[O2] Multifunkcje mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez qqq1 Zobacz wpis
    Proszę o informacje czy moje przypuszczenia są prawidłowe
    Możesz brać to od chińczyków ale tam widzę wtyczkę do kierownicy przedliftowej. Będziesz więc musiał kupić odpowiednią wtyczkę i ją wymienić.

Zostaw komentarz:

• qqq1
    odpowiedział(a)
    Cześć,

powoli myślę nad instalacją kierownicy multifukcyjnej w moim aucie. Przejrzałem temat i coś już wiem, ale muszę się upewnić zanim coś kupię.

Pacjent:
    O2 FL 2010 1,4 TSI AMBIENTE

posiada kierownicę zwykłą, komputer z trip1, trip 2 itp

Planuję kierownicę z multifunkcją np taka od O2 FL przykład -->http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-l...040018877.html rozumiem że tu przekładam swoją poduszkę powietrzną i pasuje.

W przyszłości radio na androidzie. Tempomatu nie potrzebuję.

Jeśli chodzi o kierownicę jak z przykładu rozumiem że muszę wymienić moduł od kierownicy i kabelek ?

Obecnie siedzi :

Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY9.lbl
    Part No SW: 1K0 953 549 CQ HW: 1K0 953 549 CQ

a muszę kupić 1K0 953 549 CH i kabelek 5K0 971 584 C ??

np taki zestaw https://pl.aliexpress.com/item/OEM-M...ceBeautifyAB=0

Proszę o informacje czy moje przypuszczenia są prawidłowe. Generalnie chciałbym kierownicę od O2 FL ( z rolką) bo ta mi się bardziej podoba wizualnie niż z przed liftu

pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• daroblue
    odpowiedział(a)
    Dziękuję za pomoc..wtorek będę miał te manetki z tasma kierownica już jest kabelek też..odezwę się jak zamontuje...
    Jeszcze raz dzieki

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez daroblue Zobacz wpis
    czy ten komplet bzalatwi sprawę...
    Tak. Możesz to kupić.

Zostaw komentarz:

• daroblue
    odpowiedział(a)
    To mam teraz....W manetce po prawej jest przycisk trip do zmieniania w liczniku to nie maxi dot....pod kierownica nie ma tego modulu komfortu czy jak to zwał.. kierownicę kupiona mam z octavia z telefonem po prawej stronie.czy ten komplet bzalatwi sprawę...https://www.olx.pl/oferta/manetki-ta...5-IDr4bvp.html tylko po prawej nie ma w manetce tego trip czy to znaczy że będzie można sterować z kierownicy.z góry dziękuję za pomoc
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez daroblue; 45710.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Ok...A może podpowiedzialbys co dokładnie kupić i jaka taśmę airbaga.
    Podnieś obudowę kolumny kierowniczej i zrób zdjęcie manetek i sterownika i wrzuć tu.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Trzeba wiedzieć co masz teraz. Najlepszy byłby autoscan auta. Jak będziemy wiedzieć jaką masz taśmę airbag to dobierze się manetki z obsługą tempomatu. Do tego oczywiście kierownica i kabelek do multifunkcji.

Zostaw komentarz:

• daroblue
    odpowiedział(a)
    Ok...A może podpowiedzialbys co dokładnie kupić i jaka taśmę airbaga.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Cześć...Mam takie pytanie chciałem założyć tempomat i multikfunkcje w o2fl 2012r ambiente
    Ale po rozegraniu osłony okazuje się że niema pod kierownica modulu komfortu a manetki są zespolone....czy jest jakaś możliwość zamontowania tempomat i multifunkcji.dziekuje z góry za odpowiedz
    do multifunkcji i tempomatu potrzebna jest odpowiednia taśma airbag a nie moduł komfortu.

Zostaw komentarz:

• daroblue
    odpowiedział(a)
    Cześć...Mam takie pytanie chciałem założyć tempomat i multikfunkcje w o2fl 2012r ambiente
    Ale po rozegraniu osłony okazuje się że niema pod kierownica modulu komfortu a manetki są zespolone....czy jest jakaś możliwość zamontowania tempomat i multifunkcji.dziekuje z góry za odpowiedz

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    korzenip, pytasz o halogeny w temacie o multifunkcji. Rozumiem, że jesteś nowy i nie za bardzo wiesz jak się poruszać po forum ale musisz to szybko ogarnąć bo wprowadzasz zamieszanie i robi się bałagan przez to.
    Zamieszczone przez korzenip Zobacz wpis
    Na forum ktoś napisał iż nie posiadając tylnych szyb elektrycznych tylko ten 1K0937087H pasuje
    O halogeny i sterowniki pytaj tu:
    Przeróbki poszerzające funkcjonalność auta. Np. dodanie Xenonów, zmiana foteli, dodatkowe funkcje, wymiana modułu centralnej elektryki. Radio/nawigacja z nowszego modelu itd.

Jeszcze jedno pytanie czy wymieniając ten moduł należy po prostu wyjąć i włożyć nowy?
    Tak.
    Czy piny w nowym module odpowiadają tym w starym
    Tak.
    czy nie ma to wpływu na wskazania licznika?
    Nie ma.
    Jeżeli kupię używany moduł to będzie on zawierał czyjeś ustawienia co oznacza że będę musiał wszystko kodować od początku.
    Tak. Najlepiej zapisać kodowanie obecnego. Pomaga też zrobienie zdjęć kodowania obecnego sterownika.

Czy jest możliwość zrobienia czegoś na zasadzie kopii zapasowej i przywrócenia jej na nowym module
    Tak ale to nie zawsze działa.
    Co jeszcze będę mógł uruchomić na tym 1K0937087E. np. tempomat?
    Ten sterownik nie ma nic wspólnego z tempomatem. O tempomat też pytaj w odpowiednim temacie.

Zostaw komentarz:

• korzenip
    odpowiedział(a)
    Ok. Na forum ktoś napisał iż nie posiadając tylnych szyb elektrycznych tylko ten 1K0937087H pasuje. Jeszcze jedno pytanie czy wymieniając ten moduł należy po prostu wyjąć i włożyć nowy? Czy piny w nowym module odpowiadają tym w starym i czy nie ma to wpływu na wskazania licznika? Jeszcze jedno. Jeżeli kupię używany moduł to będzie on zawierał czyjeś ustawienia co oznacza że będę musiał wszystko kodować od początku. Czy jest możliwość zrobienia czegoś na zasadzie kopii zapasowej i przywrócenia jej na nowym module. Co jeszcze będę mógł uruchomić na tym
    1K0937087E. np. tempomat?

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Kup 1K0937087E jest ich pełno po około 200zł i będzie ok

Zostaw komentarz:

• korzenip
    odpowiedział(a)
    Mam kilka pytań które nie dają mi spokoju. Po przeczytaniu wielu postów na tym forum nie jestem do końca przekonany co i jak. Posiadam Skoda Octavia II FL Mint z tego co się doczytałem rok produkcji 2009 rok modelowy 2010. Chciałbym jak wielu kolegów nieco wzbogacić swoje auto choćby o światła p.mgłowe. Moduł jaki posiadam to 1K0937085H. Z tego co wyczytałem nie posiadając elektrycznych szyb z tyłu musiałbym wymienić go na 1K0937087H. Oczywiście jest on nie osiągalny. Znalazłem na Czeskiej stronie za jedyne 1200 zł. Niestety nie przysyłają do Polski. Natomiast na Polskim portalu aukcyjnym znalazłem coś takiego

MODUŁ KOMFORTU BCM VW SKODA AUDI 1K0937087

Marka: Skoda
    Wersja: OCTAVIA 2009-2013
    SUPERB II 2008-2013
    Numer katalogowy: 1K0937087
    Numer zamienny: 1K0937087D

1K0937087H
    Rok produkcji: OCTAVIA II 2009-2013

SUPERB II 2008-2013

Czy rzeczywiście jest to to samo

Na stronie Czeskiej napisane 1K0937087H zamiennik do

1K0937084, 1K0937084D
    1K0937085, 1K0937085D
    1K0937086, 1K0937086A, 1K0937086C
    1K0937086D, 1K0937086DF, 1K0937086DG
    1K0937087, 1K0937087A, 1K0937087D
    1K0937087E

Mojego 85 z literką H nie ma
    Ostatnio edytowany przez korzenip; 42432.

