Zamieszczone przez matompra
[O2] Poziom płynu do spryskiwaczy
Zwiń
X
-
demmsi, jeśli dobrze pamiętam - użyłem wiertła do drewna fi 30 lub 32. ale najpewniej bedzie jak będziesz mieś czujnik i uszczelke w ręce i sobie to zmierzysz.
możesz wywiercić otwór przez wyjęty halogen, na zbiorniku jest specjalne miejsce o pogrubionej ściance - jak nie trafisz to bedzie ciekło bo zbiornik ma rózne grubości ścianek i uszczelka może niedokładnie przylegać. potem pozostaje silikon.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojteniodemmsi, Nie większy jak 26 mm i potem lekko jeszcze iglakiem lub nożykiem bo plastik nie jest twardy , i nie trzeba ściągać zderzaka tylko prawe nadkole i spokojnie wyciągasz zbiorniczek 8) .
Pamięta by nie przegiąć z otworem bo potem nie uszczelni uszczelka .
Na wprost otworu po halogenie jest widoczny zbiornik z miejscem na czujnik.
Ja tak wierciłem - z wykorzystaniem zwykłej wkrętarki akumulatorowej (zmiesciła się w otwór po halogenie)
Problemem były tylko opiłki plastiku - musiałem potem wlać sporo wody do zbiorniczka (przed zamontowanie czujnika) - i opiłki wypłynęły przez wywiercony otwór.
Komentarz
-
-
I właśnie dla tego lepiej jest zdemontować zbiornik do wiercenia .->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
demmsi,->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Witam
Będę robił w przyszłym tygodniu sprzęgiełko kompresora klimy i przy okazji zdejmowania zderzaka chcę wymienić zbiornik i dodać większy z czujnikiem. Czy koś podpowie gdzie poza aledrogo można zamówić komplet elementów (zbiorniczek, czujnik z uszczelką, wtyczka, pin do licznika), może jakiś sklep wysyłkowy?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez drozdownik22Witam
Będę robił w przyszłym tygodniu sprzęgiełko kompresora klimy i przy okazji zdejmowania zderzaka chcę wymienić zbiornik i dodać większy z czujnikiem. Czy koś podpowie gdzie poza aledrogo można zamówić komplet elementów (zbiorniczek, czujnik z uszczelką, wtyczka, pin do licznika), może jakiś sklep wysyłkowy?Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez drozdownik22może jakiś sklep wysyłkowy?
Komentarz
-
Komentarz