Respect :twisted: :twisted:
ASZ + GT22 on board
Zwiń
X
-
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris
27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI
oraz E 30 
www.dynosoft.pl
-
-
Piotrek, EGT umiejscowione w tym miejscu ci sie nie sprawdzi, to jest ślepy koniec układu i temperatura tam będzie bardzo niska. Możesz zapytać roba, on coś o tym wie ;-) Sonde EGT musisz mieć miejcu gdzie idzie ciąg spalin, ja np. mam w miejscu gdzie jest połączenie kolektora z turbiną, lub też może być bezpośredio w turbinie. Gdziekolwiek indziej będziesz miał fałszywe odczyty.Zamieszczone przez PurchawaDobrze widzisz. 8)Zamieszczone przez djczasPurchawa, czy ja dobrze widzę czujnik egt
Jako ciekawostke mogę napisać że zależnie od ustawień programu przy tej samej mocy EGT może się różnić nawet o 150 stopni. Ja w tej chwili jeżdze na codzień na programie 220KM i moje maksymalne EGT nie przekracza 820-850 stopni
Ale miałem też ustawienia na których przy podobnej mocy było ponad 1000 stopni !
Komentarz
-
-
Wojtku, wiem o tym i dlatego sprawdzalismy dokladnie i sonda wchodzi idelanie w glowny ciag spalin ktore napedzaja turbine. Inaczej bysmy jej w tym miejscu nie zakladali.Zamieszczone przez AligatorPiotrek, EGT umiejscowione w tym miejscu ci sie nie sprawdzi, to jest ślepy koniec układu i temperatura tam będzie bardzo niska. Możesz zapytać roba, on coś o tym wie ;-) Sonde EGT musisz mieć miejcu gdzie idzie ciąg spalin, ja np. mam w miejscu gdzie jest połączenie kolektora z turbiną, lub też może być bezpośredio w turbinie. Gdziekolwiek indziej będziesz miał fałszywe odczyty."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Uważajcie bo znowu jak będzie za dużo wystawać to podobno może się upalić i zmasakrować turbinę.Zamieszczone przez PurchawaWojtku, wiem o tym i dlatego sprawdzalismy dokladnie i sonda wchodzi idelanie w glowny ciag spalin ktore napedzaja turbine. Inaczej bysmy jej w tym miejscu nie zakladali.Zamieszczone przez AligatorPiotrek, EGT umiejscowione w tym miejscu ci sie nie sprawdzi, to jest ślepy koniec układu i temperatura tam będzie bardzo niska. Możesz zapytać roba, on coś o tym wie ;-) Sonde EGT musisz mieć miejcu gdzie idzie ciąg spalin, ja np. mam w miejscu gdzie jest połączenie kolektora z turbiną, lub też może być bezpośredio w turbinie. Gdziekolwiek indziej będziesz miał fałszywe odczyty.
Komentarz
-
-
Tymon,
Master Ali coś szykuje znowu ?
Maicroft, dokładnie ..
Purchawa, po tych fotkach wymiękłem .. ciekaw jestem ile razy w sezonie zmienisz gumy
hehe .. 8mm na 1000KM
respect ..
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaDzisiaj suka juz jezdzila. :twisted:
:satan :hehe
więcej szczegółów .. :foodOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
lec
mlody, chyba wymowniej sie juz nie da tego okreslic.... :twisted:
Zamieszczone przez PurchawaDzisiaj suka juz jezdzila.
Komentarz
-
Szczerze powiedziawwszy to sam jeszcze nie wiem dokladnie.
Rozmawialem ze Zbyszkiem przez telefon, bo nie moglem dzis jechac do warsztatu.
Narazie wszystko podobno wyszlo zajebiscie.
Jutro jade zobaczyc co i jak.
Jest jeszcze pare rzeczy do zrobienie, ale w czwratek juz ma byc do odbioru. :szeroki_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Bylem, jezdzilem i zaczynam bac sie tego auta. :twisted:
Na seryjnym ECU od 150tki, Octa zapierdala, ze leb urywa. :shock:
Robota zrobiona jest mega profi :!:
Jestem naprawde zadowolony, ze tak ladnie wszystko wyszlo.
Zostalo jeszcze pare drobiazgow do zrobienia i elektryke do wskaznikow, ale na piatek bedzie do odbioru. :szeroki_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Ziomal, ma 200 dwjesta a bedzie miała 300 czysta
Mam nadzieje ze nasz przewieziesz w sobote Piotrku - mamy juz kupone usztywniacze karku i aviomarin-ki
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Wiesz po paru minutach jazdy ciezko jest okreslic ile auto ma mocy.Zamieszczone przez ZiomalPurchawa, tak pi razy drzwi ile obstawiasz że teraz ma ?
Jednak wrazenia z jazdy sa chyba lepsze niz na moim poprzednim setupie. :shock:
Mozliwe, ze skrzynia 6stka ma na to wplyw, bo jest wyjatkowo baaardzo dluuuga. Nawet Zbyszek to powiedzial.
Silnik pieknie pracuje. Ten dzwiek. Poezja!
Z tym, ze na tej sprezarce nie ma prawie dolu, ale kreci sie do czerwonego pola jak zly.
Oczywiscie tak. Teraz jest poprostu wrzucony seryjny komputer na odpalenie.Zamieszczone przez ZiomalOczywiście idzie jeszcze do strojenia tak ?
Hehe, w sobote jeszcze nie bedzie pelni wrazen.Zamieszczone przez neck99Mam nadzieje ze nasz przewieziesz w sobote Piotrku - mamy juz kupone usztywniacze karku i aviomarin-ki
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
lec
Komentarz

uchar
Komentarz