[O2] Multifunkcje mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• demol
    odpowiedział(a)
    Multifunkcję mam i ja dzięki koledze Koleś po sąsiedzku ogarnięte. Nawet wariujący klakson. Także jeszcze raz publiczne dziękuję. Kolejny mod już wstępnie z Kolesiem obgadany to bluetooth
    Ostatnio edytowany przez demol; 46860.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Wymień na CH

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Proszę :-)

Zostaw komentarz:

• piesu102
    odpowiedział(a)
    witam, mam moduł pod kierownicą o numerze 1K0 953 549 CQ i na jaki muszę wymienić aby obsłużył w przyszłości multifunkcje ?? Samochód to Octavia II po FL (koniec 2009 roku)

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
    No to raczej nic nie wymodzisz.
    Wymodzi - kolejnego moda - MAXI DOT

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez qqq1 Zobacz wpis
    Niestety nie. "Zwykły" komputer - dwa tripy itd.
    No to raczej nic nie wymodzisz.

Zostaw komentarz:

• qqq1
    odpowiedział(a)
    Niestety nie. "Zwykły" komputer - dwa tripy itd.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Pokrętło i drugi przycisk martwe. Da się tu jeszcze coś odpalić dodatkowego?
    Jak masz Maxidota to możesz prawym kółkiem i strzałką go obslugiwac.

Zostaw komentarz:

• qqq1
    odpowiedział(a)
    To ja też się pochwalę. Kierownica zamontowana - 10 minut roboty. Czekam jeszcze na kalbelek vcds od majfriendów oraz moduł 1K0 953 549 CD. To dopiero zabawa się zacznie
    Cytuję sam siebie

Wczoraj zabrałem się za wymianę sterownika plus przeróbka kabelka. Gdybym nie musiał przy okazji pilnować dziecka to może wyrobiłbym się w godzinkę Prościzna.

Moduł wymieniony na chińczyka, kabelek przerobiony. Lewa strona kierownicy działa (sterowanie głośnością i zmiana stacji radiowych). Z prawej działa jedna funkcja - zmiana źródła dźwięku (AUX, CD, Radio). Pokrętło i drugi przycisk martwe. Da się tu jeszcze coś odpalić dodatkowego?

Wszystko poszło bez kodowania. Podpiąłem i działało

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pakeroso Zobacz wpis
    Kolego koleś czy taka kiera jak prezentujesz zatrybi w mojej O2?
    Nie. Moja pasuje do O1 lub Superba 1.

Dla Ciebie to co jest przewidziane do O2.

Bierz tą:

Daj do obszycia nową skórą. Odpowiedni sterownik + przeróbka kabelka i będziesz miał to co chcesz.
    Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.

Zostaw komentarz:

• pakeroso
    odpowiedział(a)
    Panowie podpowiedzcie proszę, która kiera będzie najlepiej pasować i działać z moją O2 przed liftem? Mam podstawową wersję bez komputera i innych bajerów, z radiem stream, więc za dużo guziczków to nie potrzebuję.

Kolego koleś czy taka kiera jak prezentujesz zatrybi w mojej O2? Czy mając tempomat w kierownicy można odpuścić wymianę manetek?

Zostaw komentarz:

• qqq1
    odpowiedział(a)
    To ja też się pochwalę. Kierownica zamontowana - 10 minut roboty. Czekam jeszcze na kalbelek vcds od majfriendów oraz moduł 1K0 953 549 CD. To dopiero zabawa się zacznie
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Pochwalę się i ja.

W mojej Fabii dziś założyłem taką multi:

Oczywiście wszystko działa. Tempomat z kierownicy rewelacyjny. A myślałem, że to będzie mi najbardziej przeszkadzać. Podświetlenie czerwone.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    zależy jak podłączysz

Zostaw komentarz:

• qqq1
    odpowiedział(a)
    ^^ Dzięki za info. Podjadę do ASO, w takim razie. Z lutowaniem sobie poradzę to nie problem.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    mam problem z namierzeniem wtyczki 4B0 971 978 B
    ASO. A jak masz i z tym problem to mogę wysłać taką wtyczkę z przygotowanymi kabelkami. Wykonasz tylko jedno lutowanie.

Czy będzie działać klakson jak zamontuję kierownicę w aucie bez wymiany modułu i kabelka/przerabiania kabelka.
    Będzie.

Zostaw komentarz:

• qqq1
    odpowiedział(a)
    Pierwszy zakup już jest - kierownica od O2 FL
    Postanowiłem kabelek przerobić - nie wygląda to na skomplikowane.
    Ale mam problem z namierzeniem wtyczki 4B0 971 978 B. Na allegro obecnie nie widzę. na aliexpress jest ale po 10 szt za prawie 70 zł. Ktoś wie gdzie to można namierzyć?

Drugie pytanie.
    Czy będzie działać klakson jak zamontuję kierownicę w aucie bez wymiany modułu i kabelka/przerabiania kabelka. Oraz bez kodowania. Kabel vcds dopiero zamawiam z Chin i nie chcę żeby się coś pochrzaniło.
    Potrwa pewnie z 1,5 miesiąca zanim będę miał wszystkie części, a tak to przynajmniej mógłbym się cieszyć z zamontowanej kierownicy. Auto O2 FL jak pisałem wcześniej.

pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    W katalogu VCDS masz zapisane poprzednie kodowania przywróć te na którym było dobrze

Zostaw komentarz:

• kamil92x
    odpowiedział(a)
    Jakiś miesiąc temu dołożyłem kierownice multi do swojej O2FL po wielu próbach i szperaniu w necie udało się zakodować, ale dzisiaj namieszałem coś w kodowaniu i znów nie działa, a nie mogę odnaleźć tego postu co wtedy mi pomógł. Moduł H, kierownica multi, tempomat, licznik bez MaxiDota ale ze zwykłym komputerem sterowanym z manetki. Przy kodowaniu 5180204000 działa wszystko oprócz kierownicy a przy 5184204000 kierownica już się podświetla ale dalej nie działa i przestaje działać manetka od sterowania komputerem.

Zostaw komentarz:

• qqq1
    odpowiedział(a)
    ^^ Dzięki To już o sprzęcie wszystko wiem. Czas skompletować wszystkie elementy. I dokształcić się w temacie kodowania nowego modułu.

pozdr

Zostaw komentarz:

• manfred2
    odpowiedział(a)
    Witam.
    ravas poniżej schematy przeróbki kabelka. Są 2 wykonania w zależności czy masz kierownicę z superb czy oktavii. kwestia zamiany kabli 1-3 w wtyczce 6 pinowej. na rysunku 1 jest wtyczka 4 pinowa (pomyłka) ale numeracja pinów jest ok.
    Jestem świeżo po montażu (dzisiaj) i powiem szczerze że to 30 minut roboty z kodowaniem. Wszystko śmiga. u mnie montowałem sterownik z końcówką CF i do twojej też taki będzie pasował (za CQ CH nie pasuje tylko cd lub cf). Są na znanym portalu poniżej 100 PLN.
    pozdrawiam.
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez manfred2; 42100.

Zostaw komentarz:

• qqq1
    odpowiedział(a)
    Cześć,
    dzięki za info odnośnie kabelka. Jak wygląda ta wtyczka? Poszukam wtyczki lub całego kabelka z taką już w zestawie. Albo gdzie znajdę schemat o którym pisze mazur888 ?

Jeszcze jedno pytanie odnośnie modułu pod kierownicę. Czytałem więcej ten temat i mam jedną wątpliwość.

U mnie jest moduł z końcówką CQ, wg http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...odule_Versions jest bez Steering Angle Sensor.

To jednak powinienem kupić z końcówką CD a nie CH jak wcześniej pisałem? Jeden i drugi jest na ali w podobnej cenie, także ważne żebym kupił po prostu dobry

dzięki i pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez matthews Zobacz wpis
    Witam pytanie trochę z innej beczki
    To jest temat o multifunkcji. Nie mieszaj. Poszukaj tematu związanego z Twoim problemem lub załóż nowy.

Zostaw komentarz:

• matthews
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez koleś
    Możesz brać to od chińczyków ale tam widzę wtyczkę do kierownicy przedliftowej. Będziesz więc musiał kupić odpowiednią wtyczkę i ją wymienić.
    Witam pytanie trochę z innej beczki Czy ktoś się orientuje jaki jest security code dla silnika i instrumentów ? Mam auto przedlift 2008 i nie mogę podnieść obrotów nie przyjmuje kodu:/ czy to może być wina kabla tzn clonem nie będę w stanie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zostaw komentarz:

• mazur888
    odpowiedział(a)

Obecnie siedzi :

Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY9.lbl
    Part No SW: 1K0 953 549 CQ HW: 1K0 953 549 CQ

a muszę kupić 1K0 953 549 CH i kabelek 5K0 971 584 C ??
    U mnie siedzial modul CQ i wymienilem na CH wlasnie od chinczykow, kabelek chcialem tez kupic ale dzieki schematowi od koleś przerobilem obecny w 5 minut

Zostaw komentarz:

Pracuję...