Zamieszczone przez KUBAŃCZYK
pytanko na temat feluni-pojawily sie zdjecia skody na19
Zwiń
X
-
desmo
-
Łuki
Panowie śledzę ten temat bo nie wiem czy niebawem nie będę się rozbijał Skodą.
Moja wizja jazdy tym samochodem jest podobna.
Czyli: -35 mm ale tylko i wyłącznie na zestawie amory + springi ( same springi to można sobie ale postawić w garażu ).
No i oczywiście koła 18 calowe.
Kolego "Kubańczyk" jeżdzę Seatem Leonem na twardym zawieszeniu i kołach 225/40/18 zimą i latem (brak możliwości założenia mniejszych kół) i ja nie radziłbym Ci iść w 19.
Mimo iż między 18 i 19 przy oponie 225 nie ma wielkiej różnicy optycznie ale komfortowo jest.
Uważam że na 18 można spokojnie śmigać po Polsce pod warunkiem że przestrzega się kilku zasad no i oczywiście uważa się na dziury i inne takie :wink:
Nie zgodze się że 17 to maks co może iśc do Octavii bo uważam że jest ona za mała ale poprzestałbym na 18.
Mam jednak pytanie do uzytkowników fel od Rski czyli 225/45/17 - jaka jest szerokość i ET tej felgi.
Jeżeli fela 225/45/17 siedzi bezproblemowo to i 225/40/18 wejdzie pod warunkiem że felga nie będzie za szeroka i ET będzie odpowiednie.
Ps. Co do felg to tez widzę Octavke na felach polerowanych od a8 bądż nowych OZ w kolorze grafitowym 8) ( w ostatnim GT były fotki - nie pamietam nazwy ).
pozdrawiam,
Łuki
Komentarz
-
Łuki
Zamieszczone przez QBAZamieszczone przez Łukijaka jest szerokość
Podejrzewam że i 8 cali wejdzie.
Co do ET to tak masz racje że zależy od wzoru feli ale chciałem się tak poglądowo dowiedzieć jakie jest w 17 od Rsa.
Ps. Tą octę widuje często na Zaciszu:
Z tego co wiem to 17" jest a jaka szerokośc: 8cali ??
Komentarz
-
Zamieszczone przez MaicroftW OII mamy ten zawias XC to wsadzisz fele nawet 20" 8" szeroka i nie bedzie problemow z jazdaops:
[ Dodano: Czw 04 Sty, 07 18:30 ]
A co do rozmiarow, to uwazam, ze 18" to maks na nasze warunki, pod warunkiem, ze zawieszenie to nie deska. Ale i tak trzeba sie liczyc z tym, ze po sezonie bedzie trzeba jechac na lekkie prostowanie, zeby po 2 sezonach nie nadawaly sie na smietnikNie wspomne o oponach jak szybko leca :? U nas w Mondeo Pirelli P Zero Rosso wytrzymaly tylko sezon (ok. 25tys km) i byly do wyrzucenia pomimo iz bieznika bylo jeszcze duzo :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ŁukiMam jednak pytanie do uzytkowników fel od Rski czyli 225/45/17 - jaka jest szerokość i ET tej felgi.
Jeżeli fela 225/45/17 siedzi bezproblemowo to i 225/40/18 wejdzie pod warunkiem że felga nie będzie za szeroka i ET będzie odpowiednie.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWET sprawdze jak wroce do domu... jak nie zapomnenasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez MisiekWAWET sprawdze jak wroce do domu... jak nie zapomneops:
:lol: :lol: :lol: :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
17tki od O1 RS maja szerokosc 7 cali a ET 38 :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
desmo
Zamieszczone przez KUBAŃCZYKa co powiecie o tych felgach wzor jest podobny do audi??
Komentarz
-
Takie fele można wyrwac na allegro od firmy maszgum,mają ori od audi a8 jak te na zdjęciu i są polerowane,bo w większości na allegro są fele tego typu ale polerowane i pociągnięte bezbarwnym i trochę inny efekt,wydaje mi się że optycznie felgi firmy MAM są podobne do tych,ale te od A8 są solidniej wykonane i z lżejszego stopu.Co do felg ori zawsze mają większe ET i są węższe niż felgi kupowane w sklepie,z reguły ori mają ET 45 szer,7-7,5'' , kupowane ET35 i szer.7,5-8''.www.wib.pl - najlepsza odziez reklamowa
Komentarz
-
-
Łuki
-
te są fajne
Zamieszczone przez Misiek, ja bym Tobie polecal takie felgi TOMASON:-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
Komentarz