[O2] Multifunkcje mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• dawcio
    odpowiedział(a)
    marpol, no to się już robi kosmos :spin: jak za samą robocizne

Zostaw komentarz:

• marpol
    odpowiedział(a)
    krzynol,
    w cenie tylko montaż, kierownicę z gratami będę miał swoją.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    marpol, wszystko w cenie?! to brać nie pytać

Zostaw komentarz:

• marpol
    odpowiedział(a)
    Dzisiaj zadzwoniłem do ASO z pytaniem o możliwość i koszt wymiany mojej czteroramiennej kierownicy na multifunkcyjną i Pan poinformował mnie, że muszę przygotować 500 zł. Nie wiem, czy jest to akceptowalne i warto?

Zostaw komentarz:

• Cinson
    odpowiedział(a)
    Witam
    Przepraszam na wstępie, że odbiegam troche od tematu ale pilnie potrzebuję nowego softu do radia Bolero OII. Bardzo długo wczytuje mi kartę pamięci ok.2 minut zanim wystartuje. W serwisie pytałem o taka usługę ale niestety nie mam faktury na radio i mi odmówili ze względów bezpieczeństwa bo nie mozna ustalić pochodzenia radia. Radio zakupiłem od Grygiego niestety nie mam na to żadnego papieru. czy jest ktoś kto może pomóc mi w tym temacie z góry dzięki za pomoc i informacje

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mrfazi
    Zamieszczone przez georgg
    kupić licznik z Maxi-dotem i wymienić. :-)
    Czesi chyba nowych już nie robią.
    ale są u nich dostępne http://www.skodateile.cz/index.php?p...%ADstroj%C5%AF

Zostaw komentarz:

• mwojc
    odpowiedział(a)

Ja kupiłem taki ty pewnie jak do ropniaku musisz szukać z D , najważniejsze zęby był tak jak masz na informacji rok produkcji ten sam i nowszy oraz soft . Język polski dogral mi spacewalker .

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez georgg
    Potrzebujesz 1Z0 920 843 od wersji z literką M ma PL menu, tylko teraz z licznikami jest troszkę bieda. Czesi chyba nowych już nie robią.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Lawus21
    A żeby mieć tego maxi dota w octavi II FL to co trzeba wymienić i zrobić?

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Lawus21, skontaktuj się z krzynolem on Ci pomoże w doborze części, może nawet w montażu :wink:

Zostaw komentarz:

• Lawus21
    odpowiedział(a)
    A żeby mieć tego maxi dota w octavi II FL to co trzeba wymienić i zrobić?

Zostaw komentarz:

• kowaltom99
    odpowiedział(a)
    Re: Jaki sterownik

Zamieszczone przez Lawus21
    Witam
    Mam pytanie na jaki sterownik muszę wymienić żeby obsługiwał mi kierownice multifunkcyjna, tempomat, komputer pokładowy i jaki misze kabel dokupić do kierownicy nr seryjny proszę o podanie iż na allegro jest kilkanaście nr seryjnych z taką samą wtyczka ( wtyczkę podróżna na 6 pinów mam w kierownicy
    Obecie mam sterownik 1K0 953 549 DA
    Moduł z Chin

Kabelek do poduszki kierownicy z obsługą MF - poszukaj w tym topicu - był podawany numer.

Zostaw komentarz:

• Lawus21
    odpowiedział(a)
    Jaki sterownik

Witam
    Mam pytanie na jaki sterownik muszę wymienić żeby obsługiwał mi kierownice multifunkcyjna, tempomat, komputer pokładowy i jaki misze kabel dokupić do kierownicy nr seryjny proszę o podanie iż na allegro jest kilkanaście nr seryjnych z taką samą wtyczka ( wtyczkę podróżna na 6 pinów mam w kierownicy
    Obecie mam sterownik 1K0 953 549 DA

Zostaw komentarz:

• z1c00
    odpowiedział(a)
    Z tego co wiem to żaden kabel nie jest potrzebny. Jak robiłem to wystarczyło kodowanie i radio działało z kierownicy.
    Czyli rozumiem ze po zakodowaniu te ikonki na kierownicy beda swiecic i działać oraz bedzie sterowanie z nich na radiu

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marpol
    A jeszcze jedno laickie pytanie, przy moim Swingu, to co będzie obsługiwała prawa i lewa strona kierownicy. Nie mam MAXI DOTA.
    Z tego co pamiętam:

Prawa strona zależnie od przycisków (bo może być też telefon) - źródlo dźwięku (radio, CD).
    Lewa strona: pogłaśnianie/wyciszanie radia/CD, przełączanie utworów (CD) lub zmiana stacji (radio).

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marpol
    co będzie obsługiwała prawa strona. Nie mam MAXI DOTA.
    Nic.

Zamieszczone przez z1c00
    tak apropo Multifunkcji posiadam kierownice z ta funkcja a nie mam kabla łaczącego kierownice z radiem czy ktos jest mi w stanie podac nr seryjny tego kabla
    Z tego co wiem to żaden kabel nie jest potrzebny. Jak robiłem to wystarczyło kodowanie i radio działało z kierownicy.

Zostaw komentarz:

• z1c00
    odpowiedział(a)
    tak apropo Multifunkcji posiadam kierownice z ta funkcja a nie mam kabla łaczącego kierownice z radiem czy ktos jest mi w stanie podac nr seryjny tego kabla
    bedze bardzo wdzieczny
    pozdrawiam
    z1c00

Zostaw komentarz:

• marpol
    odpowiedział(a)
    A jeszcze jedno laickie pytanie, przy moim Swingu, to co będzie obsługiwała prawa i lewa strona kierownicy. Nie mam MAXI DOTA.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    marpol, w 2012 były w O2 dwa rodzaje manetek a co za tym idzie, dwa rodzaje sterowników.

Możesz mieć taki:

Lub taki:

Jaki masz możesz sprawdzić VCDSem.

Możesz też zdjąć górną część obudowy kolumny kierowniczej (jest na zaczepach wciśnięta w dolną, wystarczy podważyć z obu stron przy manetkach) i zrobić zdjęcie manetek i sterownika.

Wrzuć je tu i napiszę który to z powyższych.

Zostaw komentarz:

• marpol
    odpowiedział(a)
    Auto mam z maja 2012.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    marpol, a z którego roku masz auto?
    Musisz wymienić moduł kierownicy bo pewnie nie masz takiego z obsługą multi. Trzeba więc ustalić jaki masz obecnie.
    Kolejna sprawa to kabelek do poduszki. Musi mieć wtyczkę do multi. Możesz kupić oryginalny lub swój obecny doposażyć w taką wtyczkę.

Zostaw komentarz:

• marpol
    odpowiedział(a)
    Noszę się z zamiarem doposażenia mojej O II FL Ambition właśnie w tę kierownicę:

Obecnie mam plastikową czteroramienną. Rozumiem, że nowej poduszki kupować nie muszę. A jakie akcesoria musiałbym jeszcze zakupić, jestem w tym zielony. Mam radyjko Swing, ale w planach Bolero. Czy najpierw kierownica, a później Bolero, jest odpowiednią kolejnością. No i jaki może być koszt montażu w ASO, bo tylko na nich mogę liczyć niestety.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Czy kierownica z O3 będzie działać w Octavii II z 2008?

Maxi już jest. Obecny moduł - 1K0 953 549 BN - wymienić chcę na BP.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    rafalsky69, wychodzi trochę taniej ale do tego dolicz jeszcze koszty przesyłki. Pytanie czy wysyłają towar do Polski?

Zostaw komentarz:

• rafalsky69
    odpowiedział(a)
    georgg,
    Właśnie ta cena mnie przeraża ale wiadomo za luksus trzeba płacić.
    Allegro przegrzebane, póki co nic lepszego od oferty Superbmana tam nie ma, ale znalazłem coś takiego:

Ktoś zamawiał z tego sklepu ? - bo cena jak za nową sztukę zacna.

Zostaw komentarz:

Pracuję...