Mnie ciekawi cena przeskoku z 280 ( pełna seria ) na 312 ... tarcze i klocki idą do zmiany więc może się szarpne od razu na przeskok z 280 --> 312.Jak myślicie ile zaboli ?
BilsteinaB4+tarcze ATE PD+klocki ATE moje wrażenia z jazdy
Zwiń
X
-
psychodad, Mowimy Ci, ze musisz miec zwrotnice z zaciskami i jarzmami do 288mm zeby przeskoczyc z 280mm. Sam to robilem to wiem, co trzeba a co nie
Przeskok na 312mm to jest roznica w cenie jarzm do 312mm i tarcz ktore sa ciut drozsze. Reszta jest taka sama.
Kiedy bedziesz w ZIAD-zie to zobaczysz na zywo o czym mowimy
Aha i nie zapominaj, ze majac tarcze 312mm MUSISZ miec felgi min 16" zima/lato. Z tym drugim wiem, ze nie ma problemu.
Komentarz
-
-
Dzwoniłem do zmax'a i za 460zł wychodzi komplet już w domku ( z przesyłką ) ATE PD 280mm + klocki ATE ( ewentualnie EBC greenstuff ).Jako , że przewody mam standard to zaleje motula dot4 /5.1 i powinno być łokej.Dzięki za poradę !
Maicroft Jak dostane octe od lakiernika ( drobne poprawki )to się spikniemy ... bo do BB mam rzut beretem.chip ... chip huraaa !
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez Paweł Tzy ten komplet jest lepszy od oryginału, bo oryginał mogę kupić za 400PLN
Komentarz
-
Sigma_74
-
Witam serdecznie,
Po wielu przemyśleniach, debatach, konsultacjach itp. w ostatni piątek tj. 9 marca zamontowałem w moim autku amortyzatory Bilstein B4 + tarcze hamulcowe ATE Power Disc z przodu i ATE z tyłu + klocki Ferodo Premiere. Jestem w 100% zadowolony :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Na razie nie sprawdzałem sprzętu bo go docieram :diabelski_usmiech :twisted: . Pierwszy 1000km trzeba spokojnie przejeździć...
Moje pierwsze spostrzeżenie są następujące:
1) autko poszło troszkę wyżej, ale to dlatego, że seryjne amory po prostu już opadły i zrobiło się zawieszenie sportowe :diabelski_usmiech :twisted:
2) Jest twardziej, lepiej tłumi nierówności i lepiej się prowadzi w zakrętach
3) wreszcie podczas hamowania przestało wibrować :szeroki_usmiech
4) taaaaaaki :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech banan na twarzy!!
Gorąco polecamSeat Leon TS 4x4
Zapomnieć co to brak trakcji- bezcenne
-------------------------------------------------------
www.leonclub.pl
www.tdiracing.pl
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
ja latam na zestawie koni sport żółty plus eibach i też jestem bardzo zadowolony, b4 rozważałem ale lubię pokonywać zakręty z szybszą niż normalna prędkością i bałem się że w takich zakrętach auto na b4 będzie się klamkami podpierać. Polecam wszystkim koni sport. aha autko nie octavka tylko toledo.
Komentarz
-
-
Cześć,
ten zestaw Koni to masz może Koni Sport 1130??
PozdrawiamSeat Leon TS 4x4
www.leonclub.pl
www.tdiracing.pl
Komentarz
-
-
A możesz napisać jak on się sprawuje, czy nie przycierasz, czy nie jest za twardo??
Jak z komfortem??
Ile ci obniżył ten zestaw?? Bo ja się zastanawiałem nad takim do mojej Bory i jest taki kit i on obniża o -40mm więc do Octavii powinien być taki sam...
www.leonclub.pl
www.tdiracing.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin_kielceA możesz napisać jak on się sprawuje,Zamieszczone przez marcin_kielceczy nie jest za twardo
Zamieszczone przez marcin_kielceczy nie przycierasz
Zamieszczone przez marcin_kielceczy nie jest za twardo??
ale jest OK, polecam to połączenie które stosuje u siebie.
Ile ci obniżył ten zestaw??
jeśli kupisz to na pewno będziesz zadowolony, w toledo spisuje się znakomicie 8)
Komentarz
-
-
a ty kupowałeś oddzielnie do tego sprężyny??
bo jak szukałem w sklepie to jest kit Koni 1130 do Bory i obniża o 40mm.
Cena koło 2000PLN
Jakim autem jeździsz??
Pozdrawiam
MarcinSeat Leon TS 4x4
www.leonclub.pl
www.tdiracing.pl
Komentarz
-
-
bo ten zestaw Koni Sport 1130 to sprzedają tylko razem w komplecie: springi + amory.
Skoro masz Tolka to zawias do Bory musi być taki sam :twisted:
Jak się samochód prowadzi przy wyższych prędkościach?? Gwałtowne manewry itp??
Aha i czy buda skrzypi cała od tego zawiasu??
www.leonclub.pl
www.tdiracing.pl
Komentarz
-
-
auto prowadzi się bardzo pewnie, w połączeniu z szerokimi oponami jest bardzo dobrze. Gwałtowne manewry to coś co każdy posiadacz troszkę lepszego zawiasu będzie bardzo lubił - prowadzi się znacznie pewniej, idealna kontrola i wyczucie to chyba dobrze pasujące słowa.
Czy buda skrzypi , jak latasz po kostce brukowej to zawsze będziesz słyszał jakieś trzaski, normalnie raczej jest dobrze, a jak coś przeszkadza to audio trochę głośniej ustawiasz
Komentarz
-
-
i jeszcze raz odpalmy temat!!
mam pytanie do Panów co mają Bilstein B4: czy na Bilstein B4 będzie pasować tulejka podwyższająca przednie zewieszenie?? Muszę zmienić amory i chcialbym za jednym razem podnieść za pomoca tuleji.NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Komentarz
-
Komentarz