[O2] Multifunkcje mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• luzak102
    odpowiedział(a)
    dzieki koledze koles multifunkcje mam i ja naprawde super robota goraco polecam

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Numer przycisków jest od spodu. Nie widać go. Musiałbyś wyjąć ramkę z przyciskami żeby zobaczyć czy będą pasować do O2. Ja mam takie przyciski i kierownicę też. Ramki do wyboru, piano black, biała, srebrna.

Zostaw komentarz:

• cobreti
    odpowiedział(a)
    Witajcie. Chcialbym dorzucic do swojego potworka kierownice multi, maxidot i tempomat
    Czytałem ze musi byc kierownica 5L0. znalazlem takie kierownice z Rapida:
    Jedna z 5L0, przyciski niby jak na Waszych zdjeciach ale maja numer 5E0419685A a druga kierownica z Rapid Sport z takimi samymi przyciskami ale numer kierownicy to nie 5L0
    Pomożecie?
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Fransla Zobacz wpis
    najlepiej z okolic Warszawy ale niekoniecznie, priorytetem jest solidność
    Przyjedź na Śląsk. Zrobię Ci to.

Zostaw komentarz:

• Fransla
    odpowiedział(a)
    Witam wszystkich serdecznie. Potrzebuję pomocy w temacie doposażenia mojej O2 FL w multifunkcyjną kierownicę oraz bluetooth ( radio SWING, maxidot ) - proszę o polecenie sprawdzonego elektronika, który mógłby wykonać dla mnie taką usługę - najlepiej z okolic Warszawy ale niekoniecznie, priorytetem jest solidność. Jeżeli któryś z kolegów ma doświadczenie w tym temacie, wie jak to wykonać i chciałby sam się tym ewentualnie zająć to proszę o kontakt. Byłem u jednego Pana z polecenia, który podpiął samochód do komputera sprawdził program i stwierdził, że bez problemu da się to w moim konkretnym przypadku wykonać. Niestety od 2 miesięcy mimo kilku rozmów dalej nie doczekałem się wyceny także odpuszczę sobie już tego Pana i jego usługi. Proszę o komentarze i pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Komputer obsługuję z manetki. Wczoraj chciałem jeszcze raz przełożyć sterownik kierownicy, ale zaszwankował vcds więc odpuściłem.
    A jest ktoś, kto by mi sprawdził ten sterownik, wiązkę, kierownicę, czy to w ogóle sprawne? Oczywiście nie za darmo.

Zostaw komentarz:

• jasiek2905
    odpowiedział(a)
    Jeżeli nie ma komunikacji z kierownicą to tylko może działać z manetki, bo raczej komunikacji z kierownicą nie ma.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Ok. A obecnie masz komputer pokładowy z manetki?

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
    Potrzebujesz inną manetkę z prawej strony. Mogę wysłać odpowiednią.
    Mam zespolone. Wymieniałem kiedyś, by mieć tempomat.

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jasiek2905 Zobacz wpis
    Widać całkowity brak komunikacji z sterownikiem w kierownicy, może wiązka lub sterownik w kierownicy a nawet sterownik koła kierownicy trzeba sprawdzić pierwsze połączenia. Ja mam trochę inne kodowanie: 108A140000
    Może i tak. Wiązki mam dwie, na obydwu tak samo. Może faktycznie sterownik.

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
    Sterownik wymieniłeś. A robiłeś jakieś kodowanie VCDSem?
    Bo mi to wygląda na niezakodowane.
    Robiłem, w sterowniku z końcówką H wybierałem różne platformy, ale przyciski były martwe. Może to one są popsute? Pokombinuję jeszcze.

Zostaw komentarz:

• jasiek2905
    odpowiedział(a)
    U mnie jest zamontowany sterownik z końcówką E a ty masz z H. E nie ma czujnika kata skrętu a H tak to może być powód jednego z problemów.

Zostaw komentarz:

• jasiek2905
    odpowiedział(a)
    Widać całkowity brak komunikacji z sterownikiem w kierownicy, może wiązka lub sterownik w kierownicy a nawet sterownik koła kierownicy trzeba sprawdzić pierwsze połączenia. Ja mam trochę inne kodowanie: 108A140000

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Potrzebujesz inną manetkę z prawej strony. Mogę wysłać odpowiednią.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Sterownik wymieniłeś. A robiłeś jakieś kodowanie VCDSem?
    Bo mi to wygląda na niezakodowane.

