virus w o2 1,6 FSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

pomiedzy 140 a 150 koni nie ma praktycznie zadnej roznicy poza dluzszym fiutem na forum

Mikrus świetne. Czy mogę wrzucić sobie w podpis?
    Jesli nie robisz sobie ze mnie zartow to spoko...

[ Dodano: Wto 12 Gru, 06 13:28 ]
    BTW: Napisalem, ze kolega z Leon Club mial Leona, ale to jest blad z mojej strony - mial wtedy Bore, a Leona po tej samej "modyfikacji" mial jego kolega. Generalnie jeden i drugi samochod obarczony byl tym samym "bledem" tunera.

Zamotalem, bo juz minelo troche czasu, a nie rozpamietuje tego po nocach, ale mam nadzieje, ze bedzie wiadomo o co chodzi...
    TDI 205PS

Komentarz

• Luca
      Rider
      • 2004
      • 524

Zamieszczone przez MiKruS
      I wiem tez, ze kazdy kolejny moj samochod trafi na znany niektorym adres w alejach na zwykly chiptuning, chocby inni obiecywali cuda na kiju, ktorę potem jeżdzą jak kupa smiechu...
      Mogę coś na ten temat powiedzieć :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: , ale nie będę bił tu piany, jak co poniektórzy. Było by pisać baaaaardzo długo. Ale było minęło. Nie wracam, bo nie ma sensu. Wydaje mi się, że inni powinni zachować się podobnie.
      Nie o to w tym wątku chodziło.
      Peace
      "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
      Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
      Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
      www.dynosoft.pl

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

Zamieszczone przez Luca
        Mogę coś na ten temat powiedzieć :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: , ale nie będę bił tu piany, jak co poniektórzy. Było by pisać baaaaardzo długo. Ale było minęło. Nie wracam, bo nie ma sensu. Wydaje mi się, że inni powinni zachować się podobnie.
        Peace
        Przeciez juz powiedziales. Na tym forum jest temat jak Masters wgral Ci zly program po ktorym odlecialy Ci chyba dwie (o ile dobrze pamietam) sprezarki. Ten temat zalozyles tez na co najmniej dwoch czy trzech innych forach.

Wiec nie wiem czy aby napewno sluszna jest do mnie sugestia o nie bicu piany.

Ja tego do tej pory nie robilem. Temat mojej wspolpracy z Vtechem przwijal sie pare razy mimo chodem i zna go wiecej niz kilka osob, ale nie robilem z tego wydarzenia. Teraz tez postanowilem napisac tylko dlatego, zeby podzielic sie swoimi uwagami. Nie zrobilem tego, zeby firme Vtech oczerniac, tylko, zeby uczciwie napisac, ze uwazam firme Vtech za niegodna pelni zaufania. I tylko takie bylo moje "przeslanie". Niech sobie kazdy wyciaga wnioski sam, ale skoro widze, ze znowu ktos "nabiera sie" na "wielkosc" Vtechu, to ciezko jest mi przejsc na tym obojetnie i skoro wiem, ze nie wszystko jest okej, to o tym pisze.

A to, ze uwazam Mastersa za lepszego tunera od innych jest moją prywatną sprawą zwiazana z jego obserwacja na przestrzeni 4 lat i wyprobowaniu go w sytuacjach esktremalnych. Jest to mysle wystrczajacy powod, zeby miec o kims okreslone zdanie. Nie oznacza to tym samym, ze mam za niego polozyc glowe pod topor, albo zareczac tu, ze jest jedynym najlepszym tunerem.

Moim zdaniem jest, ale zawsze podkreslam, ze jest to >>moje<< zdanie i oparte tylko i wylacznie na >>moich<< >>doswiadczeniach<<, >>oczekiwaniach<<, itd.

Dla kogos innego najlepszym tunerem moze byc ktos inny i czesto jest. Wiec nie bardzo rozumiem, ze jesli Ty, Tymon, czy ktokolwiek inny robi z Wojtka super-tunera w kazdym mozliwym temacie i wszyscy to przyjmują spokojnie, to dlaczego ja nie milabym miec takiego prawa wobec Marka?

