[O2] Multifunkcje mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• staniusek
    odpowiedział(a)
    Nie mogę znaleźć interesujących mnie informacji odnośnie MF
    Mam o2 przed liftem 2008r, komponenty jak nizej:
    Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl Part No SW: 1K0 953 549 BP HW: 1K0 953 549 BP Component: J0527 051 0101 Coding: 0003042 Shop #: WSC 02429 202 82439 VCID: 0103FF5B58CD45367E-8054 Subsystem 1 - Part No: XXXXXXXXXXX Component: E0221 002 0010 No fault code found. ------------------------------------------------------------------------------- Address 17: Instruments Labels: 1K0-920-xxx-17.lbl Part No: 1Z0 920 841 D Component: KOMBIINSTRUMENT VD1 0918 Coding: 0002101 Shop #: WSC 00011 888 96745 VCID: 377751834689CB8680-8062 No fault code found. ------------------------------------------------------------------------------- Address 19: CAN Gateway Labels: 1K0-907-530-V3.clb Part No SW: 1K0 907 530 P HW: 1K0 907 951 Component: J533__Gateway H16 0192 Revision: H16 Serial number: 2500K084180165 Coding: E9801F0E4002021302 Shop #: WSC 73430 790 12345 VCID: 346D668F57FF209EA5-8060 kupilem columbusa, nie działa mi MF, kierownica std od tego modelu jak w linku

moze ktos ma jakies sugestie. Nie wiem czy powiino tak być czy nie, ale podobno w vw przyciskami kierownicy mozna sterować wyświetlaniem. u mnie działa tylko z manetki, choć np mam problem ze zmiana niektorych parametrow za pomoca manetki np speed warning.
    Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi. Z jakim zestawem głośnomówiącym działa columbus rns-510, tak zeby nie isc w koszta.

Zostaw komentarz:

• tymol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
    Taśmy nie trzeba wymieniać.
    Moduł:

Do wymiany kabelek z poduszki lub dołóż tylko wtyczkę multifunkcji.
    Czy mógłbyś wskazać jaki to kabelek? Zdjęcie lub link do aukcji. Z góry dziękuję.

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    U chinioli kupowałem za jakieś 270zł i bangla na kierze przed fl i columbusie

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpis
    Przewijanie i głośniej/ciszej nie działa.
    Moduł CH powinien rozwiązać Twój problem. Spotkałem się z tym problemem i po wymianie na CH wszystko działało.

Polecam kupować na Aliexpress.

Zostaw komentarz:

• marbab
    odpowiedział(a)
    Do Columbusa byla łatka pod stara kiere, z Bolero to chyba tylko CH zagada.

Zostaw komentarz:

• GS_Mati
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
    Ale które przyciski nie działają?

Stawiam na moduł.
    Przewijanie i głośniej/ciszej nie działa. Zależy na uruchomieniu tych drugich. A jak moduł to z jaką końcówką najpewniejszy? Bo przeczytałem cały temat i zgłupiałem od natłoku informacji.

Zostaw komentarz:

• barto1905
    odpowiedział(a)
    Dzięuje za odpisanie
    koleś
    W takim razie ja potrzebuję z E ???
    To obecna moja kierownica
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• 2.0-16v Michał
    odpowiedział(a)
    Ja tez obstawiam modul

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpis
    i nie wszystkie przyciski dzałają
    Ale które przyciski nie działają?

Stawiam na moduł.

Zostaw komentarz:

• GS_Mati
    odpowiedział(a)
    Panowie, zamtowana multifunkcja O2 06r i nie wszystkie przyciski dzałają. Wina sterownika kierownicy? Kiera przedliftowa, radyjo bolero, sterownik 1k0953549AG

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez barto1905 Zobacz wpis
    Potrzebuję tylko numery od multifunkcji, które podejdą ze Skody Rapid do mojej OCtavii.
    Numery przycisków są pod przyciskami. Musiałbyś je wymontować, żeby wiedzieć czy Ci podejdą.

Potrzebujesz któreś z tych:

5E0 919 719 E - radio + maxi
    5E0 919 719 F - to co E + bluetooth
    5E0 919 719 G - to co F + łopatki

Tu masz z F:
    Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.

Zostaw komentarz:

• barto1905
    odpowiedział(a)
    PS
    Zdjęcia jakie posiadam kierownicy, którą jestem zainteresowany kupnem.
    Czy podejdzie ta multifunkcja ?? do O2 FL 2010 rok.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• barto1905
    odpowiedział(a)
    Moi drodzy,
    Chciałbym zmienić kierownicę w O2FL na tą z O3
    Potrzebuję tylko numery od multifunkcji, które podejdą ze Skody Rapid do mojej OCtavii.
    Jestem tutaj świeży, więc z góry wybaczcie, jeśli źle trafiłem z tematem tutaj i znajduję się to gdzieś indziej.
    Ktoś pomoże ?
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez tymol Zobacz wpis
    Jeżeli chodzi o taśmę to w przypadku gdy auto ma tempomat to jest potrzeba jej wymiany?
    Taśmy nie trzeba wymieniać.
    Moduł:

Do wymiany kabelek z poduszki lub dołóż tylko wtyczkę multifunkcji.

