Tak jak mówiłem na spocie mam do sprzedania Xenony do OII. Lampy były zabrudzone od wewnątrz i je "umyłem". Wyszło idealnie. Jest tylko porę kropek na odbłyśnikach lamp długich, nie wpływa to na świecenie lamp. Gdybym wiedział że tak dobrze mi się je uda wyczyścić to bym dawno to zrobił. Lampy są po przeróbce silników więc pasują do samochodów które w oryginale mają lampy H7. Trzeba tylko przeprogramować sterownik. Lampy były używane w moim samochodzie. Oczywiście montaż gratis. Cena do uzgodnienia na priva - ok 800 zł. Pozdrawiam
prosze o rade silnik tdi ALH octavka 1 - modyfikacje !
Zwiń
X
-
prosze o rade silnik tdi ALH octavka 1 - modyfikacje !
witam jestem tu nowy . wiem początki są trudne .. posiadam O1 z silnikiem 1,9 tdi
i zmieniona mapą na około 125 km czy mogę jeszcze cos zmienic z mocą mego autka ?
i w jaki sposób .. prosze o rade !!!była sobie seria ........teraz
Diesel-Tuning 178,8 km i 395 nm
To jest dobra robota !!!
Obecnie INSIGNIA 2.0 CDTI 160 KM .
-
-
125KM z ALH....
Oj sprawdz to na dobrej hamowni bo to bardzo duzo.
Bez zmiany wtryskow nic wiecej nie uzyskasz.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
tak mysle własnie o zmianie wtrysków ,rozmawiałem o tym z szefem diagtronica z wawy
tez mi to radził , teraz mysle jakie wtryski mam kupic zeby błedu nie popełnic i co dalej ,
modyfikacje robiłem 2 razy u pana Ciąpały w Mrągowie raz delikatny sofcik a drugi hartcor
pod 90 co dało około 122-125 ps ale bez hamowni... , prosze o rade dotyczącą wymiany wtrysów :diabelski_usmiechbyła sobie seria ........teraz
To jest dobra robota !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mlodypytanko czy do ALH można wsadzić sprzęgło z AGR bo w tym były chyba najlepsze????
Jednak podchodzi Sachs z VR6, z tym ze trzeba od razu zmienic kolo na jednomasowe."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
pytanko czy do ALH można wsadzić sprzęgło z AGR bo w tym były chyba najlepsze????
Panowie w koncernie VW przy silnikach z VP można przeważnie zakładać zamiennie sprzęgła (poza 1Z) Jeden warunek KOMPLETAMI czyli dwumas + tarcza sprzęgła + docisk + łożysko wyciskowe - wszystko z jednej parafi. W tych silnikach rozróżnia się dwa typy sprzęgła - typ LUK i SACHS. LUK ma mniejszą tarczę sprzęgła, Sachs większą ale ten w ALH jest kijowy. Można dać cały komplet LUK z ASV albo zamiennik Sachsa z końcówką 41 - przenosi spokojnie ponad 330 Nm.
Teraz modyfikacje - sam dobry soft w ALH to ok 125-128 KM i ok 300 Nm,
Wtryski od ASV + soft - bez mocnego dymienia ok 140 KM i ok max. 320-325 Nm (sprzęgło ALH już umiera wtedy)
Dalsze modyfikacje to większe wtryski, pompa 11mm, turbo ASZ lub podobne, większy IC. Ile można wycisnąć wówczas to już zależy od zastosowanych modów.
