Ładnie te gratki się prezentują
[O2] zmiana lamp \ lusterek w 02 na te z 02 fl
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marbab...
Czy ktos sie orientuje ile rzezby jest z montazem :?: Czy majac wewnetrzene lusterko fotochrom, zewnetrzne tez beda dzialac :?: Czy beda potrzebne jeszcze jakies czesci procz wymienionych wyzej :?:
Najlepiej byłoby zorganizować chociaż jeden wkład, podłączyć "na krótko" do lusterka wewnętrznego i zobaczyć, czy działa ściemnianie.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Silniczki do składania lusterek są podłączone bezpośrednio do sterownika w drzwiach. Przełącznik od składania ( ten zintegrowany z regulacją lusterek ), też jest podłączony do sterownika w drzwiach i nawet nie wymaga zmiany wiązki ( składanie jest zrealizowane po tym samym przewodzie co regulacja lewo/prawo ). Pytanie tylko czy trzeba zmieniać sterowniki w drzwiach na nowsze, czy wystarczy przeprogramować te stare.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
kowal 2002, a co z fotochromami??
czy w FLowym wydaniu u mnie przy lewym fotochromie i prawym zwykłym lusterku oprócz wymiany wkładu trzeba też zmieniać wiązkę? albo coś jeszcze????przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, prawdopodobnie wystarczy wymiana wkładu i pociągniecie dwóch dodatkowych przewodów od wkładu do wnętrza auta. Pisze prawdopodobnie, bo teoretycznie wg schematu przewody przechodzą jeszcze przez sterowniki w drzwiach, ale w/g mnie to przejście jest "bezpośrednie" czyli sterowniki nic nie robią, po prostu dla uproszczenia montażu przewody idące od strony słupka są podłączone do jednego wtyku sterownika ( 20-to pinowego ) a wiązka lusterka idąca od strony wnętrza drzwi do drugiego ( 16-to pinowego ).
Możesz sprawdzić u siebie taką rzecz. Po zdjęciu tego gumowego przelotu w drzwiach kierowcy zobacz czy w czarnej wtyczce są podłączone dwa przewody biały z czerwonym paskiem na pinie 7 i biały z żółtym paskiem na pinie 8. Potem zdejmij ten przelot w drzwiach pasażera i sprawdź to samo. Jeśli okaże się, że do pasażera te kabelki też są podłączone ( mało prawdopodobne ) to wystarczy wymiana wkładu i pociągniecie przewodów wewnątrz drzwi, od sterownika do lusterka. Jak ich nie ma to niestety trzeba je przeciągnąć tak jak napisałem na początku ( od wkładów do wnętrza auta ).
Tylko pamiętaj, żeby potem dobrze założyć te gumowe przepusty, bo inaczej najdzie Ci tam wilgoci i problem gotowy...
Co do centralnej elektryki i can gateway-a to jeśli jest fotochrom wewnętrzny to z dołożeniem zewnętrznych nie powinno być problemu. Co do składania lusterek to trzeba by sprawdzić w kodowaniu, bo nie pamiętam czy składanie jest kodowane w CE czy w modułach drzwi...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroJest tego troche, po jak wypuscili prawe i lewe z fotochromem to maja obowiazek 10 lat zapewnic czesci :twisted:
Odnosnie rzezby :
Ja mam zestaw tak : kpl lusterek + sterowniki + wiazka.
Komentarz
-
-
kodowanie jest w sterownikach drzwi i w O2 nie ma obsługi składania lusterek
jest jeden kolunio, u którego zrobimy taką przekładkę = lusterka+sterowniki_fotochromy L+P :szeroki_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolw O2 nie ma obsługi składania lusterekprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
lusterka znalazłem, ale sterownika za cholerę nie mogę dopasować
z samej końcówki produkcji O2 są, więc być może sterownik jest już z O2FL
ktoś kto ma składane lustra niech poda numer sterownika dla porównania->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Dorzucę swoje pięć groszy. Gdzieś na forum czytałem, że lusterka fotochromatyczne boczne działają i są montowane wtedy jak w pakiecie jest czujnik zmierzchu. Oczywiście wewnętrzne ściemniane jest wtedy w standardzie.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolz samej końcówki produkcji O2przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabkowal 2002, ponoc czujnik zmierzchu jest poto zeby za dnia nie sciemnialy sie lustra jesli ktos bedzie w nie swiecil
w wewnętrznym lusterku ( można ją wyłączyć taki mały przycisk ) ,do tego czujnik zmierzchu też musi dać sygnał o małej ilości lux.W ciągu dnia lustereczka się nie ściemniają no chyba że zasłonimy czujkę zmierzchu lub wjedziemy w tunel .
Komentarz
-
-
jak ktoś ma składane lustra w O2 to niech daje numer sterownika drzwi kierowcy i modułu komfortu
bo nie chcę straszyć, ale z etki wynika, że pod konkretne sterowniki drzwiowe są konkretne sterowniki komfortu
w etce jest tak nasrane z lusterkami i tyle wersji...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Sorry, że wyrywam temat z głębi zapomnienia, ale czy coś więcej wiadomo o wymianie prawego wkładu lusterka bez foto na taki z fotochromem w O2FL posiadającej lewe i środkowe fabrycznie fotochromowe? Chętnie tym zrobił takiego retrofita (ktoś ma może pod ręką orientacyjną cenę samo wkładu prawego lusterka?) ale jeżeli trzeba ciągnąć druta aż po centralną elektrykę, to średnio mi się to uśmiecha.
Komentarz
-
Komentarz