Zamieszczone przez Maicroft
chipowanie 1.9
Zwiń
X
-
Co do komputera ... to go nie mam bo mam najuboższą wersję clasic, ale minimalnie się zwiekszyło zużycie w ruchu miejskim (zwłaszcza na małych przebiegach gdy silnik sie dobrze nie nagrzeje) jeżeli chodzi o łuższe trasy to nie zauwazyłem żadnycj różnic.
ASR na pierwszym sofcie dawał o sbie znać(zbyt gwałtownie rosnący moment na niskich obrotach) , po korekcie jest OK. ale jak sie chcesz troszkę pościgać na ćwiartkę to lepiej go wyłącz <chociaż czasem i tak odnosze wrażenie że mimo wyłączenia on jednak działa tylko jest ciut mniej czuły>OII Golas ale z 1.9 TDI BXE
Komentarz
-
-
Nie przesadzajcie z tym ASRem. Ja mam parametry razy 2 podniesione i u mnie ASR nigdy nie glupial. Nawet teraz na sniegu dziala sporadczynie, poprostu trzeba umiec dozowac to co pod prawa noga. :twisted:
Oczywiscie jak chce sie mocno wystartowac spod swiatel, to nalezy go wylaczyc, bo inaczej zamuli auto, ale to nawet na serii."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brutus<chociaż czasem i tak odnosze wrażenie że mimo wyłączenia on jednak działa tylko jest ciut mniej czuły>nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaW Skodzie nie, ale w takim BMW...nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
no ale w sumie to temat o chipowaniu 1.9 :!: , co prawda już mnie to nie interesuje :diabelski_usmiech ale może ktoś inny będzie chciał skorzystać a Wy tu Panowie o ASR zaczynacieO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie tdi 105 kM w Caddy i strojenia tego silnika. W salonie polecają gościa z Ecosoftu, dobrze to czy źle? Czytałem różne opinie na temat tej firmy ale nie do końca mogę sobie wyrobić jakieś zdanie bo się nie znam. Nie znam nikogo kto by mógł coś polecić w tym temacie w Poznaniu. Czy warto wchodzić w ten Ecusoft? Robią wszystko z komputera bez hamowni, czy tak jest ok? Czy jest ktoś jeszcze w Poznaniu kto jest tolerowany przez salony( niby gwarancja)? Będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam Adam
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez aadamussRobią wszystko z komputera bez hamowni, czy tak jest ok?
Komentarz
-
aadamuss, Sprawa wyglada tak, program robi gosc o nazwisku Chrapusta Adam w BB na ulicy cmentarnej. Salon wysyla do nich kompa, ten wgrywa gotowca odsyla klientowi, gdzie placisz 3x stawke normalnego programu i jak sie cos wysypie w aucie to oni to bezproblemowo naprawia, ale TYLKO w tym salonie gdzie oplaciles usluge, kazdy inny cofa gwarancje - to powinno wyjasnic watpliwosci.
A co do samego softa, no coz, jakis on tam bedzie, wynik tez jakis tam bedzie, mozliwe ze wysoki, ze nic sie nie bedzie dzialo z autem itd, ale czy warto za to az tyle placic, jak i tak nie ma sie pelnej gwarancji
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aadamussWitam serdecznie. Mam pytanie odnośnie tdi 105 kM w Caddy i strojenia tego silnika. W salonie polecają gościa z Ecosoftu, dobrze to czy źle? Czytałem różne opinie na temat tej firmy ale nie do końca mogę sobie wyrobić jakieś zdanie bo się nie znam. Nie znam nikogo kto by mógł coś polecić w tym temacie w Poznaniu. Czy warto wchodzić w ten Ecusoft? Robią wszystko z komputera bez hamowni, czy tak jest ok? Czy jest ktoś jeszcze w Poznaniu kto jest tolerowany przez salony( niby gwarancja)? Będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam Adam
Co do hamowni to hehe ja tez nie mam, Aligator tez stroi na ulicy i jakos dajemy rade wiec to nie jest wyznacznikiem.
Ale Ecusofta bym wrogowi nie polecil.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
aadamuss, ECUSOFT robi softy z tzw. przysłowiowym JEBNIĘCIEM :twisted: [ sory za wyrażenie]
Co nie jest do konca dobre, moim zdaniem nawet bardzo złe..... :?
A z tą gwarancją to tak jak napisałMaicroft, czyli jest ona bez sensu, niech Ci się coś wysra na pomorzu :lol:
Pozdr
TŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Powiem tak mamy kolege ktory ma taki soft w swoim ALH i jest bardzo zadowolony. Co prawda wynik na dynoday wyszedl nizszy niz deklarowany to i tak jest na bardzo dobrym poziomie, a auto na tym programie przejechalo juz troche, pali bardzo malo i wlasciciel jest zadowolony. Zaznaczam jednak, ze auto bylo strojone na miejscu, a nie na odleglosc
Komentarz
-
-
Tymon,
Popatrz na moj wykres - Grześ go wstawił - auto było robione na miejscu i strojone pod moje potrzeby bez "jebnięcia" - pomimo różnic na pomiarach hamownianych to i tak wynik IMO jest dobry bo w oklicach 30kM i 80Nm. Sofcik był wgrany przy 15kkm i oczywiście auto miało jeszcze wtedy gwarancję natomiast soft był wgrany nie przez salon tylko w siedzibie firmy. Od tego czasu autko zrobiło już około 70kkm i nie mam najmniejszych zastrzeżeń..
PS Adam robił soft ( 2005r -o ile dobrze kojarzę) dla 50 Golfów biorących udział w pucharze golfa - i co ważne praca ta była zlecona przez niemcówPink Floyd fan.
Komentarz
-
-
Witam. No i dalej mam dylemat. Czyli hamownię mogę sobie odpuścić bo nie ona jest wyznacznikiem? Jak to jest z hamowaniem DSG, każda hamownia da radę? Czy przy pomocy komputera gość może coś podejrzeć jakie są te krzywe i momenty? i sprawdzić czy jest dobrze? Czy polega to na wgraniu tylko jakiegoś programu standard który w większości się sprawdza? Liczę na wasze wsparcie bo nie mam ochoty za bardzo wgryzać się w temat aby podjąc decyzję. Kto jest godny polecenia w Poznaniu? pozdrawiam Adam
czy ten silnik ma sterownik EDC 15 czy 16?
Komentarz
-
Komentarz