Bo nie wypada?
        Bo chodzi o Marka?
        TDI 205PS

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

A to, ze uwazam Mastersa za lepszego tunera od innych jest moją prywatną sprawą zwiazana z jego obserwacja na przestrzeni 4 lat i wyprobowaniu go w sytuacjach esktremalnych.
          Akurat o wyprobowaniu Mastersa w sytuacjach ekstremalnych i dlaczego Jego uwazam za lepszego tunera od innych to ja moge sporo wiecej napisac. :szeroki_usmiech
          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Tymon
            RS
            • 2004
            • 2970

MiKruS, bez jaj
            To że to jest <<twoje>> zdanie to każdy widzi, ale temat tyczy się zwykłego programu do FSI, więc można chyba oczekiwać w spokoju jakie będą przysrosty i ewentualnie zaproponować koledze karmelowi wyjazdu na inną hamownie, tylko i wyłacznie żeby potwierdzić wiarygodność hamowni jak i wiedzy w programowaniu FSi firmy V-Tech.
            Masz coś do V-Techu to załóż inny temat a nie sypiesz wywodami :?
            Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
            Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
            BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• karmel
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1363

dzieki za wszystkie opinie ale to ja mam decydować co sie bedzie działo z moim samochodzie a nikt inny najważniejsze jest dla mnie najpierw ustalenie czy jak wgram virusa to strace gwarancje bo mam dwie sprzeczne informacje!!
              macie jakieś informacje na ten temat??
              TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Luca
                Rider
                • 2004
                • 524

Luca napisał/a:
                Mogę coś na ten temat powiedzieć , ale nie będę bił tu piany, jak co poniektórzy. Było by pisać baaaaardzo długo. Ale było minęło. Nie wracam, bo nie ma sensu. Wydaje mi się, że inni powinni zachować się podobnie.
                Peace

Przeciez juz powiedziales. Na tym forum jest temat jak Masters wgral Ci zly program po ktorym odlecialy Ci chyba dwie (o ile dobrze pamietam) sprezarki. Ten temat zalozyles tez na co najmniej dwoch czy trzech innych forach.

Wiec nie wiem czy aby napewno sluszna jest do mnie sugestia o nie bicu piany.

Ja tego do tej pory nie robilem. Temat mojej wspolpracy z Vtechem przwijal sie pare razy mimo chodem i zna go wiecej niz kilka osob, ale nie robilem z tego wydarzenia. Teraz tez postanowilem napisac tylko dlatego, zeby podzielic sie swoimi uwagami. Nie zrobilem tego, zeby firme Vtech oczerniac, tylko, zeby uczciwie napisac, ze uwazam firme Vtech za niegodna pelni zaufania. I tylko takie bylo moje "przeslanie". Niech sobie kazdy wyciaga wnioski sam, ale skoro widze, ze znowu ktos "nabiera sie" na "wielkosc" Vtechu, to ciezko jest mi przejsc na tym obojetnie i skoro wiem, ze nie wszystko jest okej, to o tym pisze.

A to, ze uwazam Mastersa za lepszego tunera od innych jest moją prywatną sprawą zwiazana z jego obserwacja na przestrzeni 4 lat i wyprobowaniu go w sytuacjach esktremalnych. Jest to mysle wystrczajacy powod, zeby miec o kims okreslone zdanie. Nie oznacza to tym samym, ze mam za niego polozyc glowe pod topor, albo zareczac tu, ze jest jedynym najlepszym tunerem.

Moim zdaniem jest, ale zawsze podkreslam, ze jest to >>moje<< zdanie i oparte tylko i wylacznie na >>moich<< >>doswiadczeniach<<, >>oczekiwaniach<<, itd.

Dla kogos innego najlepszym tunerem moze byc ktos inny i czesto jest. Wiec nie bardzo rozumiem, ze jesli Ty, Tymon, czy ktokolwiek inny robi z Wojtka super-tunera w kazdym mozliwym temacie i wszyscy to przyjmują spokojnie, to dlaczego ja nie milabym miec takiego prawa wobec Marka?

