Brewki do 01 po lifcie z allegro

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SDI
    Classic
    • 2009
    • 33

ja tez rozgladam sie za czyms takim i zastanawiam sie czym rozni sie "wersja D" od np.: "wersji G" wiecie moze co to znaczy?czy tu chodzi o rok produkcji, wgrane oprogramowanie czy cus?
  • piernik
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2007
    • 975
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Czy spotkał sie ktoś z brewkami od Octy po lifcie wystawionymi na allegro? :?

Wyglądają podobnie, które wybrać???? :?:

Komentarz

• SuchyX
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1170

Ja pierwszy raz widzze często się zastanawiałem nad takimi brewkami ale nie wiem czy jest sens zakladać. Może inni sie wypowiedzą coś więcej w tej sprawie
      Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
      Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

piernik, żadne.pierwszy napotkany aspirant poprosi Cię o homologację,a potem zatrzyma dowód.
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• piernik
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 975
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

JanuszSz, :shock: :shock: :shock: :shock: a to czemu, brak homologacji?

Komentarz

• JanuszSz
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2835
            • Superb II combi (3T5)

piernik, No to zapytaj sprzedawcę,czy ten towar posiada homologację.Na 99 % nie.

Ten drugi podobno ma TUV,ale to nie jest świadectwo homologacji,tylko świadectwo jakości.

Komentarz

• bastek016
              Ambiente
              • 2005
              • 163

to nie stanowi problemu wystarczy je dosyc lekko przyklejac w razie kontorli masz prawo do np naprawienia zarowki na miejscu itp tak samo możesz poprostu zdjąc brewki i aspirant moze cie w pupe cmoknąc

Komentarz

jaka homologacja znowu ? na brewki ???? lampy sa homologowane - jeszcze NIGDY nie slyszalem zeby sie ktos przyczepil do tego ze ktos ma brewki.

Komentarz

• SuchyX
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1170

Niby tak ale bez sens jest kupowanie brewek żeby przy kontroli je zrywać :|
                  Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                  Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

w zyciu bym nie zerwal, jezeli brewka nie zaslania 3/4 reflektoru (jak niektory okienka przyklejane na swiatla) to nie ma mowy zeby nie spelniac jakis tam norm. Nie popadajmy w paranoje.

Komentarz

• JanuszSz
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 2835
                      • Superb II combi (3T5)

bastek016, Zgadza się,ale jak na drugi dzień Cię zatrzyma,to będziesz miał cienko.
                      Ja w tym samym mieście miałem taką sytuację:wieczorem z pełnymi honorami-dyskoteka ,sygnały- zatrzymali mnie w celu skontrolowania stopnia przepuszczalności światła w przednich bocznych szybach.Oczywiście były przyciemnione.Po długich negocjacjach dowód został u mnie,natomiast ja zobowiązałem się do doprowadzenia szyb do stanu zgodnego z Prawem o Ruchu Drogowym.
                      Po kilku dniach wypatrzyli mnie i procedura taka sama,czyli sygnały,dyskoteka itp.Szyby były wymienione,więc wszystko było ok.Ale widać,że są pamiętliwi.

Komentarz

• Hunter
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 1655

nikt nigdy się mi o brewki nie przyczepił... Dla mnie to jakaś nowość :szeroki_usmiech
                        piernik, ja mam chyba te z pierwszego linku, ale właśnie one chyba nie do końca są tak spasowane... Przynajmniej do reflektorów przed FL. Te z drugiego linku wyglądają wg mnie lepiej... 8)
                        ...nie ma to jak Octavia :drive:
                        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• piernik
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 975
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Kurna no to mam zonka z tymi brewkami :? JanuszSz musiałeś nieźle podpaść naszej lubelskiej "milicji" że sie tak uwzieli :lol:

Komentarz

• misiek^wro
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8321

piernik, zero problemow z homologacja. To wiem na pewno. Po drugie, jesli chcesz brewki, to pokus sie o te z Miloteca
                            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• JanuszSz
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 2835
                              • Superb II combi (3T5)

piernik, Najlepiej,gdyby o różnych "dokładkach" wypowiedzieli się koledzy z forum-pracujący na codzień w białych czapkach.Oni mają informacje na bieżąco.

Co do podpadki,to nic z tych rzeczy.Po prostu była nagonka na przyciemniane przednie,boczne szyby.Miałem informacje z "pewnego źródła",że do końca sierpnia wszystkie samochody z modyfikowanymi szybami mają być wyeliminowane z ruchu.

Komentarz

• herman
                                Rider
                                • 2005
                                • 456

Ja tam sobie smigam z brewkami ponad 2 lata i nikt nigdy sie nie doczepil jak ostatnio dostalem mandat za speed to misie nawet nie czepiali sie szyb przyciemnionych a o jakichs brewkach to nawet nie wspomne.. BTW fajnie OI wyglada jak ma je zalozone

pzdr
                                --------------

Komentarz

JanuszSz, tylko co szyby maja wspolnego z brewkami ????

Komentarz

• JanuszSz
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 2835
                                    • Superb II combi (3T5)

lec, chodziło mi o to,że panowie w białych czapkach są pamiętliwi.Przeczytaj cały temat i zrozumiesz. :P

Komentarz

JanuszSz, czytalem caly temat i nie rozumialem....

nadal nie rozumiem niby na jakiej podstawie mialbym zrywac brewki ze swiatel.

Komentarz

• JanuszSz
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 2835
                                        • Superb II combi (3T5)

lec, Może powinieneś przejrzeć warunki dopuszczenia pojazdów do ruchu,to po pierwsze.Po drugie-nie każę Ci zrywać brewek z reflektorów.Po trzecie uważam,że zasłanianie reflektorów jest niezgodne ze świadectwem homologacji samochodu Skoda Octavia i każdy policjant ma prawo kazać zdemontować i zatrzymać dowód rejestracyjny.

Komentarz

JanuszSz, nie mam brewek akurat - nie jestem fanem tego typu wynalazkow wiec moje wypowiedzi nie powinny byc brane doslownie.

Swiadectwo homologacji jest wydawane na auto stojace w salonie, wiec teoretycznie jakakolwiek modyfikacja w samochodzie powoduje ze powstaje niezgodnosc z ta homologacja.
                                          Np wstawione 18 calowe felgi w o1, fotele z Leona, wtryski hybrydowe , inna turbina itp itd... wiec nie popadajmy w skrajnosci w interpretacji przepisów. Patrzac na Twoj podpis , to widze ze masz auto niezgodne z homologacja. :P

Brewki nie zaslaniaja odblysnikow, nie ograniczaja praktycznie wcale zrodla swiatla i bez problemu auto z takimi brewkami o ktorych tu mowimy przechodzi wszystkie badania reflektorów na stacjach diagnistycznych. Co innego tzw "okulary".

Kiedys w Corsie B mialem brewki, duzo mniejsze reflektory wiec "ograniczenie" powierzchni swiatla procentowo duzo wieksze niz w Octavii. Nie jezdzilem na zadne zaprzyjaznione stacje - zupelnie anonimowo na pierwsza lepsza stacje diagnostyczna - swiatla byly sprawdzane, regulowane jesli trzeba i odpowiednia pieczatka ladowala w dowodzie.

I na koniec. Tzw homologacja dot. samochodów dopuszczonych do ruchu, tyczy sie samochodu jaki mozna wyprodukowac i wpuscic na drogi w danym kraju, a to jak mozna pozniej modyfikowac takie auto (czyli jakie zmiany sa dopuszczalne), opisuja juz zupelnie inne przepisy. I sa w nim zapisy dot. roznych norm - tak jak np dla przpuszczalnosci szyb przy foliach , jak i jakosci przedniego oswietlenia pojazdu.

Komentarz

• kris1235
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 332

piernik, ja mam założone te pierwsze , powiem ze spoko...zreszta mozesz zobaczyc w moim podpisie albo w galerii autek...

Komentarz

• Techno200
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 782
                                              • Tesla

Kilka slow do tematu.

Policja zatrzytmywala mnie kilka razy :twisted: i nigdy za brewki sie nie czepiali. To malo prawdopodobne zeby za takie cos sie byly problemy. Dodatkowo te brewki sa bardzo w sumie gustowne, nie zaslaniaja brutalnie lamp wiec wedlug mnie nie bedzie problemu.

Druga sprawa to taka ze brewki z allegro sa robione z zywicy. I trzeba je kleic do reflektora, co moze byc pozniej problematyczne np. przy zmianie zarowki kierunkowskazu. Dobre brewki (z tworzywa ABS) ma Milotec. Tam system mocowanie jest inaczej rozwiazany. Jest srubka itp. Zobacz na stronie. Ja mam juz zalozone drugie brewki z Allegro i nie narzekam.
                                              Jak bedziesz montowal na klej to poprostu nie klej na kierunkowskazie.

ps. doczytalem.
                                              Ja wzialbym te pierwsze, drozsze. Gosc pisze ze sa z ABS, to lepszy material i pewnie beda dokladniej zrobione. Te co ja kupilem kosztowaly wlasnie okolo 20 zl i nie byly super dokladnie zrobione. 20 zl to nie majatek, a pozniej bedziesz zadowolony.
                                              Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• piernik
                                                Elegance
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 975
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Techno200, domyślam się że chodziło Ci o drugą aukcję :wink:, różnica w cenie niewielka więc też na nie się zdecyduję.
                                                JanuszSz, mam nadzieję że nasza lubelska "milicja" jednak nie weźmie mnie w obroty ko
                                                Dzięki za rady.

Komentarz

• Rudi
                                                  Ambiente
                                                  • 2006
                                                  • 195
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez JanuszSz
                                                  lec, Może powinieneś przejrzeć warunki dopuszczenia pojazdów do ruchu,to po pierwsze.Po drugie-nie każę Ci zrywać brewek z reflektorów.Po trzecie uważam,że zasłanianie reflektorów jest niezgodne ze świadectwem homologacji samochodu Skoda Octavia i każdy policjant ma prawo kazać zdemontować i zatrzymać dowód rejestracyjny.
                                                  To odpowiedz mi na takie pytanie.
                                                  1. Peugeot 306 htb moich teściów ma fabryczne brewki ( siakaś seria limitowano - usportowiona ), żadna ingerencja salonu czy domorosłego stylisty ) . Ich sąsiedzi mają również 306kę tyle że w wersji cywilnej. Lampy są takie same ale już bez brewek. Które lampy są zgodne z prawem i czy te z brewkami fabrycznymi świecą inaczej niż te bez . No i czy polucja może kazać im je zdejmować ?
                                                  2. Skoda Fabia ( ale też np Opel Astra II ). Lampy z wkładem czarnym a z wkładem srebrnym. Skąd polucjant będzie wiedział czy mam tak od początku czy sam trysnąłem ? Da mi usterkowy ?
                                                  W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

Pracuję...