[O2] Przeprogramowanie pod Xenon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sereno
    Classic
    • 2011
    • 13

Zamieszczone przez rafjan
    Witam wszystkich . Dziękuję za uwagi i sugestie co do rozrządu i pompy wody.
    Kupiłem oryginał - kpl (pompa +rozrząd) za jedyne 520,- na Malowniczej 29 (dawna Autobarcelona) . polecam serdecznie - nie dość że dają gwarancję na oryginalne części to dodatkowo płyn chłodzący na cały układ . Tak więc wystarczy mi tylko skierować sie do dobrego fachmana od rozrządu i założyc wszystkie części jak trzeba , również na gwarancji warsztatu.
    ,
    kolega podjedź do naszego mechanika z forum, będziesz zadowolony=> warsztat mieści się ok.30km od Warszawy=> opinie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=29513&start=0 strona warsztatu => www.k-mot.pl
  • pita
    Drive
    • 2010
    • 52

Czy znacie kogoś z Poznania lub jego bliskich okolic kto przeprogramuje sterownik aby komputer widzał nowo zainstalowane światła ksenonowe
    Octavia 2.0TDI Sport Edition

Komentarz

• lilo
      RS
      • 2006
      • 4315
      • Mercedes-Benz

Ej Panowie nikt nie pomoże koledze z okolic Poznania :?:

Jak nie będzie chętnych i kilometry nie będą przeszkodą to ci mogę
      Daniel

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Przeprogramowanie pod Xenon

Zamieszczone przez pita
        Czy znacie kogoś z Poznania lub jego bliskich okolic kto przeprogramuje sterownik aby komputer widzał nowo zainstalowane światła ksenonowe
        to w końcu ksenony masz? nie soczewki na h7?
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• pita
          Drive
          • 2010
          • 52

Re: Przeprogramowanie pod Xenon

Zamieszczone przez piotrek_os
          Zamieszczone przez pita
          to w końcu ksenony masz? nie soczewki na h7?
          Mam soczewki na H7 i wstawiam do nich zestaw xenonowy, zresztą co za różnica potrzebuję przeprogramować i tyle

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

żeby napier....ć innym po oczach HIDami z allegro....
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez shado
              żeby napier....ć innym po oczach HIDami z allegro
              Zamieszczone przez pita
              co za różnica
              pita, to przynajmniej nie oklejaj sie żeby nam obciachu nie robic
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• pita
                Drive
                • 2010
                • 52

Zamieszczone przez shado
                żeby napier....ć innym po oczach HIDami z allegro....
                No i znów się zaczeło że HID to zło i itd. Nie chciałem tego tematu wogóle podejmować. Będę miał HID- a w oryginalnych reflektorach od Scouta, więc myślę że nie będzie aż tak źle jak piszesz dodatkowo mam zamiar robić spryskiwacze reflektorów. Więc nie zrównuj mnie z tymi co wkładają zestaw HID do zwykłego reflektora i są zadowoleni że mają jasno. Nie chcę tego tematu dalej ciągnąć, bo temu podobnych przepychanek na temat HID-ów to pełno na tym forum.

Nie chcesz pomóc w znalezieniu kogoś kto pomoże w przekodowaniu na ksenony bo tego mój post dotyczy to nie zabieraj zdania.

Komentarz

• maxpaynemm
                  RS
                  • 2008
                  • 1764
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

pita, jeśli wkładasz zestaw HID do soczewek to raczej nie ma potrzeby kodowania bo takie zestawy są robione tak żeby działały z instalacji bez żadnego kodowania. Przynajmniej u mnie działały

A co do HID-ów w soczewkach to chyba nie ma co sie martwić o oślepianie bo wielu forumowiczów tak ma i sobie chwali misiek^wro przywołuję Cie do tablicy :lol:
                  Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Andys
                    Elegance
                    • 2007
                    • 762

pita, jeśli wkładasz zestaw HID do soczewek to raczej nie ma potrzeby kodowania bo takie zestawy są robione tak żeby działały z instalacji bez żadnego kodowania. Przynajmniej u mnie działały
                    Ja musiałem przekodować światła żeby wyłączyć kontrolkę spalonej żarówki

