[O2] Multifunkcje mam i ja :)
Zwiń
X
-
ciekawi mnie tylko czy kabelek potrzebnie nabyłem czy może mam takowy zainstalowanywg was lepiej odłączyć akumulator wyjmując poduche?
-
-
a jak manetka zostanie ta ze sterowaniem to będzie walić błędami ? czy nie
Zostaw komentarz:
-
-
Napisałem, że jak nie masz maxi-dota to manetki nie wymieniaj.
Jak masz maxi to zmień manetkę i licznik powinien Ci działać z kierownicy.
Aukcja wyżej jest przykładowa. Da się ją wyrwać taniej.
Np.:
Zostaw komentarz:
-
-
mam maxi dota dokładałem.Na prawej manetce mam sterowaniem maxi dot. Tempomat mam orginalnie. czyli prawej manetki nie zmieniam
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez picia136 Zobacz wpisMacie moze nr katalogowy manetki
Jak nie masz maxi-dota to prawej nie wymieniaj.
Zostaw komentarz:
-
-
Mam do was pytanie wlasnie jestem.na etapie dokladania.mf do o2 przed fl. Mam juz kiere kabelek bo.nie chce przerabiac, mod ktory mialem obsluzy kiere. Ale doszly mnie sluchy ze jeszcze manetka do wymianay jest prawa bo mam w niej sterowanie, prawda ? Macie moze nr katalogowy manetkiOstatnio edytowany przez picia136; 17202.
Zostaw komentarz:
-
-
W końcu doszedłem o co biega nie mając tej oryginalnej wtyczki.
Tak jak myślałem numeracja pinów zaczyna się w gnieździe przycisków w kierownicy od lewej strony, zaraz za tym pustym.
Miałem podłączone odwrotnie,od prawej do lewej. Myślałem, że skoro brakuje jednego pinu z lewej to powinno to lecieć od prawej do lewej.
Tak wygląda prawidłowa numeracja.
Kierownica ożyła, tzn działa zmiana stacji, wyszukiwanie, włączenie podświetlenia.
Niestety nie działa wyciszenie radia. Żadnych błędów już nie ma.
W grupie 009 po wciśnięciu przycisku wyciszania pojawia się cyfra 43.
Prawidłowy schemat dla kierownicy z O2 (2004-2008) wygląda w takim razie tak.
Ostatnio edytowany przez dieselinside1900; 43793.
Zostaw komentarz:
-
-
O rzesz...
To ja tu myślę co tam jest nie tak a Ty nie masz odpowiedniej wtyczki nawet. Ech...
Jak ją będziesz miał to podłącz tak jak na rysunku i wtedy jak nie będzie działać to pisz. A pewnie będzie działać. Więcej cierpliwości
Oryginał to chyba to:
Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.
Zostaw komentarz:
-
-
Wtyczki jeszcze nie mam, czekam na dostawę. W wiązce przycisków jest 5 pinów, w tym jedno miejsce z lewej strony jest wolne bez pinu. Wykorzystałem do testów na razie wtyczkę z forda.
Znalazłem na tej stronce https://www.drive2.com/l/5940134/ opis ze zdjęciami i widać tam wtyczkę, tylko piny są wpięte od lewej strony wtyczki, a ja mam z prawej. Ten brązowy to zapewne masa. Czyli wychodziłoby, że mam nie z tej strony wtyczki wpięte przewody.
Gdybym chciał założyć całą wiązkę to z jakim numerem szukać?Ostatnio edytowany przez dieselinside1900; 43793.
Zostaw komentarz:
-
-
dieselinside1900, niby masz to dobrze połączone jeśli jest tak jak na rysunku.
Jedyne co mi nie pasuje to wtyczka. Na zdjęciu jest do kierownicy poliftowej. Nie wiem jak Ci się udało to połączyć bo poliftowa ma 6 pinów a przedliftowa 5 pinów.
Zamieszczone przez picia136 Zobacz wpisKoles modul jest pod kierownica? Wystarczy zdjac oslone?
