fajnie było tylko szkoda tylko że rano o 4 miałem trasę
Kto jezdzi na komplecie zawiechy z RS-a ?
Zwiń
X
-
Kto jezdzi na komplecie zawiechy z RS-a ?
jeżdzi ktoś ? amorki i sprezynki z RS O1
Bo sie zastanawiam nad takim zestawem. Ostatnio za często wypadam z toru jazdy :diabelski_usmiech. Chciał bym sie dowiedzieć jak sie spisuje ten zetaw ewentualnie sie przejechać :szeroki_usmiech
A że moge mieć komplet w rewela cenie to sie zastanawiam.
Nie wiem tylko czy :
- auto sie bardzo obniży - 1cm przeżyje wiecej juz bym nie chciał
- i czy lepsze będzie zestawienie kompletu z RS czy np same B6 lub AGX na seryjnych sprezynkach.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
Zamieszczone przez djczasneck99, ja jeżdże
Wiesz nie wiem czy róznica jest aż tak wielka i tego chciałbym sie dowiedzieć. Gdyz moge mieć komplet 4xspringi i 4xamorki z RS-a NOWKI ASO taniej niż same amorki B8 :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99Zamieszczone przez djczasneck99, ja jeżdże
Wiesz nie wiem czy róznica jest aż tak wielka i tego chciałbym sie dowiedzieć. Gdyz moge mieć komplet 4xspringi i 4xamorki z RS-a NOWKI ASO taniej niż same amorki B8 :szeroki_usmiech
jezdzi na RS+B8, podobnie jak Nexusk ja mam RS+B6 8) moje auto obniżyło się o 2cm :idea:
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
ja mam RSa jeździ się dobrze aczkolwiek będe szukać czegoś twardszego, jak chcesz to mozemy sie gdzies spotkac to bedziesz widzie jak sie prowadzi czesto bywam w katowicach
czy ktoś na forum zakładał gwinta?
o co mi chodzi nie chce iść w dół ale chce żeby było auto bardziej stabilneET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S3 CHRISczy ktoś na forum zakładał gwinta?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez S3 CHRISczy ktoś na forum zakładał gwinta?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Piękny tematnieśmiertelny .
Najchetniej to odbyl bym jazde testwą na ori RS+ amory
Każdy inaczej przeżywa zmiany w zawieszniu
Ja mam 110tyś i podejżewam ,że nie długo trzeba będzie myśleć o zmianach
Boje się takich zmian ,ktore utwardza auto a i tak bedzie sie chwaił na zakretach lub na zakretach na nie równej drodze bedzie podskakiwało.nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjneprzebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalusPiękny tematnieśmiertelny .
Boje się takich zmian ,ktore utwardza auto a i tak bedzie sie chwaił na zakretach lub na zakretach na nie równej drodze bedzie podskakiwało.ale nie przez wrocław bo to cięzka droga...
ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
koja86, dokładnie ... A dokładniej przez ta droge powrotną w której latałem z pasa na pas ..OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
czyli wrocic musze do schasow seryjnych
Zamieszczone przez S3 CHRISZamieszczone przez rafalusPiękny tematnieśmiertelny .
Boje się takich zmian ,ktore utwardza auto a i tak bedzie sie chwaił na zakretach lub na zakretach na nie równej drodze bedzie podskakiwało.ale nie przez wrocław bo to cięzka droga...
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjneprzebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
Spoko na najbliższym spocie musze pobrykać waszymi furkami bo mam dylemat mały miedzy 3 zestawami w podobnej cenie :
1. Springi RS + zawiecha RS
2. Springi RS + zawiecha B4
3. Springi Ori te co mam + zawiecha B6
4. Spingi RS + B6/8 - nie wchodza w gre nie bede mial takiej kasy !
A chce by :
- auto nie poszło w dół
- było na trasie jak po szynach
- w mieście jadąc powoli po dziurach by nie rwało budą.
Ktoś coś help-nie ?
skłaniam sie do wersji 3OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
koja86, w zestawie nr 2 będziesz miał niższe sprężyny i amortyzatory nie przystosowane do pracy w tym zakresie, więc cudów nie oczekuj; :diabelski_usmiech
lepszym rozwiązaniem jest opcja nr 3 - sprężyny i amortyzatory będą pracowały w zakresach do jakich zostały zaprojektowaneWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz