oranje, sie moge +- 5 minut spóźnić bo mam seminaria do 16.. spróbuje sie urwać wczesniej.. :diabelski_usmiech
[O1] zawieszenie ale jakie?
Zwiń
X
-
[O1] zawieszenie ale jakie?
Witam patrzylem w szukajce ale jakos za duzo nie wygrzebalem.Zastanawiam sie nad wymiana zawieszenia jako mini stage 2 w mojej Octavce.i tu opisze mniej wiecej co bym chcial.lekka gleba mysle ze tak do 30mm i utwardzenie by na seri w zakrety niestety kompletnie cienko nawet przy malych predkosciach auto kladzie sie nie milosiernie.dodam ze 2 x roku smigam do polski i bagaznik dosc zaladowany jest.Letnie oponki to 205 x 55 r16
Zimowki to 195 x 65 r15.prosze pomozcie mi cos znalesc bo rozgladalem sie cenowo za bilstein i kayaba ale sam nie wiem co dac a wiekszosc z Was ma ogromne doswiadczenie w tych sprawach.
z gory dziekiL&K moja pierwsza Miłość
Hamulce ATE PD + Klocki TRW
KYB Excel G
-
-
Ciekawe propozycje.Ale z gwintem odpuszcze bo nie na moja kieszen a po drugie drogi tutaj tez sa straszne uwierzcie na slowo.Autostrady cacy i drogi glowne ale obwodnica i mniejsze uliczki nie roznia sie niczym od polskich. do tego moj podjazd do garazu heheheh moglo by sie co nieco przytrzec.Ale mysle nad BILSTEIN B4 + sprezyny od RS lub H&R podeszlo by???L&K moja pierwsza Miłość
KYB Excel G
Komentarz
-
-
jesli Bilstein to IMHO B6 :roll: ja miałem B6 plus sprezyny RS i uwazam ze to bylo bardzo dobre polaczenie - nic ekstremalnie twardego ani niskiego a jak na Octavie prowadziło się super kTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
podobne odczucia jak dede_adam, mam przy KYB UltraSR tylko z tego co mi się wydaje to jednak B6 sa ciut twardsze. Natomiast obijętnie czy B6 czy KYB UltraSR bez sprężyn z RS i robi się taki "inny pakiet na złe drogi" bo się auto podnosi, oczywiscie przy tym jest sztywniejsze i pewniej się prowadzi. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Gugcio, tak jak mowia koledzy, tylko zestaw B6 albo KYB UltraSR. To jesli chodzi o amory. Do nich, jesli nie chcesz miec wozu drabiniastego to zarzucic trzeba jakies sprezyny insze od serii, tj RS albo ... jakies wynalazki H&R.
Ja u siebie mam KYB ExcelG i serie springi i jest ... rewela :idea:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
lec
-
Dzieki wszystkim niezly metlik w glowie mam teraz :szeroki_usmiech chcialbym jak najlepiej ale poczytalem na forum o B6 o B4 i KYB cos wymysle.sklanialbym sie co do waszej propozycji jesli chodzi o B6 ale boje sie ze za twarde beda jak by nie bylo i musze obadac zjazd do garazu jak by siadla na glebe czy wogole wjade :lol:
pozdrawiam wszystkichL&K moja pierwsza Miłość
KYB Excel G
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWjesli Bilstein to IMHO B6 :roll: ja miałem B6 plus sprezyny RS i uwazam ze to bylo bardzo dobre polaczenie - nic ekstremalnie twardego ani niskiego a jak na Octavie prowadziło się super k
Komentarz
-
-
I jeszzce takie pytanko mi sie nasunelo jak wyglada to z montazem mozna to samemu zalozyc czy jednak lepiej warsztat.dodam ze mam mozliwosc korzystania z podnosnikow samochodowych wiec tu problemu by nie bylo. co do sprezyn wezme chyba H&4 - 30mm a amorki juz 2 noc chodza mi po glowie i sam nie wiem pojade do mojego sklepu popytam wtedy zdecyduje bo nie bede nikogo oszukiwal cena ma znaczace znaczenieL&K moja pierwsza Miłość
KYB Excel G
Komentarz
-
-
ja dorzucę jeszcze taki zestaw na którym sie jeździ w miarę komfortowo i nie za nisko
b8 plus springi od RS ja mam takie i jestem bardzo zadowolony
odpowiedź na twoje pytanie brzmi można samemu wymienić potrzebny jest podnośnik zestaw kluczy oraz ściągacz do sprężyn na końcu dobrze by było sprawdzić geometrie tak kontrolnie
Komentarz
-
-
lec
Samiec, no wlasnie dlatego ze masz h...we amory. Zapewniam sie ze siedze nizej i jezdze od paru miesiecy bez oslony wogole (tak sie akurat zlozylo) i nie tre NICZYM !
Komentarz
-
Ludzie zloci ale metlik ale mialem chamowanie na moich ATE PD jebane ciecie na luku 90stopni stali sobie i gadali tym mercem W124 zachamowal a ja wyskakuje i hebel 30cm przed mercem az zaczalem trabic i im grozic gdybym sie nie spieszyl chyba bym wysiadl.mam nadzieje ze nic im nie bedzie
bo szybko nie jechalem ~50 ale mokro byloL&K moja pierwsza Miłość
KYB Excel G
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lecSamiec, no wlasnie dlatego ze masz h...we amory. Zapewniam sie ze siedze nizej i jezdze od paru miesiecy bez oslony wogole (tak sie akurat zlozylo) i nie tre NICZYM !
Ogolnie jedzi sie dobrze tylko jest dla mnie troche za nisko, zastanawiam sie czy po wlozeniu np. B6 poszlo by auto w gore. :roll: Na zime robie powrot do serii plus tulejki na przod :wink: Az sie boje jak to bedzie wygladac :haha:
Komentarz
-
-
cena super wiec bym sie skusil.a mozecie jakis dobry sklep polecic gdzie moge sobie cenowo porownac wszystko?gdzie beda amory Bilstein i KYB + sprezynki.musze kalkulacje zrobic. hhehehe jeszcze raz wszystkim ogromne Dziekuje za pomocL&K moja pierwsza Miłość
KYB Excel G
Komentarz
-
Komentarz