Tzn sprawdziłem i jak zmienię z Auto na Światła Pozycyjne, to zwiększa się moc z 50% na 100% i zapala się tył, czyli jak poza miasto to wystarczy przestawić przełącznik świateł.
Jaki masz Bordnetz? Powinny być tam bajty np "Funkcja zastępcza: światla stopu jako światła postojowe" Lub "przyciemnianie przednich świateł postojowych" bajty od 9 do 16 byś musiał sprawdzić.
A nie powinny przełączać się światła z dziennych na mijania, jak przekroczy się 140km/h i gdy w użyciu są wycieraczki?
Gdzieś to wyczytałem, ale nie zauważyłem tego u siebie.
Bajt 11 to przyciemnianie przednich postojówek
Bajt 12 to przyciemnianie tylnych postojowek
Choć z tyłem to jest bardziej skomplikowane bo w bajcie 9 masz funkcje świateł stopu jako postoje na 17% ustawione a światła przeciwmgielne tylne masz ustawione w 13% jako postojowe
U ciebie bym ustawił jeszcze np:
Bajt 2 bit 4 na 1 i CH będzie z czujnika światła sterowane a nie przez pociąganie manetki czy ustawienie włącznika świateł.
Można też aktywować drugi przeciwmgielny by po obu stronach świecił ale możesz nie mieć do tego opisów
Bajt 3 bit 1 na 0
Bajt 4 bit 4 na 1
Choć z tyłem to jest bardziej skomplikowane bo w bajcie 9 masz funkcje świateł stopu jako postoje na 17% ustawione a światła przeciwmgielne tylne masz ustawione w 13% jako postojowe
No tak jest ale nie rozumiem, jako postojowe są używane i światła stopu i światła przeciwmgielne tylne?
U ciebie bym ustawił jeszcze np:
Bajt 2 bit 4 na 1 i CH będzie z czujnika światła sterowane a nie przez pociąganie manetki czy ustawienie włącznika świateł.
Można też aktywować drugi przeciwmgielny by po obu stronach świecił ale możesz nie mieć do tego opisów
Rozumiem, że obecnie ma wpływ na to czy przełącznik świateł jest na auto czy nie, a jak to "zahaczę" to obojętnie jak będzie ustawiony przełącznik świateł, czujnik będzie uruchamiał CH i LH?
Bajt 2, bit 4 - haczyk
Drugie przeciwmgielne (jest to w Polsce dozwolone?):
Bajt 3, bit 1 - brak haczyka
Bajt 4, bit 4 - haczyk
Wklejam wszystkie opcje, może ktoś coś ciekawego jeszcze znajdzie do zahaczenia lub odhaczenia?
Ja mam dwa przeciwmgielne w Scirocco i diagnosta na przeglądzie nie miał kompletnie nic przeciwko.
Jak znajdę czas to spłodzę chyba pliki kodowań po polsku do Bordów 21 i 23 bajty w wersji High. Będzie więcej osób do testów czy opisy z 30 bajtowego high są identyczne jak w 21 i 23 Bo część sprawdzałem i działają.
Bajt 3 bit 5 to dodatkowy ruch tylnej wycieraczki po spryskiwaniu szyby tylnej żeby zacieki się takie nie robiły.
Bajt 17 bit 4 przełącza dzienne z mijania ma przeciwmgielne
krzynol, jednak nie mam od tak pod ręką Borda 23 bajty by testować lbl z pozycjami z 30 bajtów. kolega ma Golfa 5 z takim ale nie ma czasu podlatywać na testy.
Mam taki sam moduł co kolega natash, 21 bajtowy High. Ustawiłem światła do jazdy dziennej ala ameryka i halogeny jako światła. I nie mogę ich przyciemnić tzn nie wiem czy dobrze robię. W bajcie 8 ustawiam 50% i wtedy halogeny normalnie świecą a na 50% załączają się krótkie i świecą jedne i drugie. Coś nie tak czy ja coś źle robię? Może w bajcie 20 mam to zmienić?
odnawiam temat - w takim razie co z tymi światłami http://motoallegro.pl/nowe-halogeny-...263895195.html
z tego co pisze na koloszu literka B, a w aukcji opis, że do jazdy dziennej, jak to w końcu jest, na takich halogenach można jezdzić jako na dziennych?
odnawiam temat - w takim razie co z tymi światłami http://motoallegro.pl/nowe-halogeny-...263895195.html
z tego co pisze na koloszu literka B, a w aukcji opis, że do jazdy dziennej, jak to w końcu jest, na takich halogenach można jezdzić jako na dziennych?
Niestety to są najprostsze i lampy z homologacją na przeciwmgielne. Nawet nie doświetlają fajnie zakrętów. Nie istnieją lampy do O2 przed liftem / O2 TOUR z homologacją na dzienne.
Witam,
Mam pytanie do osób posiadających zakodowane halogeny jako dzienne. Czy u Was też na blacie pali się kontrolka świateł mijania nawet jak włącznik świateł ustawiony jest na 0 czy też na tunel light czy auto jak kto woli ? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
marbab, krzynol, czyli Panowie, w takim wypadku rozumiem, że świecenie tej kontrolki świateł mijania (bądź nie) zależy od tego ilu bitowy jest bordnetz ? Skoro u jednego z Was jest tak jak u mnie a u drugiego inaczej to czy nie ma to związku z kodowaniem w VCDS-ie ? Jak mogę sprawdzić jaki jest bordnetz u mnie (mam gdzieś autoscana z mojego auta) ?
Komentarz