Zamieszczone przez koleś
Zobacz wpis
TEMPOMAT SKODA OCTAVIA II
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ciecio Zobacz wpisczy manetka 5K0 953 507 jest rozbieralna i mogę zrobić przeszczep tylko lewejTempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ciecio Zobacz wpisA podpowiesz jak się do tego zabrać?
Będzie podobnie jak w 5K0 953 521 ?
Jakieś specjalne myki ?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Cześć,
Dzięki całej wiedzy z tego wątka udało mi się prawie zamontować i uruchomić tempomat - dzięki!. Piszę prawie, bo o ile tempomat działa, to mam problem z brakiem komunikacji czujnika skrętu (00778 No signal /comunication).
Kupiłem manetkę razem z czujnikiem skrętu oraz sterownikiem "CD"
Ten sam błąd występuje zarówno z "nowym" jak i starym czujnikiem skrętu (na obu działa tempomat).
Zauważyłem, że w wiązce uciętej od dawcy jest o dwa przewody mniej -> nie było przewodów w pinie 11 i 12
Czy sterownik CD będzie funkcjonował z autem z 2004?
Studiując schematy elektryczne zauważyłem ze do 2009 sterownik komunikuje się przewodami CAN-H, Komfort i CAN-L, Komfort, oraz CAN-H, Napęd i CAN-L, Naped, a od 2010 tylko CAN-H, Komfort i CAN-L, Komfort,
Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matexz Zobacz wpismam problem z brakiem komunikacji czujnika skrętu (00778 No signal /comunication)
Zamieszczone przez matexz Zobacz wpisKupiłem manetkę razem z czujnikiem skrętu oraz sterownikiem "CD"Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Racja, pomyliłem nazwy: Kupiłem manetkę, sterownik i TAŚMĘ AIRBAG. Na jakimś filmie na YT ktoś na tą taśmę mówił czujnik skrętu i ja to powieliłem .
Dzisiaj przyjrzałem się ponownie wszystkiemu i sterownik 549 CD nie posiada pinów do czujnika skrętu. A więc błąd "No signal /comunication" uzasadniony.
Posiadam sterownik 549 bez, żadnych dodatkowych oznaczeń moje - auto jest z 2004 z początku serii.
Zamówiłem 549 AF mam nadzieje, że zadziała.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matexz Zobacz wpisZamówiłem 549 AF mam nadzieje, że zadziała.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Jak pisałeś wcześniej 2012 zazwyczaj wystarcza zmiana manetek, komputer w prawej manetce masz?Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
5K0.953.502.N - Manetki z obsługą kompa (z prawej) i tempomatu (z lewej).
napisz skąd jesteśSkoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
Witam posiadam Octavie 2 FL 2011 1.4CAXA ze sterownikiem 5K0 953 569C,wiem że to midline który obsłuży i mfa i tempomat.
Proszę jednak o pomoc z informacją czy są to tzw. zespolone manaetki oraz czy ewentualnie takie zonaczenie manetek będzie pasować 5K0953513S?
Chodzi mi konkretnie o tą aukcję:
Z góry dziękuję Wam za pomoc
Komentarz
-
Komentarz