Zostaw komentarz:

• korzenip
    odpowiedział(a)
    Dzień Dobry. Mam na imię Paweł. Jestem nowym użytkownikiem zarówno forum jak i Skoda Octavia II FL Mint/Calsic. Proszę o pomoc. Jeżeli chciałbym napisać post w tym temacie i ewentualnie zobaczyć odpowiedź to jak i gdzie mam to zrobić. Z góry dziękuję za odpowiedź i wyrozumiałość

Zostaw komentarz:

• mcaris
    odpowiedział(a)
    Witam. dziś po długiej walce z złożeniem i po odpowiednim kodowaniu kierownica z O II FL założona do OII przed FL w pełni działa tzn. przyciski z lewej w pełni sterują radiem (rcd340) i przyciski z prawej sterowanie maxi-dotem ( licznik poliftowy) . Oczywiście moduł wymieniony na 1K0 953 549 CH z Chinowic )
    Ostatnio edytowany przez mcaris; 37031.

Zostaw komentarz:

• michalkazanice
    odpowiedział(a)
    Odezwij się do kolegi koleś, w dobrej cenie ogarnie Ci kabelek

Zostaw komentarz:

• Jendru
    odpowiedział(a)
    Panowie mam pytanie odnośnie kabelków do multifunkcji. Chciałbym zamontować kierownice przedliftową (5PIN), moduł BC zamienić na AG (z tego co wyczytałem w wątku i na ross techu powinno banglać) no i zostanie się kabelek. Wiele razy wymieniany jest kabel 1K0 971 584 C ale jego dostępność obecnie jest słaba a aso woła ponad dwie stówy (chyba, że ktoś ma w rozsądnej cenie to chętnie kupie ). Zauważyłem, że taką samą wtyczke do MF ma też 5K0 971 584 C - czy ten kabel podpasuje? Z tego co widzę różni się kolorem na wtyczce od poduchy i chyba delikatnie żółte złącze (stąd moje wątpliwości).

Zostaw komentarz:

• jacekw80
    odpowiedział(a)
    Coś lepszego? dopiero zmieniłem zwykłe radio 1DIN na swinga

Zostaw komentarz:

• roberta
    odpowiedział(a)
    teraz czas zmienić radio na coś lepszego

Zostaw komentarz:

• jacekw80
    odpowiedział(a)
    Witam, ja również chciałem się pochwalić multifunkcją w mojej skromnej O2 mint.
    Wszystko dzięki pomocy kolegi z forum KOLEŚ który bez problemu "uzbroił" moją skodziankę w nową kierownicę, manetki do tempomatu i moduł kierownicy 1K0 953 549 CH.
    Po tym "zabiegu" zostały mi do odsprzedania kierownica z airbagiem http://allegro.pl/kierownica-i-podus...085265539.html zwykłe manetki oraz moduł 1K0 953 549 DA.

Jeszcze raz wielkie dzięki dla kolegi KOLEŚ
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    z lewej po odpowiedneim kodowaniu powinna głośność działać
    prawa strona to inny temat, rozwiązania chyba nikt nie ogarnął, wszyscy wracają do manetki

Zostaw komentarz:

• Zielu300
    odpowiedział(a)
    Witam
    Witam posiadam Octavie z 2008 roku przed FL z radiem stream mp3 i maxi dot
    Zakupiłem sobie::

- kierownica z oznaczeniem 5L0

- manetka wycieraczek wymieniona na taką bez przycisków do kompa 1K0 953 519 H,

- moduł kierownicy 1K0 953 549 CH.

-przyciski 5E0919719F (rozwojowo bo kiedyś chce zmienić radio)

'Niby' po zakodowaniu z lewej strony działa tylko mute (naciśnięcie rolki) i zmiana stacji , głośność martwa , z prawej zmienia tylko tryby licznika(wciśnięcie rolki) i nic więcej
    Proszę o podpowiedź co jeszcze można zrobić aby działało.
    Albo może ktoś z Łodzi albo okolić chętny do pomocy w ogarnięciu tematu (oczywiście nie za darmo).

Zostaw komentarz:

• michalkazanice
    odpowiedział(a)
    Panowie i panewki, ma ktoś wiedzę w temacie podłączenia multifunkcji pod niefabryczne radio 2 DIN?

Wczoraj wpadło na pokład radio Sony, które leżało u mnie w domu, a żeby mieć BT wybór padł na nie.

W radiu jest wejście Jack do sterowania multifunkcją. Istnieją jakieś moduły, albo przejściówki, żeby można to ze sobą połączyć? Firma od Car Audio zaproponowała mi uniwersalny moduł programowalny za ponad 500 zł, a nie uśmiecha mi się na to tyle wydawać

Zostaw komentarz:

• marbab
    odpowiedział(a)
    Zapodaj radio po FL to bedzie wszystko dzialac.

Zostaw komentarz:

Pracuję...