Xenony do OCTAVI

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomaszek
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1545
    • Citroen

pt_pawel W ASO. Ceny niestety nie pamiętam ale wiem ze nie jest to tania część! :szeroki_usmiech

Komentarz

• pt_pawel
      Drive
      • 2010
      • 40

A jak tanio podłączyć ksenony do O1 dłubać w kablach? Czy tylko to mi pozostaje?

Komentarz

• Tomaszek
        RS
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1545
        • Citroen

pt_pawel jest jeszcze opcja ze kupisz przejściówki z normalnych lamp na ksenon,ale jest to jeszcze droższe rozwiązanie!

Komentarz

• pt_pawel
          Drive
          • 2010
          • 40

Ok. Załóżmy, że mam oba konektory to jak je połączyć, bo po przekopaniu forum to opisy połączenia nie bardzo mi odpowiadają, jeśli można to proszę o rysunek jak krowie co do czego. Pozdrawiam.

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam

Mam pytanie, czy jest możliwe żeby w OII L&K z 2006 nie było w standardzie ksenonów?
            Żeby tego mało to nie ma nawet spryskiwaczy lamp
            Dobrze rozumuje, że była walnięta :?:

Komentarz

• Quest
              Ambiente
              • 2009
              • 232

abstinent, sprawdź wklejke z kodami wyposażenia a będziesz wiedział wszystko...
              Człowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.

Komentarz

• kamel1980
                Rider
                • 2009
                • 304

Zamieszczone przez pt_pawel
                Witajcie, mam zamiar zamontować sobie oryginalne ksenony tylko nie wiem gdzie mogę zdobyć wtyczki do tych ksenonów, wie może ktoś gdzie można je zdobyć, i jaki to jest koszt?
                pt_pawel numer tych wtyczek to: 1J0 941 165 (cena w GETem ok. 31zł/szt., w ASO drożej).

Zamieszczone przez Tomaszek
                pt_pawel jest jeszcze opcja ze kupisz przejściówki z normalnych lamp na ksenon,ale jest to jeszcze droższe rozwiązanie!
                U nas nie spotkałem się z takimi, a na eBay z przesyłką wyjdzie pewnie ok. 200zł.

A w O1 nie da się przypadkiem przerobić instalacji ze zwykłych lamp i wpasować ją w lampy xenonowe? (nie widziałem na żywo lamp ani instalacji z lamp O1) Bo np. w MK4/Bora robi się to bez problemu. (tak robiłem swoje w MK4)

Komentarz

• abstinent
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4842
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Quest, a gdzie ją znajdę, i jak odczytać?

Komentarz

• pt_pawel
                    Drive
                    • 2010
                    • 40

I jeszcze jedno pytanie, bo gdzieś w internecie dokopałem się że jest problem natury elektrycznej w włożeniu oryginalnych ksenonów do octavii slx (przed liftem) liftingowanej przezemnie. Niby trzeba coś przerabiać w instalacji. Czy to prawda?

Komentarz

• Quest
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 232

abstinent,
                      Otwórz bagażnik, podnieś wykładzinę i zobaczysz naklejkę z kodami, albo jedz do ASO i po numerze VIN podadzą kody wyposażenia...
                      Człowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.

Komentarz

• Harry88
                        Classic
                        • 2008
                        • 15

Cześć !!

Mam pytanko. Chciał bym sobie przerobić oświetlenie. I zastanawiam sie nad zestawem moze mi ktoś ocenicz czy warto jest w cos takiego inwestwoać ?

Kod:
                        http://allegro.pl/item968059631_xenon_h1_spryskiwacze_samopoziomowanie_poznan.html

Komentarz

• Ayu
                          RS
                          • 2009
                          • 4154

Nie warto. To po prostu HID z "bajerkami". A jak wiadomo HID to zło!

Komentarz

• daneczek76
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3642
                            • Toyota

Przepraszam że odgrzeje kluch a kolega admin przed chwilą zamknął podobny temat ale oto dowód że HID oślepia zapożyczony z innego forum poparty fotkami.

Zapraszam do lektury: http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?p=490679
                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• andy_czarny
                              Rider
                              • 2010
                              • 270

Panowie mam ksenon z anglika i chce tam dac eurpejskie soczewki zeby nie oslepiac innych - ktos wie jakie tam sa soczewki lub z jakiego auta jeszcze pasuja zebym wiedzial czego szukac?? moze ktos czy idzie ta soczewke przerobic na europe??
                              Pozdrawiam
                              Moja Czerwona menda:
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=60507

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

andy_czarny, Rozloz lampe to sie przekonasz jak to dziala.

Generalnie to czas na owocka za odgrzewanie kotleta sprzed 2 lat z tak inteligentnym pytaniem
                                Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...