Zostaw komentarz:
-
-
Koles modul jest pod kierownica? Wystarczy zdjac oslone? Ktora kierownica bedzie ok do o2 z 2005 przed liftem i nie bedzie problemow z montazem az takiego
Zostaw komentarz:
-
-
Nic mi nie mówią takie schematy niestety.
Kierownica jest taka
Moduł 1K0-953-549-AK jest od tej kierownicy wyciągnięty z auta, niestety wiązki już nie było. Wcześniej miałem moduł z końcówką 1K0-953-549-BC
Teraz mam podłączone tak i nie działa sygnał, nie ma podświetlenia przycisków, żadnej reakcji tylko błąd w kompie 01426
Ostatnio edytowany przez dieselinside1900; 43793.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie wiem co źle robię, mam błąd 01426. Obstawiam że coś z tymi panami w tej wtyczce. Kontrolki zgasly tempomat działa. Kierownicę mam z 2006
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dieselinside1900 Zobacz wpisPIN8 zostawić tam gdzie jest, czy wpiąć w PIN4 czarnej wtyczki?
Zamieszczone przez picia136 Zobacz wpisPodłącze się do tematu o2 z 2005r przed lift. Chciał bym dołozyć multifunkcyjną kierownicę. Potrzebuje kierownice moduł czy coś jeszcze? Macie jakieś nr cześci ?
Będzie też potrzebny kabelek, o którym wyżej piszemy. Oryginalny lub przerobiony ten co masz teraz.
No i jaką kierownicę chcesz zamontować?
Zostaw komentarz:
-
-
Podłącze się do tematu o2 z 2005r przed lift. Chciał bym dołozyć multifunkcyjną kierownicę. Potrzebuje kierownice moduł czy coś jeszcze? Macie jakieś nr cześci ?
Zostaw komentarz:
-
-
PIN8 zostawić tam gdzie jest, czy wpiąć w PIN4 czarnej wtyczki?
Czy wystarczy po prostu spiąć te piny PIN1 --> PIN7 (srebrny konektor klaksonu) PIN3 --> PIN9, a reszty nie ruszać?Ostatnio edytowany przez dieselinside1900; 43793.
Zostaw komentarz:
-
-
PIN1 --> PIN7 (srebrny konektor klaksonu)
PIN3 --> PIN9
Zostaw komentarz:
-
-
Aktualnie czekam na wtyczkę, ale chciałem zrobić testy kierownicy i interesuje mnie kolejność pinów w czarnej wtyczce do multifunkcji, który pin będzie pierwszy, ten z prawej?
Czy ten opis dla kiery O2 FL będzie dobry dla kiery O2?
Łączymy PIN1 z wtyczki poz.1 z PIN 9 żółtej wtyczki
Łączymy PIN2 z wtyczki poz.1 z pin 10 żółtej wtyczki
Usuwamy taśmę do formowania wiązki - tą czarną i wypinamy z żółtej wtyczki pin 8
Wypięty PIN 8 wkładamy do PIN 4 wtyczki poz. 1
Wpinamy PIN3 do wtyczki poz. 1 i ucinamy drugą zbędną część
Dolutowujemy skrócony PIN3 do kabla srebrnego konektora klaksonu
Zostaw komentarz:
-
-
super, dzieki za info, pomogl mi magik od radia tego typu, wgralem soft, nizszy niz moj, MF ozyla :-) . Jedyny myk który musiałem zrobić to trzymając długo setup w ustawieniach systemu pozwolić na downgrade, inaczej dostawałem błąd, magik od radia sugerował jeszcze żeby robić to na wyłączonej stacyjce.
Zostaw komentarz:
-
-
staniusek, zeby Ci kiera dzialala z Columbusem musisz wgrac latke w zaleznosci jaki soft radia posiadasz. Tutaj masz odpowiednie oprogramowanie i info jak to wykonac. Byc moze trzeba bedzie tez zmienic kodowanie radia.
Jesli chodzi o bluetooth to sterownik 5N0 035 730 z koncowka A,B i C napewno dziala z Columbusem i starymi zegarami. Jest to wersja Premium z rSap.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: