Tak jak w temacie,czy jest realna możliwość takiej zmiany? Jeśli ktoś robił może by podpowiedział co trzeba wymienić i czy finansowo jest sens. Bębny oczywiście z tyłu.
Zmiana bębnów na tarcze
Zwiń
X
-
Najprościej poszukać na szrocie belki z O1/Golfa IV/ Leona 1 albo Audi A3. Ja kupiłem za 150 pln.
Oczywiście wszystko potem raczej do zrobienia. Przewody, Tarcze klocki zaciski.
Wszystko zależy od budżetu jaki chcesz na to dać.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisNajprościej poszukać na szrocie belki z O1/Golfa IV/ Leona 1 albo Audi A3. Ja kupiłem za 150 pln.
Oczywiście wszystko potem raczej do zrobienia. Przewody, Tarcze klocki zaciski.
Wszystko zależy od budżetu jaki chcesz na to dać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luckd Zobacz wpisNiedawno stałem przed takim samym dylematem i ostatecznie postawiłem na bębny. Ma ktoś może dane ile wynosi droga hamowania octavii bębny vs tarcze ale z identycznym przodem?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luckd Zobacz wpisNiestety wyszło drogo ale robiłem na porządnych częściach.
Bębny, szczęki Zimmermann 441zł
Zestaw montażowy sprężyn ATE, kliny OE, ślizgi szczęk, śruby bębnów 105zł
Warto sprawdzić też linki i cylinderki, u mnie wymieniałem wcześniej więc miałem spokój.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomasz0815 Zobacz wpisdziwnie pedał hamulca pracuje a kilka dni temu był wymieniany cylinderek w jednym bębnie, hamulce były odpowietrzanie więc powinno być ok.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis
Miałem w mojej O1 tak samo i po ponownym odpowietrzeniu dopiero pedał wrócił do normy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luckd Zobacz wpisJaki korektor, w systemach ABS wszystkim steruje pompa.
Potrzebujesz też nowe linki hamulcowe.
Komentarz
-
Komentarz