Swego czasu gdy przymierzałem się do montażu spryskiwaczy w swojej O2 stwierdziłem, że za 100,00 PLN wolę częściej dolewać płyn niż wymieniać zbiornik na większy.
[O1] wymiana zbirnika płynu spryskiwaczy na 5,3L
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lookerDopiero się czaję... Ale klamoty leżą...
Komentarz
-
-
I mnie dopadła choroba związana z chęcią posiadania większego zbiorniczka na spryskiwacze :twisted: Przy okazji chciałbym zrobić instalację do podłączenia spryskiwaczy reflektorów.(na chwilę obecną nie będę ich montował, chciałbym mieć gotową instalację tylko podłączyć spryski w zderzaku i ma działać 8) ) I tutaj moje pytanie o czym zapomniałem, żeby zrobić taką instalację :
Oto graty które mam :
1J5 955 651 POMPKA SZYB
1J0 955 681 POMPKA REFLEKTORÓW
7M0 919 376 CZUJNIK
1J0 955 453 ZBIORNIK (5,5l)
z tego co wyczytałem będę potrzebował jeszcze :
- 2 metry przewodu, weza gumowego o przekroju fi 16 mm oraz otworze fi 11mm ( kupowac w ogrodniczym ! )
- 3 krocce o numerze : 8D0955875 ( 20zl/szt)
- trojnik tudziez zawor spietrzajacy - 281955187 ( cena 45 zl )
- 3 opaski przewodu N 90666101 ( cena 2 zl/szt)
- przekaznik spryskiwaczy reflektorow - 6U0955535 ( cena 90-110/szt ASO, 30zl uzywka)
Z kwestia zamontowania dam sobie radę( z tego co wyczytałem nie będzie łatwo ) bardziej martwi mnie kwestia elektryki. Jak podłączyć pompkę do reflektorów oraz przekaźnik. Posiada ktoś schematy podłączenia ?
Kwestię czujnika poziomu spryskiwaczy mam chyba jasną: jeden pin to masa a drugi podłączamy do pinu 6 w 32 pinowym zielonym gnieździe w licznikach. Zgadza się ?
Komentarz
-
-
Zgadza się ale chciałbym to zrobić na oryginalnym przekazniku z bezpiecznikiem w odpowiednim miejscu, jednym słowem jak oryginał.
Czy ktoś posiada nr kabla który należy kupić (zapewne w ASO) do podłączenia czujnika spryskiwaczy do pinu 6 ? Bo z tego co widziałem są tam tylko puste miejsca w które trzeba zamontować kabel.
Komentarz
-
Komentarz