A co do HID-ów w soczewkach to chyba nie ma co sie martwić o oślepianie bo wielu forumowiczów tak ma i sobie chwali misiek^wro przywołuję Cie do tablicy :lol:
                    Oczywiście, że nie ma się co martwić, bo soczewka (przynajmniej w O2FL) posiada przestawianą przesłonę, która umożliwia ustawienie idealnej dla ksenonów linii światłocienia i tyle.
                    Pozdrawiam,
                    Andys

Komentarz

• pita
                      Drive
                      • 2010
                      • 52

Zamieszczone przez maxpaynemm

Miałem informację że przy zapalaniu świateł długich robi się dyskoteka, ale zobaczymy jak zamontuję

[ Dodano: Pon 31 Sty, 11 13:25 ]
                      U mnie tego problemu nie będzie bo mam zestaw pod CanBus

Komentarz

• maxpaynemm
                        RS
                        • 2008
                        • 1764
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez pita
                        Miałem informację że przy zapalaniu świateł długich robi się dyskoteka, ale zobaczymy jak zamontuję
                        pita, sprawdź ja mialem taki zestaw że nic nie trzeba było robić i nic programować.

Dopiero jak zalozyłem ori xenon to mialem dyskotekę i trzeba było kodowac
                        Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Andys
                          Elegance
                          • 2007
                          • 762

Też mam taki (przetwornice slim) i niestety trzeba było kodować.
                          Pozdrawiam,
                          Andys

Komentarz

• lilo
                            RS
                            • 2006
                            • 4315
                            • Mercedes-Benz

A co do HID-ów w soczewkach to chyba nie ma co sie martwić o oślepianie bo wielu forumowiczów tak ma i sobie chwali
                            Ja mam hidy od kilku lat i nie oślepiam nawet panowie na stacji diagnostycznej nie zauważyli że to nie ori ksenon , tylko podstawą jest wybór odpowiedniej barwy , czyli 4300k lub 5000k .
                            Daniel

Komentarz

• pita
                              Drive
                              • 2010
                              • 52

Zamieszczone przez lilo
                              A co do HID-ów w soczewkach to chyba nie ma co sie martwić o oślepianie bo wielu forumowiczów tak ma i sobie chwali
                              Ja mam hidy od kilku lat i nie oślepiam nawet panowie na stacji diagnostycznej nie zauważyli że to nie ori ksenon , tylko podstawą jest wybór odpowiedniej barwy , czyli 4300k lub 5000k .
                              Właśnie taką barwę czyli 4300K wybrałem. Ta chyba najbardziej odpowiada oryginałowi

Komentarz

• fordisek
                                Classic
                                • 2007
                                • 24
                                • Octavia III (5E3)
                                • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Andys

Jak się kupi dobry zestaw to nie trzeba przeprogramowywać

Komentarz

• pita
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 52

Zamieszczone przez fordisek
                                  Zamieszczone przez Andys

Ksenony z reflektorami soczewkowymi zamontowane. Świecą świetanie, ustawiłem je w stacji kontroli pojazdów,żeby nie oślepiały. Po ustawieniach powiedziałem gościowi który ustawiał światła, że nie są to ori ksenony, na to on stwierdził, że jeśli bym mu nie powiedział to by nie zauważył, że świecą jak ori.
                                  Polecam wszystkim takiego moda: reflektory soczewki marki Visteon (reflektory na pierwszy montaż w Skodach, nie żadna chińszczyzna typu Depo czy Tyc) używki w idealnym stanie 450zł para i do tego zestaw Xenon CanBus Pro cyfrowy H7 z aukcji
                                  http://allegro.pl/show_item.php?item=1407811581 (polecam ten zestaw nie ma błędu spalonej żarówki, nie trzeba przeprogramowywać Vag-iem żeby nie było dyskoteki przy zapalaniu długich). Tak więc podsumowując, kosztowało mnie to wszystko 700 zł, mam dobrze świecące, nikogo nie oślepiające Xenonki. W najbliżym czasie montuje jeszcze spryski i będzie komplet.
                                  Jednocześnie wypisuję się z grupy osób, które twierdzą tak jak i ja jeszcze niedawno, że HID to zło. Zło tak, ale w zwykłych reflektorach, w dobrych soczewkach poprawnie ustawionych to sama radość.

