A czy próboeał już ktoś kiedyś rozbierać lampę xenonową? Chodzi mi o te śilniczki do samopoziomowania czy da się je podłączyć do elektrycznej regulacji reflektorów z miejsca kierowcy?
tak, po wymianie na silniczki ze standartowych reflektorów
Nexus6 ma tak zrobione u siebie, niech on poda troszkę więcej szczegółów. Ja się dopiero do tego przymierzam. Jak przerobię to dam znać co i jak.
Silniczki standadowe nie pasują tak całkowicie.... Trzeba podciąć tu i tam obudowę lampy, bo są za duże. Ale podobno nadają się znakomicie silniczki od fabii - ale jeszcze tego osobiście nie sprawdzałem.
Mam inne pytanie. Czy ktoś rozwiązał sprawę wyłączania się ksenona przy włączaniu świateł długich?
Można zastosować diodę lub przekaźnik przy samej lampie pomiędzy przewodami. Ale wtedy pełne obciązenie idzie na jeden przewód. Czy ktoś próbował zrobić to przed przekaźnikami ??
Hmmm... A może dlatego, że ja mam auto zprzed liftingu? Np. u mnie nie ma obudowanego akumulatora... To i może ten przewód inaczej idzie?
No nic w sobotę drugie podejście, mam już kostki i kable. Zobaczę, najwyżej wyp...ę ten "kanał"...
dokladnie :!: w skodzinkach przed liftem kanal powietrza leci inaczej niz po lifcie. Wraz z zalozeniem xeonow zmienili umiejscowienie wlotu-kanalu powietrza.
silniczki od fabi nie pasują.mają mniejszą główkę od tej co ma orginalny krokowy.sprawdzałem.a jakby pasowała końcówka to i tak trzeba by było podcinać.
Staszek20vt i jak Ci poszło z tą rurą? Ja też się będę przymierzał do zmiany i widzę że jest problem.Ktoś chyba pisał tu na forum że na siłe przykręcił reflektor.Trochę się boje tak na siłe bo szkoda lampy, może coś wymysliłeś?
Panowie, czy ktoś ma te wyprute z oryginalnych ksenonów silniczki krokowe? Zastanawiam się nad zmianą światełek, ale nie bardzo chcę podmieniać te silniczki. Jeśli to faktycznie zwykłe "krokówki" to dorobienie do tego sterownika nie powinno być wielkim problemem. Potrzebuje jedynie 1 szt. sprawnego silniczka na testy ( może być z uszkodzoną główką lub wogóle bez ). Jakby ktoś chciał odstąpić dla dobra ogółu lub sprzedać za rozsądną cenę to niech da info na PW.
PS. Pytam tu, bo chyba lepiej pasuje niż w Giełda/Kupię. Jeśli się mylę to niech Adm. wrzuci do Giełdy.
Ja mam i moge sie podzielic a co do kostek pod ksenony ja zrobilem troszke inaczej. Wyjąłem z orginalnych lam gniazda i wsadziłem w ksenony. Nie trzeba było nic modzic z przejściówkami.
Komentarz