Ci co tak mówią, to chyba chcą się w jakiś sposób dowartościować :lol: Fakt, że przy serii to Skodzianka paliła max 11 po mieście i ok. 8/9 w trasie . Ale niech nikt mi nie wmówi, że po zmianie softu pali niewiele więcej, a w trasie nawet mniej (spotkałem się również z takimi opiniami). No chyba, że "niewiele więcej" oznacza + 3/5 litrów na każde 100 km...
z przykrością stwierdzam, że nie mam zielonego pojęcia o czym mówisz :roll: :roll: :roll: Dobrze zrobione mapy właśnie pozwalają na zmniejszenie zużycia paliwa. Zwiększenie następuje jedynie w zakresie pracy tych map, które odpowiadają za prawidłowy skład mieszanki przy zwiększonym ciśnieniu doładowania - więc zużycie paliwa rośnie podczas ciągłego butowania.
Także sorry - boję się, że nastapiło jedno (lub kilka) z poniższych zdarzeń:
1. nie wiesz o czym piszesz
2. masz uszkodzenia mechaniczne
3. zrąbany soft
lub jeździsz non stop z butem w podłodze, wtedy prawdopodobnie patrz pkt.2
przykładowe foto - akurat mające ukazać przebieg, a nie spalanie...
No przy takiej prędkości, to każdy samochód mało pali.
Zamieszczone przez BaPit
2. masz uszkodzenia mechaniczne
Samochód jest w 100% sprawny
Zamieszczone przez BaPit
3. zrąbany soft
I tu jest duże prawdopodobieństwo. :evil: Nietety nie mam narazie czasu się tym zająć. Jak się wkurzę, to powiem, żeby wgrali soft od Octavii RS i tyle. Bo ile można coś poprawiać?!?
[No przy takiej prędkości, to każdy samochód mało pali.
sorry, ale już taki jestem z natury, że rzadko robię zdjęcia >260km/h podczas jazdy w zimę 8) nie znasz mnie, więc nie wiesz, że raczej prędkości, które utrzymuję w trasie odbiegają od tej ze zdjęcia :wink: realne zużycie w trasie to 9.5-10l przy prędkościach 150-250km/h, a przy jeździe "kapelusz" (do 140km/h) to ok.7l/100km. miasto średnio 9-11l/100km. butowanie to max 14-15l. tak jest przynajmniej u mnie - nie wiem, jak jest z mocnymi 1.8T :?
Zamieszczone przez QBA
Zamieszczone przez BaPit
3. zrąbany soft
I tu jest duże prawdopodobieństwo. :evil: Nietety nie mam narazie czasu się tym zająć. Jak się wkurzę, to powiem, żeby wgrali soft od Octavii RS i tyle. Bo ile można coś poprawiać?!?
z tym softem od RSa to lepiej nie próbuj. też jest górka (doładowania) i dalej nic się nie dzieje. lepiej pogadać z Markiem i jeśli akurat będzie miał przypadkiem dobry dzień, to skleci Ci zajefajny programik k
A potem leff, albo QBA mowi:
- Ile? 10l po miescie? :shock: :lol: Qrde, to ciekawe czemu mi pali 14l i nawet mocno nie przyciskam? :shock: Moze ja mam jakies inne 1,8T...
10L to mi pali 1.8T w lekkiej Ibizie , w Octavii na pewno spali wiecej .
A wynik typu 8L to chyba tylko raz na wyswietlaczu widzialem :lol:
- Ile? 10l po miescie? :shock: :lol: Qrde, to ciekawe czemu mi pali 14l i nawet mocno nie przyciskam? :shock: Moze ja mam jakies inne 1,8T...
10L to mi pali 1.8T w lekkiej Ibizie , :lol:
ile wazy ibiza z 1.8 T ze mówisz o niej "lekka" :lol:
Jezli chodzi o spalanie to mi octa po programie w Unitronicu przy ostrym traktowaniu pali 14-15 litrów, przy jezdzie po miescie w duzym ruchu , korki swiatła itp ok 12 litrów, na trasie przy mocnym bucie ok 10 litrów, jak lajcikowo to ostatnio zszedłem nawet na 7 litrów.Po miescie jak jest luzniej to ok 10-11litrów.
Jezli chodzi o spalanie to mi octa po programie w Unitronicu przy ostrym traktowaniu pali 14-15 litrów, przy jezdzie po miescie w duzym ruchu , korki swiatła itp ok 12 litrów, na trasie przy mocnym bucie ok 10 litrów, jak lajcikowo to ostatnio zszedłem nawet na 7 litrów.Po miescie jak jest luzniej to ok 10-11litrów.
U mnie miasto 9,5-10,5 , nie pałuje bo nie ma potrzeby
Seria , jedynie inpipe upgrade
10L to mi pali 1.8T w lekkiej Ibizie , w Octavii na pewno spali wiecej .
A wynik typu 8L to chyba tylko raz na wyswietlaczu widzialem :lol:
[b]bardzo delikatne przyspieszanie w trasie, jazda do 120 - spalanie wyszlo 7.5 ale na dluzsza mete tak sie nie da jezdzic
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Moja Octavia pali średnio 6l/100km. Na utostradzie przy V ok 180kmh było 7,5l
Za to moja AR 156 kotłuje bez zahamowań 12 l po mieście No ale jej wolno
Octavia u mnie pełni rolę super rozsądnego auta. Mało pali , nie psuje się ma wielki bagażnik i za to ją kocham. I do takiego auta pasuje TDI. Natomiast Alfa Romeo z silnikiem JTD to tak jakby ktoś LPG do Ferrari załozył
A ta Alfa to z jakim silnikiem ? Jezdzilem troche taka z 2.4 JTD / 175KM calkiem przyjemnie sie tym jezdzilo. A ostatnio dostalem baty na swiatlach od 2.5 V6 24V - no ale mialem male szanse: 190KM vs. 140KM
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
U mnie AR 156 1,8 TS 99' palilo w miescie 11,5l z wlaczona klima k ale pojezdzilem ta wloszczyzna ze 2 miechi i zamienilem na audi :diabelski_usmiech Piekna w srodku ,piekna z zewnatrz ale to wloch :szeroki_usmiech
A ta Alfa to z jakim silnikiem ? Jezdzilem troche taka z 2.4 JTD / 175KM calkiem przyjemnie sie tym jezdzilo. A ostatnio dostalem baty na swiatlach od 2.5 V6 24V - no ale mialem male szanse: 190KM vs. 140KM
Komentarz