Bo nie wypada?
                Bo chodzi o Marka?
                Hej Mikrus – chyba nie kumasz czaczy :wink: :wink: , nie mam zamiaru się tu z Tobą spierać, napisałeś kilka zdań o Twoich doświadczeniach z firmą z Krakowa i dzięki Ci za to . Chyba wszyscy tu potrafią czytać i zrozumieli.
                Czytałem to wiele razy jakiś czas temu i również tu i tam, wydaje mi się, że każdy ma prawo do swoich spostrzeżeń na tematy firm zajmujących się modyfikacjami samochodów. Czy to dotyczy V-Tech, MT Warszawa, MT Katowice, Unitronic, Ecusoft, CompSport itd. Napisałeś raz i wydaje mi się że wystarczy.
                Tak się jakoś składa, ze prawie z wszystkimi tutaj opisanymi Tunerami miałem jakieś doświadczenia, bo modyfikowanie samochodów z różnymi silnikami to moje hobby i lubię wiedzieć jak wyglądają później realia ich eksploatacji. A życie wiele weryfikuje.
                Ja również miałem wiele razy dziwne tematy z firmą V-Tech, związanymi z Dieslami, i różnie się to kończyło, nawet dawno dawno temu, robiliśmy pewną Octavię 1.6 na ich programie, był to samochód Ś.P mojego szwagra, i naprawdę wiele się z nim działo, po wielu trudach potrafił zadziwić. Ale to było już na bardzo zaawansowanym stanie modyfikacji mechanicznych.
                Każdy ma prawo robić sobie samochód gdzie chce i na jego odpowiedzialność, a jakie wychodzą skutki po wielkim obiecywaniu to już różnie bywa.
                Co do innych zaległych już spraw się nie będę wypowiadał, jak się wyskoczy parę razy z kilku ładnych tysiaków za naprawę samochodu to potem naprawdę szuka się takiego środka, który będzie się sprawdzał na długi czas.
                I czy ja tu wychwalam pod niebiosy jakiegoś Tunera ???
                Stwierdzam pewne fakty, które mówią same za siebie. każdy ma prawo wyboru i tyle. Nikt nie jest doskonały i czasami ma wpadki większe lub mniejsze..
                Kolega Kramel jak chce to może z tym FSI zrobić co chce a jakie poniesie za to koszty ????? któż to wie, ja wiem, że mogą być spore. Ale czasami naprawdę warto :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Octa od mojego szwagra była początkiem wielkiej walki z działem modyfikacji samochodowych, i potarfiła zadzwić na drodze nie jedną tłustą furkę.
                Karmel – Powodzenia, a Mikrus i tak na pewno coś doda, nie potrafi inaczej.
                Powodzenia życzę, kto nie spróbuje ten się nie przekona
                Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• Dig Dug
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 1306
                  • Seat

Hmm nie wiem skad ten sceptycyzm. Skoro Masters wypisuje, ze taki silnik jak moj 2.0AQY na 8 zaworach, moze dostac teoretycznie przyrostu, a jest mala mozliwosc regulacji w stosunku do FSI, to miesznie przy FSI powinno dac jakis efekt, chodzby czasami wyprzedzania, przez zwiekszenie momentu. Zawsze moze wgrac serie, jezeli nie bedzie odczuwal polepszenia Zwlaszcza ze to za free.

PS. Ja nie mieszam, bo mi moja moc wystarczy wierze ze gorzej od Nico21 nie mam bo bujam sie sprawnie. :twisted:

[ Dodano: Wto 12 Gru, 06 21:06 ]
                  Mozliwosc regulacji, chodzi mi o wieksze mozliwe zmiany dla FSI. Wstrysk bardziej zaawansowany, ilsoc zaworow nie ta, pewnie zmnienna dlugosc dolotu lub tym podobne wynalazki
                  Była O1 jest F2.

Komentarz

• karmel
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1363

jak myslicie czy Masters udzieli mi jakiejś informacji na temat modyfikacji tego silnika
                    TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Tymon
                      RS
                      • 2004
                      • 2970

Zadzwoń i zapytaj :roll:
                      Stary, masz za friko program, jedź wgraj, w razie czego podjedź na inną hamownie i po temacie.
                      Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                      Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                      BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• MiKruS
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7976

Zamieszczone przez Luca
                        a Mikrus i tak na pewno coś doda, nie potrafi inaczej.
                        Wolałabym, zebys darowal sobie takie wycieczki, bo w piaskownicy razem sie chyba nie bawilismy.
                        W zasadzie mialem olac te wypowiedzi, a zwlaszcza Tymona o tym, zebym zalozyl sobie inny temat, jednak stwierdzilem, ze napisze jeszcze to co ponizej i koniec z mojej strony.

