Enriquez, no to masz nowe wyzwanie, daj znac co i jak przeswietlisz tego golfa. Powodzenia
obniżenie lusterka prawego przy cofaniu
Zwiń
X
-
Ten golf może mieć opcje 6XG czyli lusterka elektrycznie regulowane, ogrzewane i z pamięcią, jeśli szkło tak się poruszahttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
rrysio mam u siebie i ele.fotele ,ściemniające lusterka ( wszystkie 8) )
oraz opadające prawe lustereczko :P , na najbliższym spocie o ile któryś z kolegów będzie z kabelkiem to zrobimy skana i mogę wrzucić do wątku , tak co by ewentualni magicy od modów mieli jakieś schematy ułatwiające zabieg .Jeśli będą chętni to proszę dajcie znać ,
spota mamy już w środę .
Komentarz
-
-
Potwierdzam, nie trzeba foteli z pamięcią żeby obniżanie lusterka pasażera po wbiciu wstecznego działało. Ustawiłem w module komfortu odpowiedni bit, do tego w sterowniku drzwi kodowanie (+256) i oczywiście lusterko z dodatkowymi 4-ma kabelkami do potencjometrów.
Samochód VW Touran 2005.
Założyłem sobie też lusterko kierowcy z potencjometrami ale na razie nie widzę żeby dało się w jakikolwiek sposób zmusić do pracy tak jak prawe. Jeszcze spróbuję z drugim kluczykiem bo ktoś kiedyś wspominał że u niego jeżdżą z żoną na dwa kluczyki i kto wsiada to mu się lusterka przestawiają.<> <> <> pozdrock, jarry <> <> <>
Moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898, mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPoland
Komentarz
-
-
Tak jak pisane wczesniej. Do obnizanego lustra prawego potrzebny jest tylko silnik z potencjometrem i przekodowanie sterownika drzwi i komfort.
Lewe lustro ma potencjometry do pamieci foteli, wybierzesz odpowiednie ustawienia i sterownik to zapamieta, fotele lustra a w phaetonie i tuaregu jeszcze kierownica.Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
I mi sie udalo odpalic obnizanie lusterka na wstecznym, ale tylko prawego. Lewe, choc poprawnie zakodowane, ani drgnie na wstecznym ...
Kupilem silniczek z potencjometrami z Superba za kilkadziesiat zl, ale niestey nie dzialal tak jak nalezy - sterowanie gora-dol ustawialo lustro w lewo-prawo i analogicznie sterowaniw lewo-prawo ustawialo dol-gora :-( zamienilem kable w kostce i ale wtedy okazalo sie, ze jak regulator lustra pchalem w gore, to lusterko szlo w dol, itd. Skonczylo sie na tym, ze rozebralem ten silniczek na czesci pierwsze i zmienilem polaryzacje na podlaczeniach silniczkow. Bylo troche zabawy, ale teraz dziala jak nalezy ;-) Co wazne, to nie musialem zmieniac sterownika.
Komentarz
-
-
Znalazłem coś na temat obniżania lusterka przy wstecznym, może się przyda fachowcom :wink: bigg zamieścił opis :idea:
Myślę, że to idzie tak:
1. umieścić go w odwrocie
2. umieścić lustro w pozycji L
3. dostosować lustro, aby zobaczyć krawężnik
4. wyjąć ją z pozycji L
5. wziąć umieścić z tyłu
(4 + 5 może działać odwrotnie)
wtedy, gdy chcesz funkcja działała umieścić lustro w pozycji L i przesunąć odwrotnie inoto i lustro powinno przejść do zapamiętanej pozycji, aby zobaczyć krawężnik.
Myślę, że to jak zrobiłem moje lustro czy nie powinno być blisko, mam nadzieję, że to pomaga.Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LangustaZnalazłem coś na temat obniżania lusterka przy wstecznym, może się przyda fachowcom :wink: bigg zamieścił opis :idea:
Myślę, że to idzie tak:
1. umieścić go w odwrocie
2. umieścić lustro w pozycji L
3. dostosować lustro, aby zobaczyć krawężnik
4. wyjąć ją z pozycji L
5. wziąć umieścić z tyłu
(4 + 5 może działać odwrotnie)
wtedy, gdy chcesz funkcja działała umieścić lustro w pozycji L i przesunąć odwrotnie inoto i lustro powinno przejść do zapamiętanej pozycji, aby zobaczyć krawężnik.
Myślę, że to jak zrobiłem moje lustro czy nie powinno być blisko, mam nadzieję, że to pomaga.
Komentarz
-
-
Dwa silniczki są w autach z fotelami z pamięcią ustawienia a jeśli ich nie ma to nie ma sensu raczej wsadzać silniczka po stronie kierowcyhttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
Przecież pozycje lusterka na wstecznym sam możesz sobie ustawić dowolnie, niekoniecznie w dółhttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA mnie to tak szczerze wkurza. Powod, cofam do tylu i chce widziec czy nie przeryje bokiem kolo innego auta, a ja widze swoje kolo, czyli informacja ktora nie jest mi w tej chwili potrzebna do szczescia
Auto mam z 2008 przed FL
Siemion
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA mnie to tak szczerze wkurza. Powod, cofam do tylu i chce widziec czy nie przeryje bokiem kolo innego auta, a ja widze swoje kolo, czyli informacja ktora nie jest mi w tej chwili potrzebna do szczescia
Z drugiej strony, choć mam kamerę cofania, która elegancko wyświetla mi przestrzeń za samochodem na Columbusie, to na ogół jestem z opcji obniżania lusterka bardzo zadowolony ... a to dla tego, że codziennie wjeżdżam tyłem do garażu, w którym, jak to w garażu cały czas jakieś graty leżą na podłodze pod ścianą. Z obniżanym lusterkiem mogę się ustawić na 1 cm obok nich, nie ryzykując, że coś rozjadę.
Komentarz
-
Komentarz