teraz, zeby nie teoretyzowac dalej to mam mala propozycje - oczywiscie jesli Piotr sie zgodzi - poprosimy Mastersa, zeby wgral stary program i zorganizujemy znowu wieczorek. Bedzie mozna w praktyce wszystko sprawdzic.k
Oczywiscie Ty bedziesz kierowca testowym.k
Ja jednak postawie 10zl, ze nowy program moze byc szybszy, poniewaz inaczej sprezarka pompuje w gornych partiach obrotow. Wykres wykresem, ale dupohamowni sie wydaje, ze na obecnym autko dluzej ciagnie."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaOczywiscie Ty bedziesz kierowca testowym.k
Zamieszczone przez PurchawaJa jednak postawie 10zl, ze nowy program moze byc szybszyTDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSNo to mamy zaklad.
Zamieszczone przez SzaloNato ja będę sędzią :-)
PS. Chyba trzeba bedzie zrobic troche porzadku w tym watku."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez Martinezto rób!
a Wy powiedzcie gdzie i kiedy to z chęcią stane z Tobą co bys mnie objechał jak należy!!Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
Komentarz