[O1] Big Smic
Zwiń
X
-
FMIC :diabelski_usmiechOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owenZamieszczone przez kabanosW TDI realnie do 170.Zamieszczone przez lookerFMIC :diabelski_usmiech
Ten SMIC jest po to by poprawić serię, gdzie intercooler jest mizerny i nie trzeba się dużo napocić, żeby auto spuchło.
[ Dodano: Czw 08 Lis, 12 13:33 ]
A taki icek by nie podszedł?
Grubość rdzenia jest niby cieńsza o 26mm od tego pierwszego, ale i tak jest 36 mm grubszy od mojego seryjnego, bo seria ma 64 mm grubości. Przy moich ewentualnych planach, żeby w przyszłości podnieść moc do powiedzmy tych 170 KM to może ten icek by wystarczył?
Komentarz
-
-
pewnie by podszedl.
ASZ ma rdzen ok 85mm, moj AXR ma 64mm, wiec rdzen 100mm w polaczeniu z aluminiowymi wlotami/wylotami powinien juz cos poprawic. ksztalty w sumie zblizone do IC-ka ktory oferowal Aligator.
skoro seryjny IC ASZ daje rade do 170KM, to ten tym bardziejkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kornatFota wymiary IC podaje takie
dla ASZ 189x183x64 a w AHF,ASV 183x190x85 lub 205x183x85 czy to oznacza że 11OKM ma większy rdzeń?
Komentarz
-
-
AndiT, nie w 2008 roku tylko 08 listopada 2012 roku :diabelski_usmiechOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez byh81Więc Panowie czy to ustrojstwo będzie pasowało bez jakichkolwiek przeróbek w miejsce seryjnego?
Zamieszczone przez byh81Orurowanie od ASV też będzie pasowało?
Zamieszczone przez byh81I ostatnia rzecz na ile można z takim coolerem sobie pozwolić w stosunku do seryjnego?kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
myślę że taki smic spokojnie więcej pociągnie niż 170 ps. 200 ps powinno bez problemu dać radę na tym pudełku. Ja mam 169 ps i na seryjnym smicu w awxie bez problemów żadnych, nawet w ciepłe dni. No dobra ja mam Superba AWX, ale ASZ w OI też ma w serii 130 ps, czy te układy wiele się różnią w tych autach?
Komentarz
-
-
Tak poprawkę dałem, nie 190 a 205 w ASZ. Co do montażu w ASV to trzeba by z rurami kombinować bo w AWX i ASZ rury są na spinki a w ASV, AHF jest wąż nakładany i zaciskany opaskami. Poza tym inna średnica rur.
W ASV wygląda to tak http://allegro.pl/audi-a3-golf-bora-...911368926.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065rss, rozwiń kwestię dłubania przy nadkolu.
IC-ki z passata maja inne wymiary, poza tym wejsia/wyjscia pod innym katem (rzezba nieoplacalna)kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
a to co jest podane w linku ten icek ma ktoś w 1.8t albo jest pewny że to podejdzie wszystko plug and play ?? albo ktoś ogarniety po angielsku mógłby zapytać??http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adi747a to co jest podane w linku ten icek ma ktoś w 1.8t albo jest pewny że to podejdzie wszystko plug and play ?? albo ktoś ogarniety po angielsku mógłby zapytać??
Zamieszczone przez Tony065kabanos, rss, dzięki za odp. Mam taką kratkę w nadkolu. Zrobiona z metalowej blaszki do wywietrzników. Myślałem, że coś jeszcze ktoś kombinował. W sumie można jeszcze dać "skrzela" w zderzaku.
gdzies na forum jest obszerna relacja z pomiarow temperatur IC-ka po montazu takich 'skrzeli' i wniosek ze temperatura spada raptem o kilka stopni, wiec ta opcja raczej dla milosnikow 'tuningu wizualnego'kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
Komentarz