Ja się przymierzam do patentu z lampką zapożyczoną z audi A6 wersja C5. Jest zbliżona formą do oryginalnej, pozostaje tylko kwestia obadania wymiarów oraz ilości pinów gnieździe takiej lampki (będę musiał dobrać do tego jakąś właściwą kostkę). Tak swoją drogą, czy ktoś z Was jest mi w stanie powiedzieć, ile jest przestrzeni pomiędzy dachem a podsufitką. Jeszcze jedna ważna sprawa: czy demontaż tylnej części podsufitki ogranicza się do zdjęcia klamek nad głowami pasażerów i tego szarego plastyku , który znajduje się z tyłu dachu?
[O2 FL] Montaż lampki z tyłu - analiza podsufitki
Zwiń
X
-
gisek, Odległość podsufitka-dach mierzysz igłą krawiecka , wkłuwając ją , ale za dużo to tam nie będzie ( coś koło 2-3 cm ) , a co do demontażu podsufitki przy tym modzie to chyba nikt tego tu nie praktykuje , bo zakłada się lampkę bez ściągania podsufitki , przez wcześniej wycięty otwór w wybranym miejscu na podsufitce .
Komentarz
-
-
Oczywiście mogę tak zrobić jak piszesz, tyle, że pozostaje problem jak tę lampkę "zaszpanować" w tak wyciętym otworze, żeby się nie przesuwała i nie wypadła na głowę. dlatego pytałem się o możliwość demontażu tylnej części podsufitkiPatent z igłą jest banalny, o tym nie pomyślałem Dzięki za pomoc
Komentarz
-
-
Witam,
Kupiłem lampke od kolegi "Koleś". Lampka z wiązka tylko do wpięcia do przedniej lampki. Zero lutowania. Jedynie wyciąć otwór w podsufitce z dostarczonego szablonu i przeciągnąć kable. Ogólnie 15min roboty i gotowe. Efekt pracy poniżej.
Polecam tego moda. Kolega "Koleś" ma jeszcze jeden taki zestaw lampki.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Gosek007Witam,
Kupiłem lampke od kolegi "Koleś". Lampka z wiązka tylko do wpięcia do przedniej lampki. Zero lutowania. Jedynie wyciąć otwór w podsufitce z dostarczonego szablonu i przeciągnąć kable. Ogólnie 15min roboty i gotowe. Efekt pracy poniżej.
Tylko "na wtyk" czy jest jakis profil od srodka (jak w ori) do ktorego wchodza zaczepy ?
Trzyma sie to (np podczas przelaczania funkcji na lampce) ?
Komentarz
-
-
Lockin lampka jest mocowana na wtyk. Ma po bokach zaczepy które się zaciskają na podsufitce. nie ma możliwości aby cokolwiek się ruszało podczas przełączania. jej sztywność jest w 90% taka sama jak przedniej. Spokojnie można teraz wyjąć szybki założyć nowe żarówki w razie spalenia i lampka ani drgnie. Spokojnie możesz kupować i montować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Gosek007lampka jest mocowana na wtyk. Ma po bokach zaczepy które się zaciskają na podsufitce.
którą po wycięciu otworu podkleja się na wewnętrzną stronę podsufitki .
Wtedy zatrzaski naprawdę dobrze dociskają całość do tapicerki .
Komentarz
-
-
Numer katalogowy 6Q0 947 291 A Y20 Tylna lampka do czytania z VW Polo
6Q0 947 291 28U
Oświetlenie wewnętrzne, latte macchiato (brązowy)
6Q0 947 291 3PT
Wnętrze krem jasny beż,
6Q0 947 291 71N
Oświetlenie wnętrza antracyt,
6Q0 947 291 7G8
Wnętrze czyste światło beż,
6Q0 947 291 82V
Oświetlenie wewnętrzne, tytanu czarny
6Q0 947 291 8YS
Oświetlenie wewnętrzne, jasny beż
6Q0 947 291 95T
Oświetlenie wnętrza cornsilkbeige,
6Q0 947 291 B41
Oświetlenie wnętrza, czarny satynowy
6Q0 947 291 Y20
Oświetlenie wewnętrzne, szary perłowy
6Q0 867 599 G Wzmocnienie 5.71
6Q0 867 596 H Przekładka 3.93
1T0 972 703 Złącze krycia 0.86
000 979 131 E (2x) odpowiedni kabel z 2 stykamiPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Jestem po operacji wstawienia takiej lampki wraz z wiążą - podziękowania dla forumowicze "koleś". Lampka trzyma się bardzo dobrze, ale z powodu krzywizny tapicerki dołożę na końcach dwa magnesy żeby zniwelować ten efekt. Pozostało jeszcze uporać się z brakiem oświetlenia w kurze i można powiedzieć, że będę zadowolony z auta.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gisekLampka trzyma się bardzo dobrze, ale z powodu krzywizny tapicerki dołożę na końcach dwa magnesy żeby zniwelować ten efekt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadzikWitam.
