Jutro to porozkręcam i posprawdzam co i jak i napewno napisze. dzieki za info!!!
[O2] Demontaz kilku plastików we wnetrzu..
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] Demontaz kilku plastików we wnetrzu..
Mam pytanie
Pewnie już rozbieraliście te rzeczy więc jakby się dowiedział jakichś technicznych wskazówek jak się do tego dobrać to byłby dźwięczny :P
1. Zamykany schowek na górze kokpitu. Czy da się wyciągnąć samą klapkę z góry ? iii Czy trzeba do tego wyciągać całą ramkę ?
2. Chciałbym zdemontować ta plastiki z progu wewnątrz auta. Jest on złożony z 3 części(przód- posty, środek w odwróconą listerę T razem z słupkiem, i tył to taki zawijas jest aż do góry obok fotela idzie)
Jak to urwać żeby czegoś nie urwać :szeroki_usmiech :?: Tzn jak to jest montowane ? jakieś zaczepy? śrubki czy co :?:
Jakby miał ktoś Etke to tam powinno być rozrysowane to bym prosił o shota takiego :P
pozdroo600
-
miguello, schowek wychodzi cały razem z nawiewami, najlepiej podważyć do góry np. twardym tępym nożem ( np. takim do masła itp ) i bez problemu wyjdzie. Plastiki przy progach są montowane na takie metalowe wsuwki. Te potrafią mocno siedzieć, ale trzeba z wyczuciem szarpnąć do góry i wyjdą. Zaraz Ci wrzucę jakieś foto...
W powiększeniu spinka z metalowej blachy.
Często przy wyciąganiu ta spinka wyskakuje całkiem z zaczepów ( trzeba ją potem wsunąć na miejsce ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
kowal 2002, ale miguello, chce zdjąć tylko tą klapkę od schowka-oczywiście wyjęcie całego schowka ułatwi manewrowanie przy klapce :wink:
Komentarz
-
Zamieszczone przez Maru 123kowal 2002, ale miguello, chce zdjąć tylko tą klapkę od schowka-oczywiście wyjęcie całego schowka ułatwi manewrowanie przy klapce :wink:
To wiem, ale bez wyjęcia całości nie wyjmie klapki. A jak już wyjmie całość to do tego jak wyjąć klapkę dojdzie bezproblemowo, bo wszystko jest na wierzchu.

EDIT
Chyba, że chodzi o zdjęcie wierzchniej części klapki ( tej ozdobnej ze srebrną wstawką ) to wtedy wyciąganie całości jest chyba zbędne, bo o ile pamiętam to jest ona na zatrzaski ( ale tu się nie założę bo nigdy tego nie wyciągałem ).
EDIT2
Co do rozbiórki środkowego słupka to fotki masz TUTAJJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
Ooooo właśnie o taki rys mi chodziło :szeroki_usmiech
tak chce wyjąć tylko klapkę(tak jak pisze Maru 123) ale noi tak muszę zdemontować całość żeby się tam dostać, więc tak zrobię jak radziszkowal 2002
Wieeeelkie dzięki
[ Dodano: Nie 22 Lis, 09 23:56 ]
kowal 2002, jeszcze jedno, jest opcja zobaczenia takiego widoku z drugiej strony ? czyt. od kierowcy ?
Tam jest ta gałka od otwierania maski..... a nie chciałbym jej urwać :roll:
Komentarz
-
No niestety, wygląda na to, że w ETKA jest tylko taki rysunek a w opisie różnią się numerami strona lewa i prawa. Uchwyt otwierania maski jest na innym rysunku ale całkiem oddzielnie ( niewiele widać ). Ale na forum TUTAJ masz info jak zdjąć ten uchwyt...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
-
-
jak znajdziesz jakiś patent na to żeby m nie drżała przy przyśpieszaniu to daj znać
bo mnie to strasznie irytuje
Komentarz
-
Trzeba wyciągnąć i smarem potraktować ruchome części mechanizmów, a szczególnie blaszkę z lewej strony schowka.Zamieszczone przez Andrev3ak znajdziesz jakiś patent na to żeby m nie drżała przy przyśpieszaniu to daj znać
bo mnie to strasznie irytujeOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
dudek_t, :niewiem
Wczoraj wieczorem zanurkowałem w poszukiwaniu zawleczki z tej gały ale poszukiwania padły jak narazie :P Dziś zrobię powtórne zanurzenie pod kiere :P
A u góry mam narazie tak:
[ Dodano: Sro 25 Lis, 09 22:20 ]
Wyczepione :szeroki_usmiech Środkowy słupek za jakiś czas
Komentarz
-
kowal 2002 - czy masz może taki schemat dla O2 combi?Zamieszczone przez kowal 2002Plastiki przy progach są montowane na takie metalowe wsuwki. Te potrafią mocno siedzieć, ale trzeba z wyczuciem szarpnąć do góry i wyjdą.
Będę bardzo wdzięczny za podesłanie
Komentarz
-
To jest ten sam rysunek, tylko z tyłu zamiast części nr 3 są te części z góry rysunku ( 34, 38 ).Zamieszczone przez sazadkowal 2002 - czy masz może taki schemat dla O2 combi?Zamieszczone przez kowal 2002Plastiki przy progach są montowane na takie metalowe wsuwki. Te potrafią mocno siedzieć, ale trzeba z wyczuciem szarpnąć do góry i wyjdą.
Będę bardzo wdzięczny za podesłanieJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
Witam
to i ja sie podepne
na dole jest sobie tak schowek z popielniczką jest tam klapka zasłaniaja - i ta klapka mi sie nie zamyka
(( co się tam podziało ?
wyjmowałem środek żeby przetrzeć to pudełko popielniczki wsnunąłem ponownie i klapka sie nie zamyka
(
pozdr
Komentarz
-
Prawdopodobnie ułamał Ci się taki mały plastikowy bolec o szer. 3 mm
w mechanizmie zamykania popielniczki. Miałem to samo - trzeba wyjąć popielniczkę i dorobić (zlutować) ten bolec albo kupic nową popileniczkę...
151KM by masters tuning
Komentarz
-
hmmmZamieszczone przez PulpPrawdopodobnie ułamał Ci się taki mały plastikowy bolec o szer. 3 mm
w mechanizmie zamykania popielniczki. Miałem to samo - trzeba wyjąć popielniczkę i dorobić (zlutować) ten bolec albo kupic nową popileniczkę...
obejrze to dziś dokłądnie a w kórym miejscu ten bolec ?
mozesz zdjecie wrzucic ?
ja skoro go nie mam to dam rade wyczaic gdzie miałby być ?
pozdr
Komentarz
-
o ile dobrze pamietam jest on po prawej stronie patrząc od przodu na popielniczkę, będzie widać miejsce gdzie sie odłamał, ja wlutowałem tam kawałek metalowego drucika, zdjęcia nie wrzucę, bo trzeba wymontowac pop. żeby to miejsce zobaczyc
Pozdr.151KM by masters tuning
Komentarz
-
Faktycznie nie zauważyłem - dziękiZamieszczone przez kowal 2002To jest ten sam rysunek, tylko z tyłu zamiast części nr 3 są te części z góry rysunku ( 34, 38 ).Zamieszczone przez sazadkowal 2002 - czy masz może taki schemat dla O2 combi?Zamieszczone przez kowal 2002Plastiki przy progach są montowane na takie metalowe wsuwki. Te potrafią mocno siedzieć, ale trzeba z wyczuciem szarpnąć do góry i wyjdą.
Będę bardzo wdzięczny za podesłanie
Komentarz
Komentarz