200 :twisted:
[O1] [Teoria] Ile mocy/momentu potrzeba ...
Zwiń
X
-
przeczytales co napisalem dalej :?: jaka byla roznica w czasach :?: rozmawiamy o 4 lapie, to o czym piszesz jest prawda ale w stosunku do oskiZamieszczone przez MasmoA ja myślę że strzały ze sprzęgła można i czasem trzeba robić w autach w których dramtycznie brakuje mocy i momentu (jakieś 1,4 czy 1,6) natomiast gdy auto ma moment 300 Nm lub więcej to raczej trzeba się skupić na dobrym jego przeniesieniu na asfalt. Chwilowe zapiszczenie 4-rema kołami po którym koła złapią a silnik zejdzie z obrotów i zdechnie raczej opóźnią start niż dobre równomierne dawkowanie mocy na 4 łapy.Zamieszczone przez MisiekWAWmysle ze gwaltownemu startowi :roll:
wedlug pomiarow ktore robilem nawet start z kangurkiem byl lepszy czasowo od zwyklego ruszenia :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
W przypadku mojej Octavii też... Tyle, że w drugą stronę :lol:Zamieszczone przez MisiekWAWBTW roznica w czasie osiągnięcia 400 metrów ze startu zatrzymanego ze strzalem ze sprzęgła i bez to w przypadku WRXa ponad sekunda różnicy :idea:
:wink:
była mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
ale Ty masz problemy z trakcja :P jeszcze wieksze niz ja w klekocie :lol:Zamieszczone przez BaPitW przypadku mojej Octavii też... Tyle, że w drugą stronę :lol:Zamieszczone przez MisiekWAWBTW roznica w czasie osiągnięcia 400 metrów ze startu zatrzymanego ze strzalem ze sprzęgła i bez to w przypadku WRXa ponad sekunda różnicy :idea:
:wink:
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
tak to jest, jak z Octavii robi się Subaru Imprezę dla ubogichZamieszczone przez MisiekWAWale Ty masz problemy z trakcja :P jeszcze wieksze niz ja w klekocie :lol:
ops: :roll: Dobrze, że chociaż zderzak przedni i tylny spojler mam podobne do Twoich :lol: :wink:
:lol: :szeroki_usmiech
Pozdr!
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
Komentarz