Zostaw komentarz:

• kowaltom99
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez JohnnyRemy Zobacz wpis
    w tym radiu STREAM MP3 nie ma wogole dostepu do czegos takiego w kodowaniu jak shortpress...z tego co doczytalem na zagranicznych forach to w wersjach radii po FL i RNS jest shortpress...wiec czeka mnie zmiana radia. Zastanawiam sie tylko czy chinczykowe radio pociagnie..
    Ja mam u siebie chińczyka "Erisin" w OIIFL - i wszystko działa (kierownica ze sterowaniem - rolki)

Zostaw komentarz:

• tymol
    odpowiedział(a)
    Mam pytanie odnośnie najbardziej sprawdzonego modułu kierownicy do przedliftowej o2 z 2005 roku: jaki moduł najlepiej dobrać do kierownicy przedliftowej i radia stream? Jeżeli chodzi o taśmę to w przypadku gdy auto ma tempomat to jest potrzeba jej wymiany?
    Obecny moduł to 1K0 953 549 AF

Zostaw komentarz:

• JohnnyRemy
    odpowiedział(a)
    w tym radiu STREAM MP3 nie ma wogole dostepu do czegos takiego w kodowaniu jak shortpress...z tego co doczytalem na zagranicznych forach to w wersjach radii po FL i RNS jest shortpress...wiec czeka mnie zmiana radia. Zastanawiam sie tylko czy chinczykowe radio pociagnie..

Zostaw komentarz:

• kowaltom99
    odpowiedział(a)
    Musisz podłączyć VCDS-a i sprawdzić kodowanie czy da się włączyć "shortpress" w tym radio

Zostaw komentarz:

• JohnnyRemy
    odpowiedział(a)
    tego typu radio
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• kowaltom99
    odpowiedział(a)

Z głośnością może być problem. W OII przed liftem sterowanie głośnością było przyciskami (drabinka rezystorowa), tu masz rolkę.
    Rozwiązania należy szukać w odbiorniku radiowym - jakie masz radio?
    Sprawdź w kodowaniu radia czy masz jakiś bit opisany "volume shortpress" lub cos podobnego.

Zostaw komentarz:

• JohnnyRemy
    odpowiedział(a)
    ok działa wszystko....wspomaganie, esp, manetki dsg, zmiany utworow, mute, tempomat....

nie działa jedynie GŁOŚNOŚĆ na kierownicy...jest gdzies jakies kodowanie na to?
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    co to znaczy na chybił trafił?!
    moduł CH ma innaczej kodowania niż starsze, więc ze zrozumieniem trzeba kodować
    najpierw spisać co jest zakodowane na starym module (pewnie chodzi o typ czujnika skrętu w ESP)
    a potem zapodać nowy sterownik i pokodować odpowiednio/inteligentnie....
    tempomat, multikierę, coś tam działa, kto wie czy ta kiera podejdzie na 100%
    błędy zczytać można i popatrzeć na nie, może coś podpowiedzą? bloki pomiarowe też do pooglądania

my nie wróżki, bez podłączenia do auta nikt ci nie poda zawsze kodowania dla customowej zmiany
    Ostatnio edytowany przez krzynol; 1427.

Zostaw komentarz:

• JohnnyRemy
    odpowiedział(a)
    witam ponownie skoda Octavia 2008r przed lift

nowa kiera z multi z fabii RS zalozona

modul CH

metoda chybil trafil zrobilem adaptacje(stare kodowanie 0001534) kiery i niektore rzeczy zaczely dzialac, co nie do konca zgadzalo sie z opisem do ustawien, i nie moge ruszyc ze wspomaganiem i ESP..nie mam dokladnie opisanej instrukcji pod bycmoze moj model bo trzeba podac kod..

dziala: zmiana do przodu- do tylu utworow, łopatki z DSG, przycisk MUTE

nie działa : glosniej-ciszej na kierownicy, Tempomat na manetce

nie dziala: wspomaganie kierownicy oraz ESP

jakies porady?

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Pisz do koleś ze śląska jest i najszybciej ogarnie temat
    Aso omijaj szerokim łukiem chyba że w totka wygrałeś

Zostaw komentarz:

• JohnnyRemy
    odpowiedział(a)
    witam serdecznie

kupilem octavie 2008 rok przed FL..chce zamontowac kierownice multifunkcyjna, czy u kogos z forumowiczow mozna zakupic modul kabelki itd czy tzeba kupic w ASO?

modul w moim aucie jest taki: 1K0 953 549 BF

Zostaw komentarz:

Pracuję...