Najrozsądniej to ok 140 KM wycisnąć, lub po większych wtryskach i turbo ok 155-160. Dalsze mody to już dużo kasy.Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
Witam,
posiadam silnik ALH i w wakacje się za niego zabieram :diabelski_usmiech do dalszych przeróbek, ale po kolei:
1)Program- około 120PS i 260-300Nm
2)Wtryski, ja zakładam hybrydy 0230ki
3)Turbo ARL
4)Intercooler customowy
5)Wydech przelotowy
Jak napisał mi pewien znakomity tuner :szeroki_usmiech moc po takich modyfikacjach to bezpieczne 180KM. Moment zobaczymy :diabelski_usmiech
Dodatkowo trzeba wymienić sprzęgło oraz zamontować takie pierdoły jak chłodnica oleju dla poprawy samopoczucia i bezpieczeństwa silnika
Pozdrawiam
MarcinSeat Leon TS 4x4
Zapomnieć co to brak trakcji- bezcenne
-------------------------------------------------------
www.leonclub.pl
www.tdiracing.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jaro4444Bez pompy 11mm? Oby :Ppozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Wiedziałem, że o czynmś zapomniałem.
Tak oczywiście do mocy 180KM niezbędna jest pompa 11. Z tego co się dowiadywałem 180KM to bezpieczna granica mocy dla silnika ALH. Potem już jest hardcore...
Na starej pompie moc około 160KM.
Pozdrawiam
MarcinSeat Leon TS 4x4
www.leonclub.pl
www.tdiracing.pl
Komentarz
-
-
pompa zostaje 10mm czy jednak 11mm??
na pompie 10 około 160 koni ( turbo ARL )
na pompie 11 około 180 koni.
Pozdrawiam
MarcinSeat Leon TS 4x4
www.leonclub.pl
www.tdiracing.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bastek016troszke mnie dziwi kolejność jeśli ktoś się kompleksowo zabiera za auto to chyba się robi softa na koncu a nie na początku na 125 km to nie ma sensu bo i tak po modach musi być korekta softu
Korekta programu musi następować po każdym z etapów tych modów albo jeśli zrobi się wszystko na raz to wówczas ostateczne storojenie. To oczywiste i proste. Ale nie to było przedmiotem pytania :|
Zamieszczone przez marcin_kielcena pompie 10 około 160 koni ( turbo ARL )
Bo do 180 KM to potrzeba już przelocik pewnie :diabelski_usmiech
Dodatkowo Marcin przy 180 KM to nie trzeba już innej chłodnicy oleju? 8)Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
witam koledzy !!!! naczytałem sie o modach alh tdi i dalej mam smak niedoinformowania , wykonałem kilka telefonów do firm tuningowych z zapytaniem o sprzęgło po modzie na ok 150 km , cóz odpowiedzi były rózne od tego ze wytrzyma bez problemu po takie ze siądzie po 100 kilometrach , sprzegło to jeden temat a sam modzik to drugi , na dzien dzisiejszy szukam firmy która profesjonalnie podejdzie do mojego tematu szczegółowo wyjasni krok po kroku aspekty modu wtryski , program,turbo , itc, ceny tych operacji ! ( ale sam dochodze do wniosku ze wystarczy mi wymiana wtrsków i nowa mapa .. ) napiszcie sami co wy o tym sądziecie !!! dodam jeszcze ze auto ma przebieg 45 tys serwisowane w aso skoda. ale mam dylemat...była sobie seria ........teraz
To jest dobra robota !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jaro4444Zamieszczone przez bastek016troszke mnie dziwi kolejność jeśli ktoś się kompleksowo zabiera za auto to chyba się robi softa na koncu a nie na początku na 125 km to nie ma sensu bo i tak po modach musi być korekta softu
Korekta programu musi następować po każdym z etapów tych modów albo jeśli zrobi się wszystko na raz to wówczas ostateczne storojenie. To oczywiste i proste. Ale nie to było przedmiotem pytania :|
Zamieszczone przez marcin_kielcena pompie 10 około 160 koni ( turbo ARL )
Bo do 180 KM to potrzeba już przelocik pewnie :diabelski_usmiech
Dodatkowo Marcin przy 180 KM to nie trzeba już innej chłodnicy oleju? 8)
Przy 180 koniach wydechu jeszcze nie musisz robić...ale nie zaszkodzi :twisted:
PozdrawiamSeat Leon TS 4x4
www.leonclub.pl
www.tdiracing.pl
Komentarz
-
Komentarz