Ja się zastanawiam czy radio nie jest za nowe?
Z którego roku masz radio?
Masz jakieś inne żeby sprawdzić?
[O2] Multifunkcje mam i ja :)
Zwiń
X
-
Ciekavy, 1K0 953 549 AG, AJ, AK, AL, AQ, AS, BD, BG lub uniwersalny CH takie moduły obsługują kierownice MF
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Ciekavy1K0953549G
[ Dodano: Nie 31 Sty, 16 11:57 ]
Nie probowalismy bo i tak pol sasied8ztwa z rana obudzilismy wiec tylko na szybko wylaczalismy
Serducho walilo jeszcze pol godziny po eksperymencie...
A potem kupilem modul 1K0953549CH :-P
[ Dodano: Nie 31 Sty, 16 12:09 ]
Zamieszczone przez CiekavyJak to sprawdzic?
Ja raz widzialem na oczy sterownik ....BB (lowine) w obudowie z naklejka ...BD (highline). Ze nikomu z osob zwiazanych ze sprawa funkcje prawdziwego ...BD nie byly potrzebne, nie roztrzasalem tematu, ale byla to cenna lekcja.
Zostaw komentarz:
-
-
I pytanie jaki symbol jest zapisany w sterowniku. Moze ktos zamienil obudowy sterownika kierownicy.
Zostaw komentarz:
-
-
1K0953549G
[ Dodano: Nie 31 Sty, 16 11:57 ]
Nie probowalismy bo i tak pol sasiedztwa z rana obudzilismy wiec tylko na szybko wylaczalismy
Zostaw komentarz:
-
-
Caly typ podaj a nie koncowke...
[ Dodano: Nie 31 Sty, 16 11:56 ]
A odpiecie wiazki w kierownicy od zwijaka cos zmienia w trabieniu?
Zostaw komentarz:
-
-
Pod kiera jest modul z koncowka G czyli highline
[ Dodano: Nie 31 Sty, 16 11:51 ]
Kiera przedliftowa
[ Dodano: Nie 31 Sty, 16 11:53 ]
Razem z kolega Koles probowalismy roznych kodowan i tylko to fabryczne przyjmuje. Na wszystkich innych od razu wyje klakson
Zostaw komentarz:
-
-
Bo trzeba miec jeszcze modul kierownicy, ktory ci obsluzy kierownice wielofunkcyjna i ktory bedzie wlasciwie zakodowany. Masz kierownice przed czy poliftowa?
[ Dodano: Nie 31 Sty, 16 11:35 ]
Znaczy inaczej. Tak sie zachowywal modul kierownicy wielofunkcyjnej jak dostal kodowanie kierownicy zwyklej. Jaki masz modul pod kierownica?
Zostaw komentarz:
-
-
No i jest problem. Kiera zalozona ale multi nie dziala. W radiu zakodowane multi. W sterowaniu kiery nie mozna nic innego wybrac niz fabryczna kiera bez multi ale z tempomatem i maxi z manetek. Jak wybiore cos innego to klakson wyje sygnalem ciaglym.
Co moze byc nie tak?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez CiekavyJaki kabel do kiery. Mozesz podac jakis nr?
Zostaw komentarz:
-
-
Powiedz mi tylko czy modul musi byc kompatybilny softwerowo czy moge wziac nowszy?
Jaki kabel do kiery. Mozesz podac jakis nr?
Zostaw komentarz:
-
-
Przeniesione z innego tematu...
Zamieszczone przez Elmo_88Witam,
Mam problem z moją octavia II tour 2012 rok (modelowy D 2013). Otóż chciałem sobie dołożyć tempomat oraz multifunkcje. Przed zakupem części chciałem sprawdzić co muszę dokuć. Po podłączeniu auta pod VCDS nie mógł zdenacyfikować modułu komfortu. W końcu zirytowanym faktem, iż nie mogę zidentyfikować modułu komfortu zakupiłem VAS'A. W VASie pod kodem 46 - Centralny moduł systemu komfort mam wpis (zakodowano => nieprawidłowa komunikacja) próbowałem już patentu z odpinaniem akumulatora nie działa. Może miał już ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać? oraz mam pytanie gdzie ten moduł się dokładnie znajduję pod kolumną kierowcy czy też może jest połączony z bordnetz przy skrzynce bezpieczników ??
Zdjęcia z programu VAS
https://drive.google.com/file/d/0B4S...dYNG9Qdzg/viewZamieszczone przez krzynolElmo_88, w Twoim aucie moduł komfortu 46 jest zintegrowany z modułem centralnej elektryki 09
a to że wsytępuje na liście sterowników osobno to tylko zaszłość
do skasowaniaZamieszczone przez Maly745Ciebie interesuje moduł 16-Steering wheel
modułu 46 u Ciebie nie ma jest 09 centralna elektrykaZamieszczone przez Elmo_88Czyli wszystkie opcje typu ryglowanie drzwi, domykanie szyb, programowanie kluczy itp, itd są teraz w 09. Więc wychodzi że do multifunkcji wystarczy mi zmienić taśmę kiery?Zamieszczone przez Maly745Tak wszystko programuję się w 09, jaki masz moduł 16 od niego zależy multifunkcja, wklej autoscan z vcdsmoduł to SW: 5K0 953 521 BJ HW: 5K0 953 569 C
scr z VASa
https://drive.google.com/file/d/0B4S...dFandZM3c/viewZamieszczone przez Maly745Twój moduł to midline, czyli do wymiany pod multifuncje, tempomat bez problemuZamieszczone przez Elmo_88Czyli muszę szukać modułu 5K0 953 569 E, T lub LZamieszczone przez georggElmo_88, jeszcze możesz z końcówką H.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez CiekavyCo jeszcze mi potrzebne?
Taśma powinna być OK.
Zostaw komentarz:
-
-
Trafiło i na mnie teraz.
Kupiłem kiere Mf do O2 przed FL
Sterownik kiery mam obecnie 1K0 953 549 F i rozumie że musze szukać 1K0-953-549-G czy wystarczy jakikolwiek z wersji highline?
Co jeszcze mi potrzebne?
Jakas taśma z tego co czytałem co połączy kiere i moduł tylko jaki nr? 1KO 971 584C?
Maxi Dot jest na pokładzie tak jak i tempomat. Czyli to wyklucza tasme czy jednak do wymiany?
Zostaw komentarz:
-
-
Jeżeli kupisz kierownicę NIE z O3, tylko z Superba czy Rapida czy Yeti to Ci zadziała. Natomiast z O3 nie. Masz to wyraźnie napisane również na aukcji Konrada.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, parę stron w tył był wątek czy taka kierownica spasuje do O2 FL:
Ta jest u kolegi superbmana nowa.
Czy to zadziała, oczywiście tu akurat cena wysoka z uwagi na stan, ale taką kierownice można kupić o połowę taniej niż trójramienną z MF do O2FL.
Co wy na to?
Zostaw komentarz:
-
-
No własnie do Ciebie krzynol będę się baaaaaaardzo szeroko uśmiechał. Pochodzę z Kaszub (Bytowa), więc Trójmiasto jest mi bliskie, ale to może już na priw. Dzięki chłopaki za wskazówki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dawciomarpol, masz nie daleko krzynol, kupuj 8paki w droge :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
marpol, masz nie daleko krzynol, kupuj 8paki w droge :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
a to faktycznie sporo grosza za zamontowanie i kodowanie - jakieś 500 zł/h
Kołobrzeg, hm, albo Szczecin albo 3miasto, w okolicy raczej nie ma kogoś z OCP
albo szczecinek wałcz
Zostaw komentarz:
-
-
marpol, przecież jak masz potrzebne części to możesz to zrobić sam.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: