czujnik temperatury cieczy zaznaczyłem na zdjęciu w tym linku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ieczy&start=15
"Przeszczep" silnika a potencjalne problemy..
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
bezduszny
"Przeszczep" silnika a potencjalne problemy..
Czy wymianie silnika zwana kolokwialnie "przeszczepem" nie sie za sobą jakieś określone problemy a mianowicie:
1. Wstawiamy do O1 ECU od silnika BAM (TT225) i "ma działać" czy trzeba jeszcze stroić aby wogóle ruszyło z miejsca ?
2. Pozostawiamy ECU od AUM i "ma działać" czy trzeba stroić aby wogóle ruszyło ?
3. Czy instalacja elektryczna O1, czujniki itp będą współpracować z ECU silnika BAM ?
...... lub po prostu "jak trzeba to zrobić i na którym ECU aby mozna było jechać"
4. Czy sprężarka GT28/GT30 bezpośrednio po założeniu będzie działać na tyle.. aby dojechać do tunera celem wystrojenia jej i wgrania softu ?
-
bezduszny
Silnik BAM ma już kute elementy...
Mam kompletny silnik + skrzynia + komp + wiązka + troche innych części... chyba też coś od skrzyni i przeniesienia napędu.
Osobiście wolał bym wszystkie prace mechaniczne i elektryczne zrobić na miejscu w Chełmie... natomiast samo strojenie już u tunera.
Komentarz
-
BAM, to rozumiem ze to z TT??
Najlepiej, to chyba bedzie pogrzebac w ETOS'ie.
Ciekawe, na ile rozni sie osprzet w Occie 1.8T fwd (AUM) i 4x4 (xxx)?? - jezeli niewiele, badz wogole, to prosto bedzie porownac TT AUM i TT BAM (bo chyba nie ma TT 150KM 4x4). Tak na pierwszy rzut oka, co spojrzalem, to np. sondy lambda maja inne numery (TT: AUM i BAM).
A gdzie jest "serce" ESP/ASR?? zintegrowane z ECU?? Jezeli nie, to pewnie jakos sie komunikuje z ECU.. pytanie, czy w ten sam sposob.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
a jak jest z zestawieniem dołu silnika 225KM z napędem FWD ...sa jakies problemy czy wsio pasuje do skrzyni bez problemu?......nie ukrywam że dośc mocno mnie ten temet interesuje :wink:
bezduszny ja bym na Twoim miejscu ograniczył sie do przekładki dołu od 225 a reszte zostawił z octy......o ile sie tak da.....
Komentarz
-
-
bezduszny
EŁ, nie będę rozbrajał silnika. BAM na kute elementy... no i jedna całość to jedna całość a nie "squadak".
Napę będzie 4x4 Haldex.... Skrzynia 6-stka, ECU i jakieś dodatkowe elementy które mam też są z TT.
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyEŁ, nie będę rozbrajał silnika. BAM na kute elementy... no i jedna całość to jedna całość a nie "squadak".
.
Komentarz
-
-
bezduszny
-
bezduszny
No z tego co tam jest napisane to jest lepsza...... ale w stosunku do silnika APX a ja mam BAM.
Coś dopisałem, zobaczymy co odpowiedzą.
Komentarz
Komentarz