Jutro to porozkręcam i posprawdzam co i jak i napewno napisze. dzieki za info!!!
[O2] Demontaz kilku plastików we wnetrzu..
Zwiń
X
-
[O2] Demontaz kilku plastików we wnetrzu..
Mam pytanie
Pewnie już rozbieraliście te rzeczy więc jakby się dowiedział jakichś technicznych wskazówek jak się do tego dobrać to byłby dźwięczny :P
1. Zamykany schowek na górze kokpitu. Czy da się wyciągnąć samą klapkę z góry ? iii Czy trzeba do tego wyciągać całą ramkę ?
2. Chciałbym zdemontować ta plastiki z progu wewnątrz auta. Jest on złożony z 3 części(przód- posty, środek w odwróconą listerę T razem z słupkiem, i tył to taki zawijas jest aż do góry obok fotela idzie)
Jak to urwać żeby czegoś nie urwać :szeroki_usmiech :?: Tzn jak to jest montowane ? jakieś zaczepy? śrubki czy co :?:
Jakby miał ktoś Etke to tam powinno być rozrysowane to bym prosił o shota takiego :P
pozdroo600
-
-
miguello, schowek wychodzi cały razem z nawiewami, najlepiej podważyć do góry np. twardym tępym nożem ( np. takim do masła itp ) i bez problemu wyjdzie. Plastiki przy progach są montowane na takie metalowe wsuwki. Te potrafią mocno siedzieć, ale trzeba z wyczuciem szarpnąć do góry i wyjdą. Zaraz Ci wrzucę jakieś foto...
W powiększeniu spinka z metalowej blachy.
Często przy wyciąganiu ta spinka wyskakuje całkiem z zaczepów ( trzeba ją potem wsunąć na miejsce ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123kowal 2002, ale miguello, chce zdjąć tylko tą klapkę od schowka-oczywiście wyjęcie całego schowka ułatwi manewrowanie przy klapce :wink:
To wiem, ale bez wyjęcia całości nie wyjmie klapki. A jak już wyjmie całość to do tego jak wyjąć klapkę dojdzie bezproblemowo, bo wszystko jest na wierzchu.
EDIT
Chyba, że chodzi o zdjęcie wierzchniej części klapki ( tej ozdobnej ze srebrną wstawką ) to wtedy wyciąganie całości jest chyba zbędne, bo o ile pamiętam to jest ona na zatrzaski ( ale tu się nie założę bo nigdy tego nie wyciągałem ).
EDIT2
Co do rozbiórki środkowego słupka to fotki masz TUTAJJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Ooooo właśnie o taki rys mi chodziło :szeroki_usmiech
tak chce wyjąć tylko klapkę(tak jak pisze Maru 123) ale noi tak muszę zdemontować całość żeby się tam dostać, więc tak zrobię jak radziszkowal 2002
Wieeeelkie dzięki
[ Dodano: Nie 22 Lis, 09 23:56 ]
kowal 2002, jeszcze jedno, jest opcja zobaczenia takiego widoku z drugiej strony ? czyt. od kierowcy ?
Tam jest ta gałka od otwierania maski..... a nie chciałbym jej urwać :roll:
Komentarz
-
-
No niestety, wygląda na to, że w ETKA jest tylko taki rysunek a w opisie różnią się numerami strona lewa i prawa. Uchwyt otwierania maski jest na innym rysunku ale całkiem oddzielnie ( niewiele widać ). Ale na forum TUTAJ masz info jak zdjąć ten uchwyt...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3ak znajdziesz jakiś patent na to żeby m nie drżała przy przyśpieszaniu to daj znać bo mnie to strasznie irytujeOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sazadZamieszczone przez kowal 2002Plastiki przy progach są montowane na takie metalowe wsuwki. Te potrafią mocno siedzieć, ale trzeba z wyczuciem szarpnąć do góry i wyjdą.
Będę bardzo wdzięczny za podesłanieJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PulpPrawdopodobnie ułamał Ci się taki mały plastikowy bolec o szer. 3 mm w mechanizmie zamykania popielniczki. Miałem to samo - trzeba wyjąć popielniczkę i dorobić (zlutować) ten bolec albo kupic nową popileniczkę...
obejrze to dziś dokłądnie a w kórym miejscu ten bolec ?
mozesz zdjecie wrzucic ? ja skoro go nie mam to dam rade wyczaic gdzie miałby być ?
pozdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Zamieszczone przez sazadZamieszczone przez kowal 2002Plastiki przy progach są montowane na takie metalowe wsuwki. Te potrafią mocno siedzieć, ale trzeba z wyczuciem szarpnąć do góry i wyjdą.
Będę bardzo wdzięczny za podesłanie
Komentarz
-
Komentarz