Komentarz

• Andys
                                    Elegance
                                    • 2007
                                    • 762

Andys napisał/a:
                                    Cytat:

Gdybyś wiedział, że kodowanie ksenonów w kontrolerze centralnej elektryki ma na celu zmianę napięcia podawanego na zaciskach, pewnie dałbyś sobie spokój z tymi tekstami. To, że bez przekodowania działa na niektórych zestawach, wcale nie oznacza, że tak powinno być. EOT. :|
                                    Pozdrawiam,
                                    Andys

Komentarz

• lilo
                                      RS
                                      • 2006
                                      • 4315
                                      • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez Andys
                                      centralnej elektryki ma na celu zmianę napięcia podawanego na zaciskach
                                      Potwierdzam
                                      Daniel

Komentarz

• Acio
                                        Drive
                                        • 2011
                                        • 64

A czy ktoś wie, jak włączyć, znaczy jak przekodować żeby działało doświetlanie zakrętów w O2 FL 09" na ksenonach ??
                                        Skoda Fabia 2.0 AZL Elegance

Komentarz

• Enriquez
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7685
                                          • Superb III (3V3)

tak samo jak bez ksenonów

[ Dodano: Nie 06 Lut, 11 18:56 ]
                                          Przestawiłem dziś u siebie te przesłony na poziomo zupełnie, tak jak to ma miejsce w ori ksenonach - problem oślepiania jadących z przeciwka zniknął całkowicie. A to dlatego, że snop światła, które miało oświetlać pobocze w reflektorze kierowcy padał na zewnętrzny odbłyśnik znajdujący się poza soczewką i oślepiał jadących z przeciwka. Obecnie światło już na niego nie pada i nie znalazłem takiego miejsca, żeby raziło po oczach. Zatem polecam taką modyfikację, tym bardziej, że nie zmniejsza ona znacznie oświetlanego obszaru, a linia światłocienia jest taka sama jak wymagana przez przepisy dla śiateł ksenonowych. Od razu mówię że o tej linii przeczytałem w Empiku w jakimś fachowym piśmie dla diagnostów, gdzie się rozwodzili nad tym że HID to zło (zupełnie jak tutaj ) Dodam, że po spocie w Wawie, gdzie porównałem sobie moje HIDy do kowalowych ksenonków na drugi dzień wymieniłem je na przepisowe H7-demki, ale efekt był taki jakbym jechał bez świateł. Różnica między ori a HIDami była własnie taka, że ori zupełnie nie oślepiał jadących z przeciwka. Więc po 2 tygodniach męczarni powróciłem do znienawidzonych HIDów, lecz tym razem mniej oślepiam. Warto by było teraz znów zrobić porównanie.
                                          Pozdrawiam
                                          Marcin

Komentarz

• lukaszz
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 167

Witam,

Kupiłem zestaw hid-ów od kolegi Skłodi. Nie ma błędu przepalonej żarówki, nie ma problemu z przeławiceniem się na długie.
                                            Wybrałem zestaw 4300 k, świecą rewelacyjnie jeśli chodzi o barwę światła oraz oświetlenie drogi.

Komentarz

• gradek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 12881
                                              • Superb III (3V3)

Od niedawna także jeżdżę na Xenonach. Na szczęście ori, które nabyłem za 800,00 PLN-ów. Oczywiście używki na allegro. Jak się dobrze poszuka można naprawdę tanio znaleźć. Dodatkowo wyposażone w silniki krokowe. Jednym słowem pełen zestaw do założenia. Trzeba było tylko silniczki regulacji ręcznej dostosować do ori xenonów. W późniejszym czasie być może dorobię się samopoziomowania. Narazie jak przyjdzie trochę ciepła trzeba będzie spryski zamontować.
                                              pita jeśli nie jest ci daleko możesz na śląsk podjechać.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
                                              Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
                                              Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

Pracuję...