[O2] Multifunkcje mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• maxpaynemm
    odpowiedział(a)
    To jest sterownik który obsłuży ci graty ze skody poliftowej, zarówno kierownice jak i radio. Nie jestem pewien czy przedliftowa kierownica MF zatrybi z poliftowym radiem na jakimkolwiek module w pełni... może bardziej doswiadczeni sie wypowiedzą

Zostaw komentarz:

• Marlin
    odpowiedział(a)
    marbab, Dzięki za odpowiedź. pytanie czy sterownik kiery jest p&p? możesz podać jakiego symbolu mam szukać? ten? 1K0953549CH. trzeba coś robić dodatkowego? czy będzie działać z moją kierownica?

Dodam jeszcze ze zmianiałem gatewaya z 2009r z końcówką AA

Zostaw komentarz:

• marbab
    odpowiedział(a)
    Marlin, masz radio poliftowe i raczej nie obejdzie sie bez zmiany sterownika kiery. Trzeba bylo lepiej kupic Columbusa bo wystarczy łatke wgrac.

Zostaw komentarz:

• Marlin
    odpowiedział(a)
    Witam, sorka za odkopanie tematu , Panowie posiadam Octavie 2 z 2004r. niedawno wymieniałem Panel klimatyzacji na poliftowy i radio na SWING. mam orginał skórzaną kiere MF i chciał bym ja zostawić tylko zaprograować radio Swinga pod nią lub odwrotnie (kierownice pod radio) czy jest to mozliwe? trzeba coś wymieniać ? czy trzeba kierownice i moduł ? czy mozna sam moduł? jak na razie działa mi tylko wyciszenie podświetlanie oraz przewijanie a natomaist VOL+ i Vol - nie działa. da się temu zaradzic? z góry dzieki pozdrawiam Marcin.

Zostaw komentarz:

• dasman13
    odpowiedział(a)
    Niestety nie, a to wystarczy? Z kad ja pobrac? No i jak wgrac? Tylko z plyty czy z sd tez pojdzie? Dzieki za zainteresowanie i szybka odpowiedz.

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Łatkę do Columbusa (do obsługi multifunkcji przed FL) masz wgraną ?

Zostaw komentarz:

• dasman13
    odpowiedział(a)
    Przepraszam ale po przeczytaniu tematu nadal nie do konca wiem co mam wymienic/dokupic zeby dzialala mi kierownica multi. Prosilbym o rade. Mam octavie 2 z 2007 roku z kiera multi tylko do radia, modul kierownicy z koncowka AQ i radio Columbus. Reaguje tylko jeden przycisk, mianowicie z lewej strony prawy gorny przycisk, wydaje tylko jakis dzwiek. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    mackowski, wysłałem drugą manetkę wycieraczek.

Zamieszczone przez mackowski
    krzynol powiedz mi, jest jakaś opcja żeby to ruszyło?
    Ja byłem przekonany, że jak jest maxi-dot to po dołożeniu kierownicy multi komputer będzie działać z kierownicy.
    Jak widać nie jest to takie oczywiste.

Zostaw komentarz:

• mackowski
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol
    mackowski, nie ty pierwszy masz ten problem
    to prawdopodobnie kwsetia softu licznika
    krzynol powiedz mi, jest jakaś opcja żeby to ruszyło? Da radę przekodować ten licznik czy trzeba się po prostu przyzwyczaić do faktu, że MF działa tylko dla radia, a manetka dla kompa..?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    mackowski, nie ty pierwszy masz ten problem
    to prawdopodobnie kwsetia softu licznika

Zostaw komentarz:

• mackowski
    odpowiedział(a)
    Panowie, proszę o pomoc:

Ocavia 2FL 1.9 TDI DSG z 2009 - kierownica skóra bez MF, licznik MD, tempomat itd.. Sterownik pod kierownicą 1K0 953 549 CM. Zakupiony sterownik 1K0 953 549 CH, wiązka 1K0 971 584 C i kierownica cztero raienna MF z symbolem telefonu zamiast kółka.

Podczas wymiany kierownicy okazało się, że wtyczka z wiązki jest inna niż w kierownicy (5 vs. 6 pinów) jednak, z pomocą telefoniczną jednego z kolegów udało się podmienić piny w wiązce kierownicy (1 z 3) i wszystko ruszyło (podświetlenie, działanie, klakson itd..).

