[O2] Multifunkcje mam i ja :)
Zwiń
X
-
Witam! Proszę fachowców o poradę.
Mam O2FL Mint 2009, pierwotnie nie miała tempomatu, a wyświetlacz pokazywał tylko temp, zew. Wymieniłem moduł kierownicy na highline z aliexpress, dołożyłem manetkę z tempomatem oraz manetkę sterującą wyświetlaczem (pokazuje średnie spalanie, aktualną prędkość itd.) Po czasie wpadła kierownica z MF i radio Bolero. Po kodowaniu mogę sterować z kiery głośnością, przewijać, włączać i wyłączać radio, ale prawa strona multifunkcji (rolka) nie obsługuje wyświetlacza, jest martwa. Czy muszę wrócić do poprzedniej manetki, która nie obsługiwała wyświetlacza i wówczas rolka na kierownicy ożyje? Czy jest w ogóle szansa, żeby przywrócić prawą stronę miltifunkcji do życia? Po prawej stronie multifunkcji nie mam słuchawki, a przycisk z symbolem kółka, którym zmieniam źródło, np. radio na cd/sd.Ostatnio edytowany przez Kerner; 34774.
Zostaw komentarz:
-
-
Świetny tutorial jak zamontować multifunkcję: https://www.youtube.com/watch?v=-YeCorwqiUU
Zostaw komentarz:
-
-
Ktoś mi powie czy sterownik pod kierownicą 1K0 953 549 F mogę zamienić na 1K0 953 549 AQ chcę dołożyć kierownice multi, a obecnie stary sterownik obsługuje tempomat 1/2 wyświetlacza komputer.
Zostaw komentarz:
-
-
Panie i Panowie czy ktoś montował na 3-ramieneij przed liftowej kierownicy multifunkcjie do o2 przed liftem 2008
Zostaw komentarz:
-
-
sorki za off top ale kuuurde KOLEŚ dzieki za rozmowe i za pomoc!!! coraz mniej takich pomocnych ludzi.
Zostaw komentarz:
-
-
Jest to opisane. Pewnie w tym temacie. Jak chcesz wiedzieć więcej to zadzwoń do mnie. Wyślę Ci zdjęcie, powiem co kupić.
Zostaw komentarz:
-
-
chodzi mi o wiazke do poduszki, bo czytalem ze trzeba cos przelutowac czy cos takiego
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Paweł Wojtowicz Zobacz wpismam moduł 1k0953549CQZamieszczone przez Paweł Wojtowicz Zobacz wpisjaki moduł mam kupić?
Zamieszczone przez Paweł Wojtowicz Zobacz wpisczy ktoś może jeszcze podesłać schemat jak przerobić wiązkę która jest obecnie na aucie?
Jaką wiązkę?
Zostaw komentarz:
-
-
witam. posiadal o2 fl 2009 rok. według vcds mam moduł 1k0953549CQ a według etki CD. jaki moduł mam kupić? czy tylko CH wchodzi w gre? nie zależy mi na maxi dot tylko na multifunkcji. czy ktos może jeszcze podesłać schemat jak przerobić wiązke ktora jest obecnie na aucie? dziekuje
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez gallangher Zobacz wpisMozecie mi przypomnieć jaki to był klucz ? 12-kątny ale jaki rozmiar ?
Zostaw komentarz:
-
-
ZAmierzam sie zabrać do demontażu mojej kierownicy w OII FL 2010...
Mozecie mi przypomnieć jaki to był klucz ? 12-kątny ale jaki rozmiar ?
Zostaw komentarz:
-
-
Na część pytań musisz sobie odpowiedzieć sam, inne masz w temacie.
Kierownica z polifta podejdzie, taśma zostaje, moduł pod kierownicą do zmiany i zależy jaki model radia wtedy kwestia czy trzeba zmieniać Gateway.
Stream nie ma za dużej obsługi z MF, ale mogę się mylić.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam wszystkich.
Człowiek najeździł się ostatnio zastępczą Octavią III z bajerami i po przesiadce na swoje zrobiło się jakos ubogo...
Pomyslałem żeby załozyć multifunkcję. Wiem już, że czeka mnie wymiana sterownika (aktualnie 1K0 953 549 BN) na BG, BK lub BP.
Czy podejdzie do tego kiera od OIIFL czy szukać od OII? Czy trzeba wymieniać tasmę?
No i czy to wogóle zadziała z radiem Stream MP3 czy szukac czegos lepszego? Nie ukrywam, że fajnie by było mieć USB i bluetooth...
I na koniec tak z innej beczki... MAXI-DOT - warto się bawić w wymianę licznika czy zbędny bajer?
Zostaw komentarz:
-
-
Dzień Dobry
Temat przeczytany i dalej w sumie wszystkiego nie wiem, na fb też niewiele się dowiedziałem więc przyszła pora na forumJesli odpowiedź padła w oczywisty sposób gdzieś wcześniej, to widocznie musiałem ją przeoczyć bądź nie była aż tak oczywista dla mnie.
Autko - Octavia 2 fl 2009 1.6mpi wersja Mint. Brak mf aktualnie, radio swing. W przyszłości ma być inne radio + moduł bt. Wyświetlacz normalny, nie maxidot. Na oku mam kierownice o oznaczeniu 3t0 419 091 ab e74, pochodzi chyba z superba. Nie bardzo wiem czy zadziała ona z octavia. Dzwoniac do ASO, dowiedziałem się, że niby powinna zadziałać jeśli zmienie taśme. Moduł aktualnie siedzi 1k0 953 549 CD a taśma 1K0 959 653 C. I teraz pytania. Czy ta kierwnica będzie ok ? Jeśli tak co muszę wymienić żeby to zadziałało. Jesli można prosiłbym o numery części, gapiąc się godzine w strone ross-techa zacząłem rozumieć jak to jest w matrixie.
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisco to jest to TBD (brak danych?)
Zostaw komentarz:
-
-
No, tylko ja mam ten bez końcówki, pierwszy w tej tabeli, a tam napisane TBD, co to jest to TBD (brak danych?)
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: