Zamieszczone przez rkb
obniżenie lusterka prawego przy cofaniu
Zwiń
X
-
obniżenie lusterka prawego przy cofaniu
Chodząc po różnych salonach samochodowych w poszukiwaniu samochodu, w pamięci zapadła mi taka ciekawa rzecz w VW. Otóż w pakiecie do Golfa dodawana była funkcja obniżania o parę stopni lusterka prawego, tak aby np. obserwować krawężnik przy parkowaniu równoległym. Tak się zastanawiam - skoro Skoda należy do VAG może i tu dało by się uruchomić taką funkcję. Co o tym myślicie?
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTak, to komplet. Jak sa elektryczne fotele to obniza sie prawe lusterko.
Gdyby ktoś kto ma w swojej Octavii elektryczne fotele podesłał autoscan z VCDSa to wiedzielibyśmy więcej.
Komentarz
-
-
kross12
Opuszczanie lusterka po wbiciu wstecznego
Jak w temacie, czy ktoś wie czy jest możliwość aktywowania owej funkcji VAGiem lub jakimś innym interfacem ?? Jeżeli tak to może ktoś napisze jakiś tutorial ? Na pewno taka wiedza przyda sie potomnym
Komentarz
-
kross12
Zamieszczone przez Andrev3Wydaje mi się że już coś takiego było na forum ale nie mam jak teraz poszukać, a opuszczane lusterko chyba jest tylko przy skrzyniach automatycznych
Komentarz
-
...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
kross12
-
Zamieszczone przez Andrev3opuszczane lusterko chyba jest tylko przy skrzyniach automatycznych
Natomiast pytanie o możliwość aktywacji bez tych foteli skierowałbym do kolegi Kropeck.
[ Dodano: 2010-06-16, 06:48 ]
PiotrekDK, ten temat dotyczy O2 sprzed FL, więc może da rade z FL?
Komentarz
-
-
Ja sprawdziłem jak to wygląda w Fordach, i faktycznie lusterko się opuszcza tylko wtedy jak jest elektryka foteli, jak jest jej brak to lusterko stoi w miejscu i faktycznie jest to związane z pamięcią ustawień foteli i lusterek. Nawet na chłopski rozum, jezeli lusterko opadnie to musi pamiętać w jakie położenie ma wrócić 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyJiro, ja to byłbym bardziej szczęśliwy gdyby prawe lusterko tez było samościemniające :roll:
[ Dodano: Czw 23 Gru, 10 12:20 ]
Zamieszczone przez hotrainCzyli to działa tylko jak się ma elektryczne fotele?
Komentarz
-
Komentarz