Panowie moderatorzy...wezcie ze soba naklejki OCP ( jesli sa ) ..... 8) jeszcze nie mam oklejonego samochodu,a chetnie bym to zrobil...moze znajda sie inni ktorzy tez nie maja :roll: ... co wy na to :?: jest szansa :?:
zamiana lusterek bialych na niebieskie ktos to robil
Zwiń
X
-
Henio
Wklad jest przyklejony do takiej plastikowej ramki/uchwytu ,a ona jest przymocowana na wcisk do silniczka elektrycznego od regulacji. Mozna sprobowac podwadzic srubokretem pod wklad i ta rameczkie(nawet mocno to sie trzyma). To wersja elektryczna nie wiem jak manual ,do tego sa 2 kabelki wepchniete we wklad.
Tak to mniej wiecej zaobserwowalem jak moje lusterko rozbierali w servisie. Ale moj wklad byl stluczony i obudowa troche popekana ,ale raczej taka sama metoda demontazu powinna byc do sprawnego lusterka..
Komentarz
-
-
Henio
Wklad jest przyklejony do takiej plastikowej ramki/uchwytu ,a ona jest przymocowana na wcisk do silniczka elektrycznego od regulacji. Mozna sprobowac podwadzic srubokretem pod wklad i ta rameczkie(nawet mocno to sie trzyma). To wersja elektryczna nie wiem jak manual ,do tego sa 2 kabelki wepchniete we wklad.
Tak to mniej wiecej zaobserwowalem jak moje lusterko rozbierali w servisie. Ale moj wklad byl stluczony i obudowa troche popekana ,ale raczej taka sama metoda demontazu powinna byc do sprawnego lusterka..
[ Dodano: Nie 26 Lut, 06 08:23 ]
http://www.allegro.pl/item88814702_a...niebieski.html Kupiłem takie coś , komplet , ciekawe jedno było mniejsze pewnie ze względów oszczędnościowych, ale z tego co sprzedawca pisze to w wielu markach by tak było nie tylko w skodzie.W tych nowszych octavkach( 2004) też jest jedno mniejsze? czy już norma?
Komentarz
-
-
Jak kupiles male do duzego to raczej nie zbyt bedzie pasic Ja mam 2003 i mam pelnow wymiarowe oba
Komentarz
-
-
Chodzi o wklady ponoc lepiej w nocy sie jezdzi. Lepiej wyglada
zalezy mi tylko na orginale
chcialem tylko sie rozwiedziec o opreacje przelozenia
czy trudno czy sa jakies problemy?nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
danielpoz
ja mam ori niebieskie ale mozna kupic na gieldzie podrobe za 50zl sztuka-wyglada identycznie i tez lewe jest dzielone
nie zmieniasz samego szkla! tylko razem z plastykiem i mata grzejna
czy cos ten kolor daje??? mysle ze tylko fajnie wyglada bo istotnej roznicy nie zauwazylem
Komentarz
-
jeśli masz na podmianę kompletny wkład (szkło przyklejone do plastiku z zaczepami - takie jak wyżej pokazał Henio) to nie. Wystarczy, po zdjęciu dolnego plastiku lusterka, podważyć zqczepy którymi jest przyczepiony wkład do całego układu sterującego (silniczków). Jeśli masz na podmianę tylko same szkiełka bo i takie są w sprzedaży, to chyba bez kleju sie nie obędzie.
Komentarz
-
-
danielpoz
-
w GB pewnie tak hahahaOctavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)
Komentarz
-
Komentarz