Koledzy piszecie ze niektóre opony mają miękke lub twarde boki, w których lepiej sie jezdzi na 18 felgach? Miękki bok przy 18 to chyba lepiej? Tak mi sie wydaje :szeroki_usmiech
miękki bok daje wieksze wrażenie uciekania w ostrym skręcie, ale za to daje wiekszy komfort na nierównosciach, dla mnie to jednak pożądana cecha na niskim profilu
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
piramida, A myślałeś o wadze felg? Bo dasz jakiś ciężki model 18stek do tego gumy dojdą i możesz się zdziwić że nie czuć tych 200 koni :roll:
Myslałem o orginałach z rsa lub nowe rsowe neptuny, niestety nie wiem jaka jest ich waga.
Odnosnie czucia 200KM to przy 16 i 205 profilu to przy starcie do 3biegu włącznie i tak wszystkie konie idą w pizdu.
Co innego z rolki wtedy powyzej 80km/h pewnie bedzie czuć róznice no chyba ze dowalimy jeszcze troszkę niutonków
Opony samochodowe: opony letnie i zimowe. Najlepszy polski sklep internetowy z oponami! 10 lat na rynku. 1 000 000 klientów. Dostawa gratis. SPRAWDŹ CENY!
Opinia dot. scieralności
Opony wytrzymały tylko jeden sezon!! Założone w kwietniu 2009, przy wymianie na zimowe w połowie listopada 2009 doznałem szoku. Opony z tylnej osi (napędowej) po przejechaniu niecałych 20 tyś praktycznie nie miały już bieżnika. Fakt że nie żałowałem nogi (lubię ostro ruszyć spod świateł) ale nie spodziewałem się że można tak szybko "zarżnąć" opony. Pozostałe ogólne wrażenia z jazdy na tych oponach w miarę pozytywne. Nie polecam ze względu na ekstremalnie szybkie zużycie bieżnika.
Jeździłem na fuldach letnich. Oponka miękka, ścieralność znikoma tylko głośne. [ Dodano: Wto 09 Lut, 10 10:30 ]
Zamieszczone przez miguello
piramida, A myślałeś o wadze felg? Bo dasz jakiś ciężki model 18stek do tego gumy dojdą i możesz się zdziwić że nie czuć tych 200 koni :roll:
Na to wpływ ma tylko waga czy też szerokość oponki?
Szukam czegoś bardziej komfortowego do 17"
Felga 7,5x17 et47
Standard to 225/45/17
Opony samochodowe: opony letnie i zimowe. Najlepszy polski sklep internetowy z oponami! 10 lat na rynku. 1 000 000 klientów. Dostawa gratis. SPRAWDŹ CENY!
Opinia dot. scieralności
Cytat:
Opony wytrzymały tylko jeden sezon!! Założone w kwietniu 2009, przy wymianie na zimowe w połowie listopada 2009 doznałem szoku. Opony z tylnej osi (napędowej) po przejechaniu niecałych 20 tyś praktycznie nie miały już bieżnika. Fakt że nie żałowałem nogi (lubię ostro ruszyć spod świateł) ale nie spodziewałem się że można tak szybko "zarżnąć" opony. Pozostałe ogólne wrażenia z jazdy na tych oponach w miarę pozytywne. Nie polecam ze względu na ekstremalnie szybkie zużycie bieżnika.
nie łudź się, że jakakolwiek opona "sportowa" nie będzie sie ścierała
IMO norma to 40kkm i nastepny sezona na "dojeżdżenie", kup 16 to będziesz miał może trochę lepiej, bardziej komfortowo itd, jeszcze pożałujesz 17 tak cos czuję
to jest możliwe w takich własnie fuldach, tyle, że ona ząbkują jak cholera, tak, że po tym samym przebiegu wyrzucasz je z powodu huku
a koleś z cytatu pisze głupoty -> rozwalony zawias i wycięte opony, tak to widzę, już różne cuda słyszałem o różnych oponach, które uzywałem
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
witam. mam pytanko. mam Skode Octavie z 1998 r. chciałbym zrobić lifting. jakie części trzeba wymienic wiem ze napewno lampy;-p ale nie wiem co dalej. Pomozcie;-)) dzieki i pozdrawiam
eibach posiada dwie opcje zawieszenia pro system, z naciskiem przedniej osi 950kg lub 1000kg, która z opcji pasuje do 20 tdi?
nr katalogowe:
70-79-004-11-22 lub
70-79-004-02-22
dodam ze w papierach mam maksymalne obciązenie osi 1078kg
Nie, nie jest prawdą co napisałeś. Opcje są dwie, zgoda, ale akurat nacisk na oś mają identyczny, czyli 1100 kg na obie osie dla silnika 2.0 16v BKD. Różnice dotyczą czegoś innego, a konkretnie średnicy przy dolnym mocowaniu amortyzatora, mianowicie
E70-79-004-11-22 z amorkiem o średnicy mocowania 50 mm
E70-79-004-02-22 z amorkiem o średnicy mocowania 55 mm
Musisz zmierzyć średnicę dolnej części obudowy amorka i będziesz wiedział, który zestaw zamówić, ewentualnie sprawdzić wlepę w książce serwisowej, czy masz G02 (50 mm), czy G06/G07 o ile w ogóle takie symbole we wlepie występują (w Golfie mam).
Komentarz