Zamieszczone przez bzyq_74
Park assist OII przed liftem zeby pokazywal na Columbusie
Zwiń
X
-
Park assist OII przed liftem zeby pokazywal na Columbusie
- sterownik prak asist (1Z0 919 475 A)
- gateway ( 1K0 907 530 P,albo AA)
- CAN kabel (000 979 987)
- glosnik(8E0 919 279) +kostka (4B0 972 623)
- piny (000 979 009)
-------
1) Kostka T16 s oran¾ovo/hnìdým drátem-pin 7 a oran¾ovo/zeleným na pinu 14
- Wyjmi piny 3,7 a 14 a izolovat
2) CAN kabel
- zeleno/¾lutý (CAN High) na pin T16/6
- bílo/¾lutý (CAN Low) na pin T16/15
3) Dorobic kabel do Gateway
- CAN-High - zeleno/¾lutý na T20e Pin 16
- CAN-Low - bílo/¾lutý na T20e Pin 06
4) Glosnik przod
- na piny 3 a 4 (glosnik przod) kostka ve srodku T12 (czujniky przod)
- pøepojit piny ze svorkovnice T16/2 a T16/10
5) Prawa kostkaT12 (czujniky tyl)
- piny 1,7,8,9 do pinu 8
- piny 6,10,11,12 do pinu 11
6) Glosnik Tyl
-- piny na T16/2 a na T16/10
7) Kódování
- 19-Gateway - pøihlásit 10-Assist. parkování a zru¹it 76-Park. pomocník
- 10-Assist. parkování kódovat na 000004 nebo na 000002
- 37-Navigace - Byte_0 Bit_3 - Parking Aid/Park SteerAssist Monitoring active
-
-
tak samo z Bolero?...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
PiotrekDK: tak samo z Bolero (czy też z RCD-510).
Kupiłem parę miesięcy temu Bolero z nowego Superba. Do tego części, które wymienia powyżej Grygy (oprócz Gateway'a bo mam u siebie z końcówką 'Q', ale czytałem na forum vw, że działa już od wersji 'L').
Dzisiaj udałem się na małą wycieczkę do Grygy'ego .... Ten magik zamontował wszystko u mnie w 3 godzinki, zakodował jak należy i bingo! wszystko działa jak należy na moim Bolero mam piękną srebrną Octavkę Combi na ekranie a czujniki działają jak marzenie
Jutro postaram się zrobić parę fotek to zamieszczę tutaj.
DZIĘKI WIELKIE GRYGY ZA POŚWIĘCENIE SWOJEGO CENNEGO CZASU I.... ZA CYGARKO w sumie sukces trzeba opalić czymś konkretnym
Pozdro!
[ Dodano: Sob 24 Paź, 09 20:05 ]
Zgodnie z obietnicą zamieszczam parę fotek. Sorki za jakość, robiłem je wieczorem...
Aha! zapomniałem jeszcze dodać, że Grygy powiedział, że jestem pierwszy z Bolero, u którego robił tego moda widać, że da się tak samo jak w przypadku Columbusa, może grafika ciut gorsza ale... who cares... ważne, że wizualizacja działa
Pozdro!
Komentarz
-
-
Czesc,
Czy moze mi ktos powiedziec jaki kabel kupic aby zakodowac wlasnorecznie radio columbus rns510 pod parktronica ?
Na dzien dzisiejszy zaktualizowalem soft do 2720, wszystko dziala poprawnie, tylko dodatkowo chcialbym dodac parktronica na wyswietlaczu.
Oryginalnie byl zainstalowany, takze wszystkie podzespoly sa, z moich informacji wynika ze wystarczy zakodowac radio.
Prosze o pomoc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krsoneCzesc,
Czy moze mi ktos powiedziec jaki kabel kupic aby zakodowac wlasnorecznie radio columbus rns510 pod parktronica ?
Na dzien dzisiejszy zaktualizowalem soft do 2720, wszystko dziala poprawnie, tylko dodatkowo chcialbym dodac parktronica na wyswietlaczu.
Oryginalnie byl zainstalowany, takze wszystkie podzespoly sa, z moich informacji wynika ze wystarczy zakodowac radio.
Prosze o pomoc.
Jeśli Twój moduł jest z końcówką 283 (A) to niestety czeka Cię wymiana modułu, zakup sygnalizatora akustycznego i trochę zabawy z kabelkami. Jeśli masz moduł z końcówką 475 (A) to jest to kwestia kodowania tylko i wyłącznie.
Jeśli masz MY2008 i wyższy to jest szansa że moduł jest prawidłowy i wystarczy Ci VAG.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krsoneDzieki wielkie
[ Dodano: Pon 19 Kwi, 10 12:42 ]
Niestety kolega neck99 pisze ze nie zalatwia takich rzeczy, kiedys raz zalatwial dla kogos, ale juz sie w to nie bawi.
Komentarz
-
-
Czytalem o nich obsluguja auta do 2004 wlacznie. Naszych nie obsluzy.
Znalazlem jeszcze cos takiego http://allegro.pl/item999086242_vag_..._diagnoza.html
Niestety nie facet nie potrafi sie okreslic czy tym kablem moge uruchomic soft VCDS aby zakodowac radyjo.
Komentarz
-
-
Ktos to robil juz sam?
- piny 1,7,8,9 do pinu 8
- piny 6,10,11,12 do pinu 11
Jak mam to rozumiec? Smostkowac kable 1/7/8 i 9 i wsadzic je do gniazda nr 8 ?
I co z tymi glosnikami ? Mam sie podlaczyc w instalcje audio ?
No i czy to dziala przed FL tylko z tym danym wybranym numerem Gatewaya czy z AD tez poleci ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
AA, AD - polecą oba. Tylko w aucie PRZED FL to MUSZĄ być gateway'e z FL'ki.
Głośnik - w przed FL, nawet jeśli czujniki parkowania były z tyłu i z przodu, "obsługiwał" je jeden głośnik. W nowych sterownikach tył ma swój, przód ma swój. Dlatego są dwie sztuki.
A co do mostkowania, to wyciągasz z wtyczki piny 1/7/9, obcinasz końcówki i dolutowujesz do kabelka pinu 8. :-)
Robiłem trzy fury w ten sposób :-) tylko zawsze Martin zajmował się przodem, więc nie wiem który CAN do którego kabelka we wtyczce CAN Gateway'a się wpinał.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckw przed FL, nawet jeśli czujniki parkowania były z tyłu i z przodu, "obsługiwał" je jeden głośnik
jeden na słupku drugi na podszybiuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz