Zamieszczone przez MiKruS
O2 2.0TDi i zachowanie po chipie
Zwiń
X
-
hmm to się teraz zaczełem zastanawiać bo mi też świszczy, na jałowym i jak dodaje gazu , ale cały czas myślałem że tak ma być, można to jakoś zdiagnozować poprzez podpięcie komputera czy to świszczy tak jak powinno czy nie ?Zamieszczone przez rob555Dla mnie to co Ci swiszczy to turbina ktora sie raz rozkrecila za mocno (spierniczone cisnienie doladowania - za duze) i przytarla lopatki. Wtedy tak fajnie na jalowym z tylniego tlumika slychac.
Komentarz
-
-
Jak nagle nie zmienila barwy dzwieku to nic powaznego. Moja stara 110 od kiedy pamientam to swiszy i wyje. Gorzej jak turbina zawsze cicha byla a tu nagle sie odezwala. Czasem to efekt przedmuchania wydechu (pol biedy jak na jalowym swiszczy) gorzej jak przy butowaniu wyje jak potepieniecZamieszczone przez Lukassohmm to się teraz zaczełem zastanawiać bo mi też świszczy, na jałowym i jak dodaje gazu , ale cały czas myślałem że tak ma być, można to jakoś zdiagnozować poprzez podpięcie komputera czy to świszczy tak jak powinno czy nie ?
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
2.0tdi tez swiszcza - po tuningu troche bardziej - robiac slynnego puchacza
ale moja tak miala od nowosci (i nie tylko moja)
nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
przy butowaniu to świszczy chyba standartowo tzn. otwarte okna słychać, zamknięte nie słychać...... a czy tak zawsze było :| niestety jestem 2 właścicielem, ale taki dzwik jaki wydaje pobutowaniu słyszy się u wielu TDI na ulicy ......sprki za OT ale tamat mnie zaintrygował :wink:Zamieszczone przez rob555Jak nagle nie zmienila barwy dzwieku to nic powaznego. Moja stara 110 od kiedy pamientam to swiszy i wyje. Gorzej jak turbina zawsze cicha byla a tu nagle sie odezwala. Czasem to efekt przedmuchania wydechu (pol biedy jak na jalowym swiszczy) gorzej jak przy butowaniu wyje jak potepieniec