Temat zaczal sie o modyfikacji FSI i propozycji Vtechu. Poczatkowo nie zamierzalem zabierac glosu w sprawie, bo nie mam na ten temat wiedzy (co zresztą zaznaczylem) Jednak zauwazylem, ze kolega Karmel sie lekko napalil, a dyskusja zeszla czesciowo na temat opinii o Vtechu i wspolczynnik k, na temat ktorego powstaly juz legendy...

Postanowilem wiec wedle mojej wiedzy podzielic sie opinią - zupelnie w dobrej wierze.

Nie wiem czy mozna jeszcze bardziej rzeczowo, spokojnie i kulturalnie wypowiedziec sie krytycznie o jakiejs firmie lub kimkolwiek, niz to zrobilem. Bez zadnych emocji, bez pierdolenia glupot, a co wazne bez niedopowiedzen i bez mrugania oczkiem, ze niby cos tam wiem, ale nie powiem, jak to ma w zwyczaju cala masa osob...
                        Moze mozna zrobic to lepiej, ale niestety widocznie ja nie umiem, albo moze moje posty są za dlugie i przez to nie są czytane w calosci.
                        A moze za mało tysiecy PLN wyjebalem w bloto, zeby doprowadzic samochod do ładu, zeby byc wiarygodnym.
                        Generalnie mam to w dupie.

Napisze tylko jeszcze raz w skrocie:
                        Firma Vtech jest jedna ze sprawdzonych firm, ktora robi wiele udanych modyfikacji. Jednak zdarzaly im sie wsypy, ktore tuszowali poprzez wciskanie kitu klientom i są na to dowody.
                        Dlatego moim zdaniem są dosc srednio wiarygodni. Dlatego proponuje koledzie Karmelowi podchodzic do tematu w stanie cool, a nie HOT.

Decyzja jest i tak po jego stronie, a ja nie zamierzam miec na nią wplywu - powiem wiecej - namawiam do modyfikacji, bo seryjny samochod to nie samochod...

Bez urazy Luca, Tymon, itd. PEACE!

Z mojej strony EOT.
                        TDI 205PS

Komentarz

• Luca
                          Rider
                          • 2004
                          • 524

Wiedziałem,
                          Wolałabym, zebys darowal sobie takie wycieczki, bo w piaskownicy razem sie chyba nie bawilismy
                          i całe szczęście, bo bym Cię w niej zasypał - hahahah taki mały żarcik, na rozluźnienie atmosfery.
                          Za bardzo pewne sprawy bierzesz do siebie , a twoje eseje faktycznie czasami są przydługie.

Więc z mojej strony również: rzeczowo, kulturalnie i spokojnie, :wink: KARMEL - sam zdecyduj, dorosły jesteś no nie??? Swego czasu był taki program "Wybór należy do Ciebie", jakkolwiek fajnie by było jak byś się podzielił wiadomościami na ten temat po dokonaniu w końcu jakiegoś wyboru.
                          Pozdrawiam i powodzenia.

Nie ma żadnej urazy Mikrus, od tego jest to forum......czekam tylko na wyniki Twojego nowego potworka wkrótce :twisted: :twisted: :twisted:
                          Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• Jabar1975
                            RS
                            • 2006
                            • 3331

Zamieszczone przez karmel
                            najważniejsze jest dla mnie najpierw ustalenie czy jak wgram virusa to strace gwarancje bo mam dwie sprzeczne informacje!!
                            niestety stracisz (teoretycznie)
                            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• KruPin
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 517

soft za free w Wał-Tech'u? Eksperyment... :diabelski_usmiech

Jezeli ktos kiedykolwiek robil waly na wykresach, zeby ukryc fuck-up'a, to ja przepraszam, ale jak taka firma moze byc wiarygodna???

