misiek^wro, fakt bylem w aso tez sie o to wypytac, i jakie zdziwienie mnie zastalo na twarzy ... :shock: :?
100zł + 2pkt
Zwiń
X
-
Babka_Kiepska, ale ja tak czy siak je zostawiam bo one beda wklejane, tamte 3m ida na tyl(kupilem na wszelki wyp wiecej, zeby jak jutro bedzie mi to szpec wyklejal, to zeby za malo nie bylo )i ... niespodzianka
Ale wezme jak chcesz to zobaczysz jak to wygladaByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Dziś złapali mnie nieoznakowana Octavia oczywiście za szyby z przodu. Zabrali dowód i żadnych konsekwencji więcej nie ma. Nie chce zdrapywać folii a tam gdzie mi gościu podbił powiedział ze jak już policja zabrała to nie podbije.
Ma ktoś może jakiś pomysł jak to ominąć? Próbować w innej stacji kontroli?Szukam pracy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GS1A mieli ze sobą jakiś miernik ?
Art. 132. 1. Policjant zatrzyma dowód rejestracyjny (pozwolenie czasowe) w razie:
stwierdzenia lub uzasadnionego przypuszczenia, że pojazd:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftMozna miec np dwa komplety przednich szyb
Zamieszczone przez shadoNikt normalny Ci nie wyda zaświadczenia. I tak też powinno być.
Ja jestem innego zdania ponieważ nie powoduje tym zagrożenia na drodze ani myślę że nikomu to krzywdy nie robi.Szukam pracy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomus1987
Ja jestem innego zdania ponieważ nie powoduje tym zagrożenia na drodze ani myślę że nikomu to krzywdy nie robi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoMiałem na myśli, że tak powinno być, że nikt normalny nie poświadczy Ci nie prawdy, bo straci uprawnienia diagnosty i jeszcze może trafić do paki. A to, że się nie uczysz na błędach i chcesz mieć drugi raz zabrany dowód i tracić czas na odkręcanie tego to akurat Twoja prywatna sprawa :diabelski_usmiechSzukam pracy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomus1987Ja jestem innego zdania ponieważ nie powoduje tym zagrożenia na drodze ani myślę że nikomu to krzywdy nie robi.
w lusterku jakiegos dzieciaka na rowerze to to juz bedzie zrobienie krzywdy i to z premedytacja, pomijajac wyzuty sumienia do konca bedziesz splacal odszkodowanie :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dariuspolo...jezeli w pochmurny deszczowy wieczor/dzien, skrecajac w prawo nie zauwazysz
w lusterku jakiegos dzieciaka na rowerze to to juz bedzie zrobienie krzywdy i to z premedytacja, pomijajac wyzuty sumienia do konca bedziesz splacal odszkodowanie :!:
Tak samo mogę powiedzieć że jak depniesz swoje 160 albo 180 koni to może być więcej ofiar bo jednak po coś moc sobie podniosłeś także nie rozumiem czepiania sie :PSzukam pracy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomus1987Ale od środka sobie ich nie przyciemniłem
Zamieszczone przez Ziomus1987jak depniesz swoje 160 albo 180 koni to może być więcej ofiar bo jednak po coś moc sobie podniosłeś także nie rozumiem czepiania sie
:lol: a tak poza tym to sie nie czepiam
Przyklady mozna mnozyc (bardziej lub mniej glupie), nikomu nie zycze nieszczescia,
ale po co sie samemu prosic z czyms tak bardzo zucajacym sie w oczy ? jak by nie bylo innych zeczy za jakie mozna dostac mandat lub stracic dowod.
Komentarz
-
-
czyli wedlug ciebie kazdy kto kupuje mocne auto jest potencjalnym zabujca lub sprawca wypadku?
Zamieszczone przez dariuspoloPrzyklady mozna mnozyc (bardziej lub mniej glupie), nikomu nie zycze nieszczescia,
ale po co sie samemu prosic z czyms tak bardzo zucajacym sie w oczy ? jak by nie bylo innych zeczy za jakie mozna dostac mandat lub stracic dowod.
Dlatego też ja wole jeździć z ciemnymi szybami niż drutami wystającymi z opon :|
No ale do czego zmierzam. Dla zainteresowanych za te wykroczenie nie trzeba otrzymać mandatu i punktów :szeroki_usmiechSzukam pracy
Komentarz
-
-
Ja mam pytanko z troszkę innej beczki. Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z przyciemnionymi szybkami przednimi za granicą? Otóż jadę w wakacje do Chorwacji i nie chciałbym mieć żadnych kłopotów, a szyby chce przyciemnić wszystkie (poza czołówą oczywiście ), bo nie mam klimatyzacji Tylko ciągle się waham z powodu tych kwestii prawnych...2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492
Komentarz
-
-
Azazel, azel co do szyb ciemnych z przodu to moge Ci powiedzieć że ja mam je ciemne Byłem ostatnio w niemczech i sie mnie nie czepili a miałem 2 kontrole po drodze Jak oni prawnie do tego podchodzą to Ci nie powiem zależy na jakiego pacjetna się trafi przy kontroli.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Azazel, mnie się wydaje, że za granicą to akurat o szybki się nie będą czepiać, bo ostatnio gdzieś pisało, że policja za granicą nie ma prawa czepiać się o wyposażenie właściwe dla danego kraju. Może są akurat kraje, gdzie takie przyciemnianie jest dozwolone i co nie mogliby wtedy przyjechać do Polski? Paranoja. Jak nasi Cię nie capną to za granicą bym się nie przejmował.
Komentarz
-
-
shado, i tutaj się troszeczkę mylisz :roll:
Samochód poruszający się po danym kraju musi być zgodny z przepisami tego kraju.
Trudno jest podać jakiś logiczny przykład ale tak jest.
Większość krajów jest w tym spójna a reguluje to zdaje się Konwencja Wiedeńska w sprawie ruchu drogowegoNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
WIELKIBONGO, możesz mieć rację, bo znalazłem, że:
"Przepisy Regulaminu nr 43 EKG ONZ, w których dopuszcza się stosowanie oszklenia o przepuszczalności światła poniżej 70% dla szyb innych niż przednie i nie mające wpływu na pole widzenia kierowcy"
Wynikałoby z tego, że jest to zapisane w siakimśtam regulaminie ONZ więc być może obowiązuje to wszystkie kraje ONZ (191 państw).
Komentarz
-
Komentarz