Dokładnie tak było Maicroft :P
czujniki cofania
Zwiń
X
-
bezduszny
Jak by nie liczyć....... każde przwalenie tyłem jest droższe w naprawie niż przyzwity zestaw czjników.
Nawet do Vivaro kupiłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item144631043_...promocja_.html
...tylko muszę się zebrać i pojachać go zamontować :P
Te same mam w innych dostawczakach i są super.
Komentarz
-
Maicroft ty się lepiej orientujesz - czy czujniki ori w O2 nie korzystają przypadkiem również z czujnika skrętu kierownicy, bo czasami mam takie wrażenie? :?: tzn. jak cofam skręcając mocniej to słabiej sygnalizuje przeszkody na zewnątrz łuku i wystarczy wyprostować kierownicę, aby je sygnalizowały.
Odnośnie miejsca montażu sygnalizatora to mam wrażenie, że dla co niektórych bajer jest ważniejszy od wygody :shock: Oczywiście każdemu wolno, ale po co utrudniać sobie życie - jest i tak wystarczająco skomplikowane. Jeżeli ktoś cofa patrząc się do tyłu to wyświetlacz z przodu nie ma najmniejszego sensu. Stąd też np. GM oferuje ori montowane w Corsie z tyłu. Dla osoby cofającej na lusterka to najlepszym miejscem jest takie, które jest w pobliżu lusterek - tak aby nie trzeba było odrywać wzroku od lusterka.
Zamieszczone przez wiewioorrobocie jeżdżę izotermą i nie mam z cofaniem żadnych problemów
W O1 miałem takie jak zamontował handzol - po obiecującym początku niestety nie mam dobrych wspomnień - padnięta centralka po 0,5roku, spadek czułości po 1,5 roku (mimo mycia, czyszczenia itp) ale może miałem trefny egzemplarz. Przyczyna montażu była podobna. Teraz czujniki jako wyposażenie obowiązkowe - są tańsze od wizyty u blacharza.
[ Dodano: Pią 08 Gru, 06 09:36 ]
Zamieszczone przez harnas75jak parkujesz gdzies po jakis blokowiskach, marketach na centymetry to ten wynalazek psu na budę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonczy czujniki ori w O2 nie korzystają przypadkiem również z czujnika skrętu kierownicy
[ Dodano: Pią 08 Gru, 06 10:26 ]
Zamieszczone przez rezonz tym się trudno zgodzić - zwłaszcza tam się przydaje. Jak mam 0,5km do innego samochodu czy słupa to po co mi czujnik. Jak parkuję na cm to chciałbym wiedzieć czy do gościa za mną jest 40 czy już znacznie mniej w obydwu modelach O ani na lusterka, ani przez szybę wiele nie zobaczysz
Najwieksza zaleta takiego czujnika to wlasnie to ze jak jakis uprzejmy nas zastawi - a my jestesmy sami to mamy jeszcze szanse wyjechac.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonoj tak tak....nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
no to masz szczescie ze jeszcze dlugo nie bedzie zimy
oj nauczysz sie szybko wylaczac guziczkiem czujniki bo cie ich dzwiek wq.... :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
bezduszny
Zastanawia mnie tylko jedno... czy jest sens ładowania 8 czujników, bo i takie się pojawiły na rynku.
Ma ktoś jakies doświadczenia z tym ?
Komentarz
-
Zamieszczone przez MaicroftOri czujniki parkowania w OII maja guzik P z takimi kreskami i mozna wylaczyc czujniki przednie. Wtedy tez gasnie ten ekran na radiu. To tam ponizej pokretel klimysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez szkodazreszta nie wiem co mialoby miec na calu zalacznie\wylaczanie tylko przednich?
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyZamieszczone przez szkodazreszta nie wiem co mialoby miec na calu zalacznie\wylaczanie tylko przednich?
przeciez one automatycznie zalaczaja sie(wszystkie) tylko jak zapinasz wsteczny i dzialaja do pewnej predkosci (wylaczaja sie tez wszystkie), czy piszczenie tylnych przeszkadza mniej niz przednich?
[ Dodano: Nie 10 Gru, 06 10:55 ]
w kazdym razie tak wlasnie to dziala w O2...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftAle wlacza Ci sie wszystkie, jak zapniesz wsteczny ok, ale jak przyjezdzasz pod sklep i parkujesz do sciany, to nie wrzucasz wstecznego, wtedy to sie uruchamia w taki sposob, mozliwe ze wtedy z automata laduje sie tez tylsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
bezduszny
-
Zamieszczone przez bezdusznyszkoda, a czy nie jest tak, że przód ładuje się automatycznie tylko z jednynką ?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez bezdusznyszkoda, a czy nie jest tak, że przód ładuje się automatycznie tylko z jednynką ?
Troche to nielogiczne... bo po co miały by działać i w jakiej sytuacji były by potrzebne kiedy jedziemy do tyłu ?
Analogicznie, jadąc do przudu aby działały wsteczne czujniki.....
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez bezdusznyszkoda, a czy nie jest tak, że przód ładuje się automatycznie tylko z jednynką ?
Troche to nielogiczne... bo po co miały by działać i w jakiej sytuacji były by potrzebne kiedy jedziemy do tyłu ?
Analogicznie, jadąc do przudu aby działały wsteczne czujniki.....
codziennie kiedy wyszarpuje sie z parkingu tak pod domem jak i pod praca korzystam z przednich i tylnych w czasie jednego wyjazdu tak wiec dla mnie jak najbardziej
i caly czas nie rozumiem co mialoby miec na celu rozdzielanie zalaczania czujnikow :roll:
jakąs oszczednosc, czy co?
tak jak jest, jest ok.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz