Zamieszczone przez Tabel
Zobacz wpis
[O2] Multifunkcje mam i ja :)
Zwiń
X
-
BC nie obsługuje multikiery, szukaj AQ, AS, BG, BK, BP, CH
i kogoś ogarniętego z VCDS
Zostaw komentarz:
-
-
Cześć. Chciałbym dołożyć do siebie kierownicę multifunkcyjną. Mam Octavie 2 z 2007 roku w wersji Ambiente 1,6 MPI w prawej manetce sterowanie komputerem - spalanie, prędkość, czas jazdy i coś jeszcze chyba. Moduł pod kierownicą ma taki numer: 1K0 953 549 BC Z tego co poczytałem to chyba musiałbym wymienić moduł, dołożyć jakąś wiązkę i dopiero by mi kierownica zagrała, ale chciałbym jeszcze żebyście mi potwierdzili. Jeżeli ten moduł jest zły to jakiego numeru powinienem szukać? Dzięki i pozdrawiam.Ostatnio edytowany przez Tabel; 1633.
Zostaw komentarz:
-
-
Wiem, juz poprawione. Dzieki za odp. Wszystko gra i smiga.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Zostaw komentarz:
-
-
Jak masz skrzynię manualną to kodowanie powinno być 0000534
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, mf i tempomat mam i ja. Ale niestety mam mały problem. Zakupiłem moduł(1K0 953 549 CD) i tempomat kierownice mf (funkcja radio + tel) do O2 Fl, wszystko podłączyłem i niestety został jeden błąd, którego nie da się skasować. Wszystko działa, ale ten błąd mnie irytuje. Błąd jaki się pojawia to: 00002- Transmission Control Unit, 004- No Signal/Communiction. Moje kodowanie: 0001534. Dodam jeszcze, ze radio mam dedykowane na androidzie. Proszę o pomocPozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Jamesbondzio tak kiedyś zrobił w swojej O2FL. Ja natomiast wykorzystałem bezużyteczne łopatki do sterowania pilotem od bramy. Możliwości są różne.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie czy ktoś kombinował ze zdemontowaniem manetek z kiery trójramiennej?
Kupiłem okazyjnie taką właśnie a mam manuala i chciałbym to jakoś estetycznie zrobić, bo i tak będę ją obszywać nową skórą.
Zostaw komentarz:
-
-
Ok, będziemy w kontakcie, w końcu daleko do ciebie nie mam, jak dojdzie kiero to będę już wszystko wiedział. Podasz ewentualnie cenę PW, dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kubalakoleś masz może gotowy kabelek do tego zestawu?
Przyciski muszą mieć takie numery:
5E0 919 719 E - radio + maxi
5E0 919 719 F - to co E + bluetooth
5E0 919 719 G - to co F + łopatki
Naklejka z numerem jest widoczna dopiero po wyjęciu przycisków. To co widać na taśmie to nie wiem co za numer ale na pewno nie jest to numer przycisków.
W sprawie modułu CH masz PW.
Zostaw komentarz:
-
-
nie mam jeszcze kiery a CH jest zaj.... drogi jak jest. Czy te przyciski podejdą do O2FL?
koleś masz może gotowy kabelek do tego zestawu?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kubalaa z tego opisu kodowania wynika że obsługuje MF i po lin 1.3 i po 2.0 czy się mylę?
Zostaw komentarz:
-
-
Na taśmie przycisków jest oznaczenie 5JA 419 685 a z tego opisu kodowania wynika że obsługuje MF i po lin 1.3 i po 2.0 czy się mylę?
Gdzie ewentualnie mogę dostać CH (na aukcjach nie ma szans, jedynie alli... lub Superbman)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kubalaczy kierownica o oznaczeniu 5L0 419 091 ponoć z fabii 3 będzie pasować do O2FL?
Zamieszczone przez kubalaczy strownik 1K0 953 549 CN ponoć midline obsłuży mi MF?
Zamieszczone przez kubalaCzy kostka do podłączenia takiej kiery musi być o oznaczeniu 8R0 973 605 ?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam kolegów, mam pytanie czy kierownica o oznaczeniu 5L0 419 091 ponoć z fabii 3 będzie pasować do O2FL?
A z innej beczki czy strownik 1K0 953 549 CN ponoć midline obsłuży mi MF?
Czy kostka do podłączenia takiej kiery musi być o oznaczeniu 8R0 973 605 ? Tutaj literka robi różnicę bo kostki są troszkę inne.
Poniżej fotka z możliwości kodowania, da się z tego sterownika coś zrobić?
Numer na taśmie od przycisków 5JA 419 685Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Ciacho123Jeszcze pytanie odnośnie podświetlenia przycisków na kierownicy. Czy dobrze jest u mnie, że te przyciski podświetlone są jedynie wtedy kiedy jest włączony zapłon i światła? Bo kiedy włączę postojówki bez zapłonu, to podświetla się wszystko oprócz kierownicy i się zastanawiam czy mam dobrze to zakodowane?
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki koledze koleś udało mi się dzisiaj uruchomić kierownicę mf. Fabrycznie miałem moduł 5K0953569, więc zmieniłem na taki z literką H na końcu, do tego wiązka i kodowanie. Wymiana jest banalna, aż się zdziwiłem. Może to dlatego, że kiedyś w Fabii zmieniałem już kierownicę na inną. Tak czy siak, jest to łatwe, szybkie i przyjemne, ciężko coś pomylić, czy zepsuć.
Kierownice zdobyłem trójramienną i po prawej stronie jest przycisk ze słuchawką. Przycisk ten obecnie nie działa wcale. Czy jest opcja uruchomienia go, tak aby działał jak ten z "rondem", czy pozostaje tylko wsadzenie modułu bt, bo wtedy to wiadomo że będzie działać?
Jeszcze pytanie odnośnie podświetlenia przycisków na kierownicy. Czy dobrze jest u mnie, że te przyciski podświetlone są jedynie wtedy kiedy jest włączony zapłon i światła? Bo kiedy włączę postojówki bez zapłonu, to podświetla się wszystko oprócz kierownicy i się zastanawiam czy mam dobrze to zakodowane?
Zostaw komentarz:
-
-
Czy przy zmianie kiery po lifcie (czteroramienna z MF) na trójramienną tez MF ,są jakieś problemy z kabelkami czy P&P bez ruszania niczego?
Zostaw komentarz:
-
-
VCDS wystarczy.
P&P
Wymiana sterownika, kodowanie, adaptacja i wsio gra i buczy
Zostaw komentarz:
-
-
Marlin, na ali dałem ok 260zł za CH
Pomógł mi forumowy magik koleś bo w moim przypadku wcześniej miałem kiere zwykłą i potrzebny był kabel pod MF
Po wszystkim trzeba było zrobić adaptacje wspomagania i zakodować kierownice
Zostaw komentarz:
-
-
Wszystko P&P sam robiłeś? czy ktoś Ci wymieniał? trzeba było coś programować? czy aby podłączałeś i działało? ile zapałaciłeś za sterownik? bo ja patrze na alledrogo to wołają ponad 300 PLN na aili kosztuje niecałe 200PLN
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmTo jest sterownik który obsłuży ci graty ze skody poliftowej, zarówno kierownice jak i radio. Nie jestem pewien czy przedliftowa kierownica MF zatrybi z poliftowym radiem na jakimkolwiek module w pełni... może bardziej doswiadczeni sie wypowiedzą
Sam tak mam. Kiera MF przedliftowa (Lin 1.3) i Columbus (Lin 2.0). Sterownik CH (obsługuje Lin 1.3 oraz 2.0)
Wszystko śmiga
Zostaw komentarz:
-
-
jezeli trzeba kierownice wymieniać to ja podziekuję :P nie przeszkadza mi to az takmało i tak uzywam ;P nie podoba mi się kierownica od FL
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: