[O1] wymiana zbirnika płynu spryskiwaczy na 5,3L

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gradek
    RS
    • 2010
    • 12887
    • Superb III (3V3)

Swego czasu gdy przymierzałem się do montażu spryskiwaczy w swojej O2 stwierdziłem, że za 100,00 PLN wolę częściej dolewać płyn niż wymieniać zbiornik na większy.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
    Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
    Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• Arti_r1
      RS
      • 2008
      • 2626

Zamieszczone przez looker
      Dopiero się czaję... Ale klamoty leżą...
      przygotuj się na częściowe rozbieranie komory:P Czyli demontaż dolotu z ic przeniesienie filtra paliwa(najlepiej bez demontażu go z auta,przynajmniej odchodzi robota odpowietrzania) i ta cała reszta części od strony zbiornika
      Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
      Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• ulysse
        Rider
        • 2010
        • 496

I mnie dopadła choroba związana z chęcią posiadania większego zbiorniczka na spryskiwacze :twisted: Przy okazji chciałbym zrobić instalację do podłączenia spryskiwaczy reflektorów.(na chwilę obecną nie będę ich montował, chciałbym mieć gotową instalację tylko podłączyć spryski w zderzaku i ma działać 8) ) I tutaj moje pytanie o czym zapomniałem, żeby zrobić taką instalację :

Oto graty które mam :

1J5 955 651 POMPKA SZYB

1J0 955 681 POMPKA REFLEKTORÓW

7M0 919 376 CZUJNIK

1J0 955 453 ZBIORNIK (5,5l)

z tego co wyczytałem będę potrzebował jeszcze :

- 2 metry przewodu, weza gumowego o przekroju fi 16 mm oraz otworze fi 11mm ( kupowac w ogrodniczym ! )
        - 3 krocce o numerze : 8D0955875 ( 20zl/szt)
        - trojnik tudziez zawor spietrzajacy - 281955187 ( cena 45 zl )
        - 3 opaski przewodu N 90666101 ( cena 2 zl/szt)
        - przekaznik spryskiwaczy reflektorow - 6U0955535 ( cena 90-110/szt ASO, 30zl uzywka)
        do tego oczywiście spryski reflektorów ale to w późniejszym terminie.

Z kwestia zamontowania dam sobie radę( z tego co wyczytałem nie będzie łatwo ) bardziej martwi mnie kwestia elektryki. Jak podłączyć pompkę do reflektorów oraz przekaźnik. Posiada ktoś schematy podłączenia ?
        Kwestię czujnika poziomu spryskiwaczy mam chyba jasną: jeden pin to masa a drugi podłączamy do pinu 6 w 32 pinowym zielonym gnieździe w licznikach. Zgadza się ?

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1086
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Tu jest opis montażu spryskiwaczy reflektorów w Octavii łącznie z instalacją elektryczną bardzo łatwą do samodzielnego zrobienia:

Komentarz

• ulysse
            Rider
            • 2010
            • 496

Zgadza się ale chciałbym to zrobić na oryginalnym przekazniku z bezpiecznikiem w odpowiednim miejscu, jednym słowem jak oryginał.
            Czy ktoś posiada nr kabla który należy kupić (zapewne w ASO) do podłączenia czujnika spryskiwaczy do pinu 6 ? Bo z tego co widziałem są tam tylko puste miejsca w które trzeba zamontować kabel.

Komentarz

Pracuję...