Przymierzam się do motażu w moim Mincie takiej oto lampki
Obrazek
Macie może jakieś doświadczenia związane z tą lampką?
Czy udalo Ci sie zamontowac ta lampke, bo przymierzam sie do wymiany standardowej z Tourana na wlasnie taka od Passata ?
Wiesz moze czy tam takze potrzebna jest ramka oraz dystans od dachu i jakie sa numery tych czesci ?
Pozdrawiam,
cholo
Komentarz
-
-
Witam serdecznie.
Posiadam octavie tour z 2012r. Na przodzie jest lampka pojedyncza,a chciałbym wymienić na tą z trzema zarowkami.Nie różnią się one wielkością ?? Wystarczy je tylko podmienić ??
Także mnie interesuje dokładka lampki na tył.Czy rzeczywiście patent użytkownika "koleś" jest wystarczający i wszystko ładnie,dobrze trzyma ?
Komentarz
-
-
Lampki jednożarówkowe są zamienne P&P z trzemażarówkowymi... ja montowałem lampki daszków przeciwsłonecznych bez żadnych ramek i trzymają się bezproblemowo, tylko gorzej jak będzie trzeba je kiedyś wyciągnąć...
Czeski Knedliczek z Meksykańską Papryczką Chili
CBTA 2.5 MPI 170 KM, KPF 5S Man.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pietrek125 Zobacz wpisLampki jednożarówkowe są zamienne P&P z trzemażarówkowymi... ja montowałem lampki daszków przeciwsłonecznych bez żadnych ramek i trzymają się bezproblemowo, tylko gorzej jak będzie trzeba je kiedyś wyciągnąć...
Dzięki za info
Komentarz
-
-
A orientuje się ktoś, czy na tył bez garba w podsufitce podejdzie lampka z O3/Superba? Nie wygląda na wysoką, a jest znacznie ładniejsza niż ta z Polo.
LAMPKA-WNETRZA-SKODA-SUPERB-II-3T0947291A-Numer-katalogowy-czesci-3T0947291A.jpg LAMPKA-WNETRZA-SKODA-SUPERB-II-3T0947291A-Waga-produktu-z-opakowaniem-jednostkowym-1-kg.jpg
Komentarz
-
-
Zmierz wysokość tej lampki. Wygląda mi, że wejdzie. W Octavii II pod podsufitką jest jeszcze dużo miejsca. Wbij szpilkę i mniej wiecej będziesz wiedział ile jest miejsca. Podsufitka ma kilka milimetrów grubości.
Co z wtyczką do tej lampki? Masz?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pakeroso Zobacz wpisNie mam tej lampki
https://allegro.pl/oferta/lampka-pod...3r-11156125334
Zamieszczone przez pakeroso Zobacz wpiswtyczki też nie mam, ale jej kupno powinno być chyba najmniejszym problemem.
Numer wtyczki 3B0 972 705
Pin do niej 000 979 131 E
Wtyczka wygląda jak do lampki przedniej z Superba 1.Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pietrek125 Zobacz wpisLampki jednożarówkowe są zamienne P&P z trzemażarówkowymi... ja montowałem lampki daszków przeciwsłonecznych bez żadnych ramek i trzymają się bezproblemowo, tylko gorzej jak będzie trzeba je kiedyś wyciągnąć...
Komentarz
-
Komentarz