Po wymianie i kodowaniu, lewa strona działa ok, natomiast po prawej stronie kierownicy działa tylko przełączanie między dziennym, a całkowitym MFA (1 i 2) - kliknięcie rolki. Próbowałem wielu wariantów kodowania, ale nic nie pomagało. Co może być przyczyną, że nie działa w pełni kierownica? Bez względu na kodowanie, manetka zawsze działa (nie była zmieniana na taką bez sterowania komputerem)..

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Wojtenio, dzięki za szybką odpowiedź. :-)

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez georgg
    Czy manetki zespolone 5K0953502M oraz 5K0953521AT to jest dokładnie to samo? Wygladają identycznie (przynajmniej na zdjęciach).
    Tak , manetki 5K0 953 521 AT były do 29.03.2010 , po tej dacie zastąpioną je 5K0 953 502M .

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Pytanie do znawców. Czy manetki zespolone 5K0953502M oraz 5K0953521AT to jest dokładnie to samo? Wygladają identycznie (przynajmniej na zdjęciach).

Zostaw komentarz:

• neeji
    odpowiedział(a)
    tak mi się wydawało , dzięki

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    neeji, według Ross-Tech multifunkcję tak ale tempomatu nie.

Zostaw komentarz:

• neeji
    odpowiedział(a)
    moduł 5K0953569S obsłuży tempomat i multi w octavia II 2012r ?

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez valdi222
    Georgg dzięki za pomoc
    Proszę bardzo. :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez neeji
    dzięki za wytłumaczenie. :idea:

może miałby ktoś do sprzedania moduł 5k0-953-569H lub E ?

znalazłem kilka na allegro tylko trochę za drogie jak dla mnie,
    napisz PW do koleś on lubi mieć takie rzeczy. :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• neeji
    odpowiedział(a)
    dzięki za wytłumaczenie. :idea:

może miałby ktoś do sprzedania moduł 5k0-953-569H lub E ?

znalazłem kilka na allegro tylko trochę za drogie jak dla mnie,

Zostaw komentarz:

• valdi222
    odpowiedział(a)
    Witam,
    Octavka się przespała moduły też i dzisiaj po ponownym kodowaniu wszystko zadziałało a więc mam i ja. Pozostała ramka do dodania i The end.
    Georgg dzięki za pomoc
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez neeji
    dzięki za szybką odpowiedz

z tego co zrozumiałem to potrzebuje moduł 5K0 953 569 h

wiązkę 3T0 971 584

i kierownice po lifcie obsługującą LIN 2.0

czy nie posiadając MAXIDOT przyciski z prawej na kierownicy mogą się do czegoś przydać ?
    ( lepiej kupić kierownice z przyciskami do telefonu czy tym kółkiem )

[ Dodano: Wto 08 Mar, 16 23:56 ]
    czy żadne z tych przycisków nie obsłużą nic innego oprócz MAXIDOT
    Przeczytałeś cały temat. :evil: Już było pisane, ze jak masz radio np. Swing tak jak ja to prawa strona obsługuje: zmianę żródła dzwięku (kółeczko na przyciskach) oraz częściowo komputer pokładowy.

Kierownica do kupienia taka jaką Ci wskazałem na zdjęciu. Może też być trójramienna.

Zostaw komentarz:

• neeji
    odpowiedział(a)
    dzięki za szybką odpowiedz

z tego co zrozumiałem to potrzebuje moduł 5K0 953 569 h

wiązkę 3T0 971 584

i kierownice po lifcie obsługującą LIN 2.0

czy nie posiadając MAXIDOT przyciski z prawej na kierownicy mogą się do czegoś przydać ?
    ( lepiej kupić kierownice z przyciskami do telefonu czy tym kółkiem )

[ Dodano: Wto 08 Mar, 16 23:56 ]
    czy żadne z tych przycisków nie obsłużą nic innego oprócz MAXIDOT

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    neeji, tu obejrzyj zdjęcia sterownika jaki potrzebujesz oraz kierownicy (może mieć też sterowanie radiem) do tego kabelek do multifunkcji . http://forum.octaviaclub.pl/nviewtop...asc&start=1425

Zostaw komentarz:

• neeji
    odpowiedział(a)
    A co do kierownicy?

[ Dodano: Wto 08 Mar, 16 22:46 ]
    kilka stron wcześniej widziałem podobny temat tylko równierz pozostał bez odpowiedzi :cry:
    pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    neeji, przeczytasz ten temat od początku to będziesz wiedział.

Zostaw komentarz:

Pracuję...