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Chyba jest:

Adres 16: Koło kierownicy Plik etykiet: 5K0-953-569.clb
    Oznaczenie elementu: 5K0 953 501 BA HW: 5K0 953 569 H
    Komponent i/lub wersja: LENKS.MODUL 014 0140
    Kodowanie: 5182104000
    Kod serwisu: WSC 00020 999 12345
    Zbiór danych ASAM: EV_VW360SteerWheelUDS A03004 (VW36)
    ROD: EV_VW360SteerWheelUDS.rod
    VCID: 6ADB74A98D7FEE149F-803E
    2 - ilość znalezionych błędów. Oto one:

335876 - Magistrala danych układu napędowego
    U0002 00 [009] - brak komunikacji
    Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów
    Ramka zamrożona:
    Stan błędu: 00000001
    Priorytet błędu: 6

Częstość błędu: 1
    Wew.licznik błędów: 239
    Przebieg: 198324 km
    Data: 2099.14.17
    Czas: 20:36:07

365080 - Jednostka sterowania (przyciski obsługi) w kierownicy
    U108E 00 [009] - brak komunikacji
    Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów
    Ramka zamrożona:
    Stan błędu: 00000001
    Priorytet błędu: 6
    Częstość błędu: 1
    Wew.licznik błędów: 239
    Przebieg: 198324 km
    Data: 2099.14.17
    Czas: 20:36:07

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    pytanie czy jest komunikacja ze sterownikiem multikierownicy

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    to gniazdo jest do aut (passat, cc), gdzie jest osobna manetka tempomatu

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Walczę z moim turem i niestety nie udało mi się uruchomić multifunkcji. Co mogę robić źle?
    A więc do dzieła:
    Posiadam maxidot 1Z0920843Q, zespolone przełączniki z tempomatem i obsługą komputera.
    Wymieniłem:
    1. sterownik kierownicy 5K0.953.569.C na używany 5K0.953.569.H
    2. kierownicę na 3T0.419.091
    3. podłączam nową wiązkę: 3T0.971.584.A
    I nie działa nic. Przyciski nie podświetlają się, klakson też nie trąbi....
    Sterownik kodowany w VCDS na klika sposobów i nic.

Zastanawiam się, za co odpowiada wolne gniazdo w sterowniku kierownicy w lewym dolnym rogu.

Z ciekawostek: zauważyłem, że na nowym sterowniku kierownicy wreszcie poprawnie działa mi BT (3c8035730a) na maxidot. Wcześniej opcje przeskakiwały co 2 pozycje, teraz jest idealnie.

Jeszcze przy okazji przestał działać czujnik g85, który chyba jest w maglownicy.
    Sypie mi przez to błędami i nie działa doświetlanie zakrętów, na szczęście innych objawów brak.
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez obrus; 15979.

Zostaw komentarz:

• andrzejDST
    odpowiedział(a)
    Okazało się jeszcze, że przycisk reset w prawej manetce (radio włączone), po naciśnięciu przełącza w stacji multimedialnej - radio na tel,avi,voice , USBi tak w kółko. Nie działa na komputer, dopiero po wyłączeniu radia powraca jego funkcja normalna.

Zostaw komentarz:

• andrzejDST
    odpowiedział(a)
    Witam,
    Zamontowałem kierownicę multi. przed lift. bez tel. moduł pod kierownicą to 1K0-953-549-AQ . Radio to multimedialny chinol- ISUDAR 2 din . W kierownicy działają wszystkie przyciski za wyjątkiem tych po lewej stronie- zewnętrznych, które mają po dwie strzałki. Po podłączeniu oryginalnego radia -działają. Czy można coś z tym zrobić? Auto to Octavia II 1,6 MPI 2005

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez michumal Zobacz wpis
    ok, zakupiłem taśmę 5k0953569e i wszystko śmiga.
    brawo ty!!!

Zostaw komentarz:

• michumal
    odpowiedział(a)
    Ok, zakupiłem taśmę 5K0953569E i wszystko śmiga. Poniżej fotka, płytki na której widać, że ma brakujący element z płytki AB. Wniosek, zatem taki, że płytka AB nie pasuje do szkodnika.
    IMAG3557.jpg

Zostaw komentarz:

• michumal
    odpowiedział(a)
    Panowie sprawdziłem na wszelkie sposoby tą taśmę AB i okazało się, że jest tak jak myślałem, jest w 100% sprawna i nie pasuje do mojego toura. Okazało się, że brak jest przejścia jednego pinu od złącza ze stacyjki (białej kostki od spodu ze stacyjki) do złącza kostki taśmy do instalacji tej czarnej wielopinowej. Porównałem sobie obie płytki i są istotne różnice, a przede wszystkim brak jednego elementu na płytce AB, który to jest na mojej płytce (bez liter czyli 5K0953569). Widać to na zdjęciach poniżej. Objaw jest taki, że plus po stacyjce nie przechodzi przez płytkę i nie idzie dalej do instalacji i po przekręceniu kluczyka, nie dzieje się nic, martwa i głucha cisza.
    IMAG3452 (1).jpgIMAG3451 (1).jpg

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez michumal Zobacz wpis
    Jeszcze trochę powalczę z nią,
    Wyślij do Kolegi sendrek :-))))

Zostaw komentarz:

Pracuję...