Tak juz jest: zrob 1000 rzeczy dobrze, to nikt nie wspomni, a raz spier...ol, to syf sie bedzie ciagnal w nieskonczonosc :roll:

I zeby nie bylo niedomowien - spaprana robota i proba jej naprawy to jedno, a tuszowanie partactwa to juz inna bajka.

Koledze zycze, zeby chip w 1.6FSI zostal przyswojony przez silnik bez klopotow i z jak najlepszym efektem!!! Czekam niecierpliwie na wykres
                              Forum Leasing.pl

Komentarz

• Luca
                                Rider
                                • 2004
                                • 524

Zamieszczone przez KruPin
                                soft za free w Wał-Tech'u? Eksperyment...
                                Wylosowała go ręka najmłodzszego uczestnika czyt. mojego niewinnego syna na Dyno Day OCP w V- Techu, losowania były dwa, jeden FSI drugi Diesel, za free , tak jakoś wyszło.
                                Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• dede_adam
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 1449

a diesla ktorego wylosowano :?:

Komentarz

• Piter
                                    Drive
                                    • 2006
                                    • 93

Mojego.

123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech

Komentarz

• MiKruS
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7976

Zamieszczone przez Luca
                                      Wylosowała go ręka najmłodzszego uczestnika czyt. mojego niewinnego syna
                                      Aaaa! To juz wiem czemu jestes taki ścisnieniowany! 8)

j/k
                                      TDI 205PS

Komentarz

• dede_adam
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 1449

Piter dawaj wykres :food

Komentarz

• Piter
                                          Drive
                                          • 2006
                                          • 93

Yyy... zostawiłem w Krakowie. ops:

Ale i tak podwójny wykres przed/po modzie mam tylko na papierze... Maicroft, co z tymi wykresami wprost z VTechu?

Komentarz

• Medyk
                                            Classic
                                            • 2006
                                            • 16

Ależ się temat rozwinął...

Pogonie v-piro.... Dopiero co wrócił z niemiec...

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

Beda wykresy to wrzuce - pogadamy wtedy.

Soft ktory ma Piter jest bardzo spokojny bez zadnych cudow na kiju, bo takie bylo zamowienie :szeroki_usmiech
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• eR_
                                                Rider
                                                • 2005
                                                • 411

Zamieszczone przez karmel
                                                czy jak wgram virusa to strace gwarancje
                                                Gwarancje stracisz JESLI ja wykryja :!: , zawsze mozesz przed jazda np na przeglad wgrac oryginal - jesli sobie to wczesniej z tunerem ugadasz. (wtedy w teorii jest mniejsza szansa na wykrycie zmian). W teorii bo Master's tu pisal ze w nowych sterownikach EDC-16 kazda zmiana jest zapisana. tu masz link:

Nie wiem Czy ten EDC-16 wystepuje również z benzynach, bo w dieslach napewno :!:

Teraz cos co mnie dotyczy - sorry za OT karmel. Moze koledzy pamietacie jak na poczatku po kupnie mojej octavii denerwowalem sie ze mi szarpie i szarpie. Skonczylo sie to tak, ze przeprogramowano mi autko w serwisie skody. Czyli mam juz rozdziewiczony sterownik :diabelski_usmiech
                                                Teraz pytanie - czy wykryli by i umnie wgrywanie nieautoryzowanego softu, przyjmujac zalozenie ze jezdze na chipie, ale przed jazda do serwisu wgrywam oryginal :?:
                                                Cos mi sie kojarzy, ze ten EDC-16 pamieta ilosc przeprogramowan :|
                                                Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
                                                Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.

Komentarz

• karmel
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1363

dzisiaj byłem w 2 ASO i w obu powiedzieli ze w FSI jak sie wgra fofta to przy podłaczeniu do diagnozy wyskakuje błąd sterownika silnia a w dizlach nic nie wyskakuje wiec chyba plan upada
                                                  TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Piter
                                                    Drive
                                                    • 2006
                                                    • 93

Zamieszczone przez Maicroft
                                                    Soft ktory ma Piter jest bardzo spokojny bez zadnych cudow na kiju, bo takie bylo zamowienie :szeroki_usmiech
                                                    Jaki on tam spokojny! Samochodu nie mogę teraz opanować! :twisted:

Komentarz

Pracuję...