Nie, ale mam jakas instrukcje z chomika i zaraz zerkne, nie znam się na elektrycznych fotelach
[ Dodano: Pią 08 Mar, 13 19:35 ]
Ok ja takiego cuda nie mam, brak guzików do fotela. Nie mam też przyciemniania lusterek i ich ustawiania do kierowcy, a szkoda
Witam wszystkich,jestem nowy na tym forum i chciałbym się podpiąć pod ten temat.Mój pasek z końcówki 2005 roku za żadne skarby nie chce obniżyć lusterka pasażera przy cofaniu mimo ze wymieniłem sterownik na max. 2 gen. oczywiście do tego potencjometry w lustrze i dodatkowe 4 kable.Podejrzewam,że przyczyną jest sterownik,po prostu max gen.2 nie pociągnie ale to tylko moje zdanie.Kilka wypowiedzi wyżej jarrypl pisze że działa mu to w touranie 2005,bezcenne było by info jakie ma sterowniki.Proszę o kontakt,o opinie i sugestie w tym przypadku,szkoda mi na darmo wyrzucać pieniądze na kolejny sterownik max gen3 w razie niezadziałania.Pozdrawiam.
Tak kodowanie przyjęte,brak usterek.Coś mi mówi,że generacja 2 sterownika czyli bodajże do maja 2006r nie dźwignie tematu i trzeba będzie zastosować max 3 gen.
w G5 G6 prawe lusterko obniża się bez elektrycznych foteli (akurat często jeżdżę G6 i ma ten bajer właśnie bez elektrycznych foteli)
Obniżanie lusterka przy wstecznym
Wymagania:
a. moduł sterujący PRAWYCH drzwi obsługujący potencjometry położenia,
b. PRAWA podstawa szkła z potencjometrami położenia,
c. być może moduł sterujący komfortu w wersji hi-line.
Lusterko się obniża przy wrzuconym wstecznym tylko wtedy, kiedy manipulator położenia lusterek jest w przełączony na prawe lusterko.
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
w G5 G6 prawe lusterko obniża się bez elektrycznych foteli (akurat często jeżdżę G6 i ma ten bajer właśnie bez elektrycznych foteli)
Obniżanie lusterka przy wstecznym
Wymagania:
a. moduł sterujący PRAWYCH drzwi obsługujący potencjometry położenia,
b. PRAWA podstawa szkła z potencjometrami położenia,
c. być może moduł sterujący komfortu w wersji hi-line.
Lusterko się obniża przy wrzuconym wstecznym tylko wtedy, kiedy manipulator położenia lusterek jest w przełączony na prawe lusterko.
No ja zrobiłem w końcu to obniżanie,moduł musi być 3 generacji w wersji max. najlepiej z 2008 roku,lustro z pamięcią no i oczywiście kodowanie NIC WIĘCEJ NIE POTRZEBA.Więcej info na pw.
Podejrzewam że jest to 1T0959702S najwyższy model sterownika do OC2FL , bez problemu obsługuje składane lusterka jak też obniżenie w czasie wrzucenia biegu wstecznego. w mojej OC2FL mam taki sam, trzeba wymienić silniczek w prawym lusterku na 8 pinowy ( ma wbudowane potencjometry), instalację od lusterka do sterownika. Kodowanie CE-09 i sterownika drzwi.
Jeżeli będziesz miał problem z kierunkami ruchu lusterek to rozłóż mechanizmy i przełóż silniczki ze swojego oryginału, tylko ich nie pomyl bo mają przeciwne obroty przy zgodnej biegunowości. Jeden z nich ma pisakiem zaznaczoną czarną kreskę po tym je rozróżnisz. Powodzenia
Komentarz