[O1] [Teoria] Ile mocy/momentu potrzeba ...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djczas
    RS
    • 2005
    • 9612

200 :twisted:

Komentarz

• mad_mark
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 413

jezeli yoschua pisze ze ma przy tym 5000 obr/min to pewnie krotka skrzynia. jak to w kombi.

Komentarz

• yoschua
        Rider
        • 2006
        • 339

witam, no dziś mi się udało go rozbujać do 200, nawet do 210, ale to było na autostradzie i nie pytajcie w ile czasu - minuta albo dwie od tych 180.
        Ja musze pojechać zmierzyć ten samochód i będzie jasne ile on ma mocy
        Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
        HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez Masmo
          Zamieszczone przez MisiekWAW
          mysle ze gwaltownemu startowi :roll:
          A ja myślę że strzały ze sprzęgła można i czasem trzeba robić w autach w których dramtycznie brakuje mocy i momentu (jakieś 1,4 czy 1,6) natomiast gdy auto ma moment 300 Nm lub więcej to raczej trzeba się skupić na dobrym jego przeniesieniu na asfalt. Chwilowe zapiszczenie 4-rema kołami po którym koła złapią a silnik zejdzie z obrotów i zdechnie raczej opóźnią start niż dobre równomierne dawkowanie mocy na 4 łapy.
          przeczytales co napisalem dalej :?: jaka byla roznica w czasach :?: rozmawiamy o 4 lapie, to o czym piszesz jest prawda ale w stosunku do oski
          wedlug pomiarow ktore robilem nawet start z kangurkiem byl lepszy czasowo od zwyklego ruszenia :idea:
          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
          http://www.disi-tune.pl
          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

• BaPit
            Rider
            S_OCP Member
            • 2004
            • 630

BTW roznica w czasie osiągnięcia 400 metrów ze startu zatrzymanego ze strzalem ze sprzęgła i bez to w przypadku WRXa ponad sekunda różnicy :idea:
            W przypadku mojej Octavii też... Tyle, że w drugą stronę :lol: :wink:
            była mocna Octa, a jest konik
            Greckie Delikatesy

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez BaPit
              BTW roznica w czasie osiągnięcia 400 metrów ze startu zatrzymanego ze strzalem ze sprzęgła i bez to w przypadku WRXa ponad sekunda różnicy :idea:
              W przypadku mojej Octavii też... Tyle, że w drugą stronę :lol: :wink:
              ale Ty masz problemy z trakcja :P jeszcze wieksze niz ja w klekocie :lol:
              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
              http://www.disi-tune.pl
              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• BaPit
                Rider
                S_OCP Member
                • 2004
                • 630

ale Ty masz problemy z trakcja :P jeszcze wieksze niz ja w klekocie :lol:
                tak to jest, jak z Octavii robi się Subaru Imprezę dla ubogich ops: :roll: Dobrze, że chociaż zderzak przedni i tylny spojler mam podobne do Twoich :lol: :wink: :lol: :szeroki_usmiech

Pozdr!
                BP
                była mocna Octa, a jest konik
                Greckie Delikatesy

Komentarz

Pracuję...