Zamieszczone przez Maicroft
czujniki cofania
Zwiń
X
-
bezduszny
-
Zamieszczone przez bezdusznyZamieszczone przez MaicroftJedziesz do tylu robisz zakret i nie obawiasz sie ze przodem staranujesz komus auto, dla jednych logiczne dla drugich nie. To taki prosty przyklad, bardziej wymyslne tez moge skonstruowaćsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez szkodaostatnia kreska oznacza, ze do przeszkody zostało 30cm
Troche za mało precyzyjne są jednak aby im wierzyć "bezgranicznie" :wink:
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyZamieszczone przez szkodaostatnia kreska oznacza, ze do przeszkody zostało 30cm
Troche za mało precyzyjne są jednak aby im wierzyć "bezgranicznie" :wink:
a jednak okazalo sie, ze to bardzo wygodne, przydatne urzadzenie ulatwiajace zycie
dokladnosc jest wystarczajaca, zakladajac, ze ma sie jakies wyczucie samochodu oczywiscie
po prostu wiesz dokladnie kiedy masz te 30cm.
w kazdym razie dobry kierowca poradzi sobie bez tego, w koncu od stosunkowo niedawna takie urzadzonka sa masowo montowane w "normalnych" samochodach.
a ty bezduszny nie masz jakiegos parktonika w "aósemce" :?: :!: :shock:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
bezduszny
-
bezduszny
Jest tak samo jeżeli chodzi o tył... od około 30 cm dzwięk ciagły.
Jeżeli chodzi o przód to 2 czujniki sa obok/po bokach tablicy rejestracyjnej a kolejne 2 w okolicy "pod lampami".
Przy jechaniu w tył między dwoma samochodami nijak się nie przydają ... bo pokrywają inny obszar.
Przy wjeżdzaniu owszem są potrzebne na początku, jak ktoś nie "czuje" gabarytów samochodu lub kiedy sie parkuje do krawężnika, ściany słupka który jest niewidoczny.... itp.
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyJest tak samo jeżeli chodzi o tył... od około 30 cm dzwięk ciagły.
Jeżeli chodzi o przód to 2 czujniki sa obok/po bokach tablicy rejestracyjnej a kolejne 2 w okolicy "pod lampami".
Przy jechaniu w tył między dwoma samochodami nijak się nie przydają ... bo pokrywają inny obszar.
Przy wjeżdzaniu owszem są potrzebne na początku, jak ktoś nie "czuje" gabarytów samochodu lub kiedy sie parkuje do krawężnika, ściany słupka który jest niewidoczny.... itp.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
wojtass, ja obecnie zamiast nad czujnikami, to mysle o takim czyms + http://www.allegro.pl/item311051758_...0st_f_vat.html i do tego zakup ori naviByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
misiekwro FULL WYPAS
ale wczoraj kupiłem tą http://www.allegro.pl/show_item.php?item=309860617
zwykły prosty i oto mi chodziło PZDR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wromysle o takim czyms + http://www.allegro.pl/ite...20st_f_vat.html i do tego zakup ori naviPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroja obecnie zamiast nad czujnikami, to mysle o takim czyms + http://www.allegro.pl/ite...20st_f_vat.htmlTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
koja86, mam pewien pomysl, zeby wbudowac kamerke w spojler, i zasilikonowac jakas przezroczysta plytke z pcv wtedy jesli kamerka bedzie idealnie umieszczona to nie bedzie sie brudzila ( ale to tylko teoria )Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Nikt nie pisze sposobie na cofanie kierowców "starej daty". Po prostu, po upewnieniu się o wolnej przestrzeni z prawej strony, należy otworzyć drzwi kierowcy, i cofając, patrzeć do tyłu przez te otwarte drzwi. Żadnych problemów przy cofaniu.
Mam Octavię kombi, kto ma, to wie, że widoczność do tyłu jest praktycznie zerowa. Cofanie "na lusterkach" jest bardzo nie pewne. Mam też zamontowane czujniki cofania, nie powiem, pomagają, ale jest to bardzo nie pewne. Najlepiej patrzeć do tyłu przez otwarte drzwi, i jeszcze raz podkreślę, po upewnieniu się że prawa strona jest wolna.
Komentarz
-
Komentarz